Son eklenen

Tiny house nedir?

Tiny house küçük ev, tekerlekli ev, mikro ev olarak biliniyor. Minimalist yaşam biçimini benimseyen,şehir karmaşasından,iş yoğunluğundan uzaklaşarak doğa ile iç içe olmak isteyenler için tiny house mükemmel bir tercihtir.

Tiny house ihtiyaca göre değişen genişliklere sahip olabilir. Tiny house normal evden farksızdır sadece tek fark denilebilecek şey herşeyin minimal ve huzur verici olmasıdır. Tiny house da oturma alanı,mutfak,tuvalet,banyo ve yatak odası bulunmaktadır.

Tiny house'un en güzel yanlarından biride taşınabilir olmasıdır. Daha az tüketim sağlar. Tiny house çevre dostudur. Tiny house istenilen alana kolaylıkla taşınabilir herhangi bir temele gerek yoktur. Tekerlekli olarak yapılmış tiny house karavandan farksızdır, istenilen yere taşınıp gezici bir tatil ve yaşam şekli sunar.

Tiny house normal otomobil ile istenilen yere çekilir. Tabi uzun yol veya dik rampalarda bu durum değişebilir ona göre çekiş gücüne sahip bir araç tercih edilir.

Tiny house'da dört mevsim yaşamak mümkündür, mimari yapısı ve yalıtımı ona göre tasarlanmıştır. Günümüzde şehirden ve karmaşadan uzaklaşılma isteği düşünüldüğü zaman tiny house yatırımı oldukça akıllıca gözükmektedir. Tiny house sahibi dilediği zaman kiraya verip gelir amaçlıda kullanması ticari anlamda oldukça mantıklıdır.

Tiny house düşük bütçeyle ev sahibi olmak hatta bu evle dilediğiniz yeri gezmek için çok güzel düşünülmüş ve tasarlanmış bir yapıdır. Tiny house az eşya çok huzurun en güzel örneğidir.

Tiny house depreme de son derece dayanıklıdır. Çünkü tiny house çelik altyapılar ve kullanılan malzemelerin esnek ve dayanıklı olması açısından yıkılma olasılığını neredeyse sıfıra yakın getirir.

Tiny house tekerlekli olmak zorunda değildir bu tamamen isteğe bağlıdır. Sabit bir yerde oturmak isteyenler için tekerleksiz tercih sebebidir.

5 Yorumlar

  1. Aslında bu ev modeli tam bana göre bir evmiş. Ev satmak ve satın almaktan öyle yoruldum ki, tekerlekleri olan bir evimin olması tam bana göre, nerede huzur bulursam çeker orada yaşamaya devam ederim. Zaten bundan sonra bir daha ev satıp ev almak mümkün değil. Satarsın, ama bir daha sattığın ev gibi ev bile alamazsın. Farklı bir ev alabilmek için de çok paraya ihtiyaç duyacaksın. Çok para da biz de olmadığı için, oturduğun yerde oturacaksın.
    Bilgilendirme ve paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel değil mi ama :)

    YanıtlaSil
  3. şehirden uzak yerler için harika bir yapı

    YanıtlaSil
  4. Ben bu evleri çok seviyorum, çok güzeller:)))

    YanıtlaSil
  5. Avusturya'da olsa oğluma alırdım 😀

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu