Son eklenen

Tüm Zamanlarda En Yüksek Hasılat Yapan 10 Film

Dünyada bulunan en iyi hobi veya hayat tarzı olarak bilinen film izlemek oldukça fazla ilgi görmektedir. Bir film kurgulamak için oldukça yüksek miktarlarda bütçeler bulunmaktadır. Peki, dünyada en çok hasılat yapan 10 film hangileridir? Bunları inceleyeceğiz.

1-Yenilmezler: Son Oyun

Bulunduğumuz yıl içerisinde en çok hasılat yapan yenilmezler son oyun filmi dünya çapında en çok gişesi olan filmler arasında da birinci sıradadır. Bir bilim kurgu filmidir. Marvel Comics tarafından yapılan filmin konusu süper kahramanlar grubunun kahramanlıklarıdır. 2019 yılında vizyona giren film halen en çok hasılatı olan filmler arasında birincidir. 356 milyon dolarlık bir bütçe ilen hazırlanan film 2.791 milyar dolarlık hasılatı bulunmaktadır.

2-Avatar

Avatar filmi hasılatı en yüksek olan ikinci filmdir. Amerika birleşik devletlerinde çekilen film fantastik bilim kurgu filmidir. Filmin değişik konu ve karakterlerin değişikliği izleyiciyi oldukça etkilemiştir. 2009 yılında vizyona giren film James Cameron tarafından yazılmış ve yönetilmiştir. Üç boyutlu sinema tekniği ile çekilen filme 237 milyon dolar bir bütçe ile çekilmiştir. Filmin hasılatı 2.788 milyar dolar olarak kayıtlara geçmiştir.

3-Titanik

Amerikan yapımı titanik 1997 yılında vizyona girmiştir. Vizyona girdikten bu zamana kadar 11 ayrı oscar ödülüne layık görülmüştür. Konusu dram ve epik komedi olan film James Cameron tarafından yazılmış ve yönetilmiştir. Film tarihin en acılı faciası olan titanik olayını anlatmaktadır. Toplam olarak 2.187 milyar dolar hasılatı olarak en çok hasılatı olan dram filmi olarak kayda geçmiştir.

4-Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor

Yıldız savaşları filmi 17 Aralık 2015 te vizyona girmiştir. Filmin konusu epik bilim olup uzay operasyonu filmidir. J. J. Abrams' ın yönettiği bir filmdir. 200 milyon dolarlık bir bütçe ile çekilmiştir. Sadece ilk 10 günde 1 milyon dolar hasılata ulaşan film 2,068 milyar dolar hasılatı ulaşmıştır.

5-Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı

Marvel Comics tarafından yapılan film 2018 yılında vizyona girmiştir. Filmin konusu bir bilim kurgu filmidir. Süper kahramanların bir araya geldiği film 360 milyon dolar bütçe ile çekilerek tüm zamanların en çok bütçeyle çekilen film olarak da bilinir. Filmin toplam hasılatı 2.080 milyar dolar olarak kayda geçmiştir.

6-Jurassic Dünyası

2015 yılında vizyona giren film bir Amerikan filmidir. Colin Trevorrow’ un yönetmenliğini yaptığı film bilim kurgu ve macera filmidir. 150 milyon dolarlık bütçe ile çekilen film şuan Hollywood platformunun en iyi filmlerinden biridir. Filmin vizyona girmesinin kısa bir süre sonra 1.671 milyar dolar hasılata sahip olmuştur.

7-Yenilmezler

Marvel Studios tarafından yapılan film 2012 yılında vizyona girmiştir. Marvelin 6. Filmi olarak kayıtlara geçmiştir. Yönetmenliğini Joss Whodeon’ un yaptığı film 220 milyon dolar bütçe ile çekilmiştir. Kısa süre içerisinde oldukça izlenen film 1.518 milyon dolar hasılata ulaşmıştır.

8-Hızlı Ve Öfkeli 7

Hızlı ve öfkeli 7 filmi ilk olarak 2001 yılında vizyona giren hızlı ve öfkeli filminin 7. serisidir film bir Amerikan filmidir. Filmi konusu aksiyondur. Film 190 milyon dolar bütçe ile çekilmiştir. İzleyicileri tarafından çok sevilen hızlı ve öfkeli serisi 7. Filminde 1.516 milyar dolar bir hasılat elde etmiştir.

9-Yenilmezler: Ultron Çağı

Marvel Comics tarafından yapılan film 2012 yılında ilk yayınlanan filmin 2. Serisidir. Marvelin süper kahramanlarından oluşan bilim kurgu ve aksiyon filmidir. 279 milyon dolarlık bütçe ile çekilen film yenilmezler serisinin en pahalı filmi olarak bilinir. Film vizyona girdikten kısa bir süre sonra 1.045 milyon dolar hasılat yaparak kayıtlara girmiştir.

10-Harry Potter Ve Ölüm Yadigarı

Harry Potter serisinin son filmi olan ölüm yadigarı filmi 2001 yılında vizyona giren felsefe taşı filmiyle sinema hayatına girmiştir. J. K. Rowling tarafından yazılan fantastik roman serisinden uyarlanmıştır. Harry Potter serisinin en yüksek hasılatına sahip olan ölüm yadigarı filmi 2011 yılında vizyona girerek 1.341 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

Burada bahsettiğimiz filmler dünya çapında yayınlanmış olup dünya çapında en yüksek hasılata sahip olan filmlerdir. Hollywood ve dünya çapında yüksek bütçeler ile çekilen bu filmlerdir. Beyaz perdede oldukça ilgi duyan filmler şuan bütün internet kanalarında ulaşıp izleyebilirsiniz.

3 Yorumlar

  1. Hepsi de harika yapımlar :)

    YanıtlaSil
  2. Filmlerin hepsi güzel ama benim için Titanik ve Jurassic Dünyası önce, tabii Hızlı ve Öfkeli'yi de çok severim:))) Çok güzel bir paylaşım olmuş:)))

    YanıtlaSil
  3. eh normal sonuçlar gibi gözüküyooo :) yeni filmler daha çok hasılat yapıyor demekkiii :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu