Son eklenen

Snapchat Nedir Nasıl Kullanılır?

Teknolojinin gelişmesi ile birçok insan sosyal medyaya yöneliyor. Birbirinden farklı olan bu sosyal medya uygulamalarının aynı zamanda birbirine benzer özellikleri de mevcuttur. Çoğu insan bu uygulamaları güzel vakit geçirmek, güncel bilgilere ulaşmak, dünyadan haberdar olmak, arkadaşlarıyla konuşabilmek ve yeni şeyler öğrenmek için kullanmaktadır. Çağımızda hemen hemen herkeste bir sosyal medya uygulaması bulunmaktadır.

İlk yayınlanma tarihi Eylül 2011 olan Snapchat'te bu sosyal medya uygulamalarından biridir ve oldukça da popüler bir uygulamadır. Bu uygulamada Android cihazlar ve telefonlar arası süreli mesajlaşmalar mevcuttur. Snapchat'te herkesin bir hesabı vardır .Buradan fotoğraf, video ,ses ve metin dosyaları paylaşabilirler .Arkadaş ekleyebilir, ünlüleri takip edebilir , güzel efektleriyle fotoğraf ve video çekilebilirler. Snapchat kullanıcıları kişilere özel dosyalar gönderebilir ve bu dosyaları istedikleri süre şeklinde ayarlayıp iki defa görüntülermeyi sağlayabilirler .Bu süre 1 ile 10 saniye arasında değişir. Dünyada birçok ülkede popüler olan Snapchat araştırmalara göre en çok İngiltere ve Amerika'da kullanılmaktadır.

Snapchat'in Kurucuları

Evan Spiel , Bobby Murphy ve Reggie Brown Snapchat in kurucularıdır.

Geliştiriciler ise Evan spiegel,Bobby Murphy ,Daniel Smith, Leo Noah Katz, David Kravitz 'dir

Güncel sürümü 10.45.7.0 dır. İndirilme platformları ise İOS ve Androittir. Lisansı ücretsiz olup ,resmi sitesi snapchat.com dur.

Snapchat uygulamasının birçok özelliği vardır bu özelliklerin arasından en popüler olan hikayeler (Snapchat Stories) özelliğiydi. Kullanıcılar hikayeler özelliği ile Snapchat uygulamasına 24 saatliğine fotoğraf video ve metin paylaşabilir.

Bu özellik daha sonradan 2016 yıllının ağustos ayında Instagram'a, 2017 yılının şubat ayında WhatsApp'a, 2017 yılının mart ayında a Facebook'a , 2017 yılının aralık ayında YouTube'a ve 2020 yılının mart ayında da Twitter'a eklendi.

Snapchat'e Nasıl Üye Olunur ?

Öncelikle Snapchat uygulamasını telefonumuza ya da cihazınıza indiriyorsunuz. Uygulamayı indirip açtığınızda ekrana kaydol ya da giriş yap butonu çıkıyor . Herhangi bir Snapchat hesabınız yoksa kaydol kısmına basıp kayıt yapabilirsiniz.

Bu uygulama kişilerin kayıt yapabilmesi için birçok seçenek sunuyor, isterseniz telefon numaranız ile isterseniz de mail adresim ile uygulamaya kayıt yapabilirsiniz. Kayıt ol kısmına basıp gerekli bilgileri kolayca doldurabilirsiniz. Kaydol butonuna basıp ekranda beliren ad, soyad kısmını doldurup devam tuşuna basarak karşınıza çıkan doğum tarihi kısmınıda doldurup devam tuşuna bastıkan sonra ekrana ,kullanıcı adınızı oluşturuyorsunuz. Yine devam tuşuna basarak uygulamaya girmenize yarayan şifrenizi oluşturuyorsunuz ve ardından kullandığınız e-postanız veya telefon numaranızı da giriyorsunuz. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girdikten sonra sms yada mailinize bir kod gelir. Bu kodu ilgili boş alana doldurarak uygulamaya kayıt yapmış oluyorsunuz . Tüm bu işlemler oldukça basit ve hızlıdır .Bütün işlemler bittikten sonra bir Snapchat hesabına sahip oluyorsunuz ve burada kendinize bir profil oluşturup sevdiklerinizi arkadaşlarınızı ekleyip, hikayeler paylaşıp, mesajlaşabilir ,sohbet edebilir ve daha birçok özelliklerden faydalanabiliyorsunuz.

Snapchat Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı açtığınız zaman sizi öncelikle bir çekim ekranı karşılayacaktır. Cihazınızın ön ya da arka kameraysını kullanarak fotoğraflar veya videolar çekebilirsiniz. En altta bulunan, ort bulunan deklanşör butonuna bir kere basarak fotoğraflar çekebilir, butona basılı tutarak da videolar kaydedebilirsiniz.

Snapchat ile çektiğiniz fotoğraf ve videoları herzaman yayınlamak yada başka bir kullanıcıya göndermek zorunda değilsiniz. Çektiğiniz video ve fotoğrafları galerinize kaydedebilir, diğer platformlarda ya da arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken fotoğraf veya video çektikten sonra aşağı yönü gösteren ok işareti butonuna basmak. Çekiminiz galerinize kaydedilmiş olacaktır.

Görüntünüzü özel olarak gönderdiğiniz kullanıcının paylaştığınız fotoğrafları veya videolari ne kadar süre ile görebileceğini siz belirleyebilirsiniz. Fotoğraf veya videolarınızı çektikten sonra en altta bulunan kronometre butonuna dokunun. Mesajınızdaki görüntünün en az 1, en fazla 10 saniye görünmesi için rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.

Çektiğiniz fotoğraf ya da videonuzun üzerine yazı ekleyebilirsiniz. Bunun için ekranın sağ üst köşesinde bulunan T harfi butonuna basmanız yeterli olacaktır. Ardından dilediğinizi yazıyı yazabilir, dilediğiniz şekilde yazının rengini ve şeklini değiştirebilirsiniz. Hatta yazınızı görüntünün istediğiniz bir noktasına sürükleyerek taşıyadabilirsiniz.

Mesaj göndermek için de yapmanız gerekenler şu şekilde olmalıdır; Mesaj göndermek istediğiniz görüntünün tüm düzenlemelerini yaptıktan sonra ekranın altında bulunan sağ yönü gösteren ok işareti simgesine basın. Karşınıza çıkan arkadaş listesinden mesajı göndereceğiniz kişi ya da kişileri seçip aynı ok işareti simgesine tekrar basın. Mesajınız seçtiğiniz kişilerin gelen kutusunda görülecektir.

Parmağınızı deklanşör butonunda tutmadan video çekebilmek özelliği olan eller serbest özelligi Snapchat uygulamasında şu an için sadece iPhone kullanıcıları kullanabiliyor. cihazın Ayarlar kısmından AssistiveTouch seçeneğini aktif hale getirip ve yeni hareket oluştur bölümünden kendinize özel bir hareket oluşturun.

Kendinize özel oluşturduğunuz hareketi isimlendirip kaydedin. Snapchat kamera ekranı açıkken AssistiveTouch kısmından özel bölümünü açın. Ortaya çıkan yuvarlak simgeyi Snapchat deklanşör butonunun üzerine sürükleyip bıraktığınız zaman uygulama video çekmeye başlayacaktır.

Neredeyse tüm sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi Snapchat’in de bir keşfet bölümü var. Keşfet bölümüne ulaşabilmek için ana ekranı sola kaydırmanız yeterlidir. Keşfet bölümünden çıkmak için ekranı aşağı kaydırmanız yeterli olacaktır.

Snapchat üzerinden mesajlaşmak diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak mesajlar siz silmeyene kadar kayıtlı kalmaz . Belli bir süre sonra otomotik olarak silinir.Silinmesini istemediğiniz mesajları kaydetmek isteyebilirsiniz. Bunun için kaydetmek istediğiniz mesaja dokunmak ve bir süre parmağınızı kaldırmamak yeterli olacaktır .

Snapchat Uygulamasını kendinize özel ayarlarla kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken profil bölümünüzde ekranın sağ üst köşesinde bulunan ayarlar simgesine dokunarak ayarlar menüsünü açın. Buradan video kalitesini düzenleyebilir, telefon numaranızı onaylayabilir, mesaj ayarlarını düzenleyebilir ve kamera yönünü ayarlayabilirsiniz.

Snapchat'de fotoğraf ve videolarınıza uygulayabileceğiniz birçok filtreler mevcuttur. Fotoğrafınızı veya videonuzu çektikten sonra ekranı sağa ve sola kaydırarak farklı renk filtrelerini fotoğrafınıza veya videonuza kolaylıkla ekleyebilirsiniz. İki parmağınızı aynı anda ekran üzerinde tutarak da paylaşımınıza iki filtre birden ekleyebilirsiniz.

Snapchat klasik filtreden farklı olarak hareketli filtrelerede sahiptir. Fotoğraf veya video çekmeden önce belirlemeniz gereken hareketli filtrelerin, çekim ekranının altında önizlemesini girebilirsiniz. Hareketli filtreleri sağa veya sola kaydırarak da görüntüleyebilirsiniz.

4 Yorumlar

  1. telefonumun hafızası artık kaldırmıyor yoksa snapchat çok güzel bir uygulama bir dönem kullandım sonra sildim

    YanıtlaSil
  2. Snapchat uygulamasının işleyişini yıllardır merak ederdim, ilk kez bu kadar detaylı bir anlatım okudum. Paylaşımları kaydetmeyince kendiliğinden silinmesini ilginç buldum. Sosyal medya ile pek aram yok kullanır mıyım bu konuda kararsızım. Paylaşım için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Bu uygulamaları sevemiyorum, bana uzak. En çok kullandığım instagram:) İlerde diğer uygulamalar için fikrim değişir mi bilemiyorum? :)
    Çok ayrıntılı yazmışsınız, emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Diğer sosyal medyalar her şeyi bundan almış gibiler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu