Son eklenen

Evde Pizza Yapmanın Püf Noktaları

Hemen hemen herkes pizza dendiğinde bu muhteşem lezzete hayır diyemez. Elbette o muhteşem lezzet için sipariş vermek yerine evde kendiniz mis kokulu pizza yapabilirsiniz. Fakat evde pizza yapmanın püf noktaları iyi bilinmeli ve esasına uygun şekilde pizza yapılmalıdır. Sevdiklerinize muhteşem lezzeti kendi ellerinizle ikram etmenin hazzını da hiçbir şeyde bulamazsınız. Hal böyle olunca da evde nasıl pizza yapılır sorusu sıklıkla karşımıza çıkıyor. Her bir adımı sizler için derledik ve muhteşem lezzetle bambaşka bir hale bürünmenize doğrudan etki etmeyi istedik.

Pizzanın lezzetini belirleyen unsurlar ve uygulamaya dair esaslar önemlidir. Bu hususta sizler için sıralamış olduğumuz listeye göre hareket ederseniz muhteşem pizza lezzetini evinizde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Evde Pizza Yapma Tekniği

Öncelikle pizza pişirme taşı kullanmanız gerekmektedir. Bu taşı birçok yerden rahatlıkla temin edebilirsiniz. Pizza taşı pizza hamurunun hem çıtır olmasını hem de koyu kahverengine dönüşmesini doğrudan etkilemektedir.

Pizzanın üst kısmı fırının üst kısmına çok yakın olması gerekirken üst kısımda aşırı malzeme kullanımından uzak kalınmalıdır. Yüksek ısı elde edebilmek için bu hususa dikkat etmek elzemdir. Pizza hamurunun çıtır olabilmesi noktasında malzeme kullanımına dikkat etmek gerekir.

Pizzanın lezzetini belirleyen en önemli unsur kuşkusuz hamurudur. Bu yüzden hamur konusuna özen gösterilmeli ve pizza hamuru olabildiğince ince açılmalıdır. İnce olması hızlı pişmesine ve gevrek olmasına sebep olacaktır. Fakat her ne kadar ince yapmaya çalışsanız da hamur kalın olur ise o zaman da pişirme süresini artırmalısınız. Hamurun koyu kahverengini alana dek pişmesi için fırında bekletmelisiniz. Eğer süre bazlı hesaplamayı doğru yapmazsanız istediğiniz kıvamda pişme olmayacağı için hamur yumuşa ve de yapış yapış olur.

Evde Pizza Yapmanın İncelikleri

Pizzanın istediğiniz lezzete sahip olabilmesi için yüksek fırın sıcaklığına sahip olması gerekir. Bir unutulmaması gereken bir diğer ayrıntı fırında tek seferde yalnızca bir adet pizza pişirmeniz gerektiğidir. Aynı anda fırında birden fazla pizza olması sıcaklığı düşüreceği için istediğiniz kıvamı elde edemezsiniz.

Evde pizza yapmanın püf noktaları arasında bir diğer yön ise üzerine konulan malzemelerdir. Öncelikle üzerine konulan malzemeler aşırıya kaçmayacak şekilde olmalıdır. Eğer üzerine sebze koyacaksanız önceden biraz pişirmek daha mantıklı olacaktır.

Peynirleri rendeleyip sonrasında da sebzeleri belirli bir kıvamda doğradıktan sonra pizza üzerine serpiştirebilirsiniz. Farklı lezzetler arayanlar için sebze seçenekleri sizin damak tadınıza göre değişiklik gösterebilir.

2 Yorumlar

  1. Yemekle ilgili olan her şeyi seviyorum:))) Hiç denemedim, çok güzel püf noktalarını anlatmışsınız:) Emeğinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  2. oh oh, evde hamur aç, taş bul, fırına koy, uzun iş buuu :) tavada hazır maya ile nasıl oluyor, onun tarifini de versen yaaa :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu