Son eklenen

Ankara Diş Eti Tedavisi

Pembe estetik olarak da bilinen diş eti tedavisi, diş etlerindeki rahatsızlıkların giderilmesi için uygulanır. Diş eti rahatsızlıkları ağrı ve sızılara neden olabildiği gibi diş etlerinin doğal renginin kaybedilmesine de neden olabilmektedir. Tedavi ile diş etlerinde bulunan koyu renkli görünüm, diş eti çekilmesi ve diş etlerinden oluşan iltihapların giderilmesi amacı ile uygulanmaktadır. Diş eti tedavisi ile hasta daha sağlıklı bir diş eti yapısına kavuşur ve ayrıca estetik açıdan da güzel bir görünüm ortaya çıkar.

Güzel ve sağlıklı bir gülümseme için dişler kadar diş etleri de önemlidir. Bu nedenle birçok kişi güzel ve estetik bir gülümsemeye sahip olabilmek için gülüş estetiği tedavisi kapsamında diş etlerini de istenilen hale getirilir. Diş eti hastalıklarının tedavileri yapılmadığında daha büyük diş ve diş eti sorunlarına yol açabilmektedir. Ankara diş eti tedavisi ile hem hastalıklarınızı giderebilir hem de estetikli bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Diş Eti Hastalıklarının Başlıca Nedenleri

Diş eti hastalığı, dişleri çevreleyen ve destekleyen dokularda görülen bir enfeksiyon hastalığıdır. Bu hastalık tedavi edilmediği takdirde dişlerde kanama, ağız kokusu, sallanma ve diş kaybı durumlarına yol açabilir. Genel olarak ağrısız ilerleyen diş eti hastalıkları çoğunlukla ileriki zamanlarda fark edilir. Uzun süre ağız ve diş temizliğinin ihmal edilmesi dental plak kalsifiye olarak, yalnızca fırçalama ile temizlenmesi mümkün olmayan diş taşlarının oluşmasına yol açar. Özelliklede bazı kişilerde diş taşları temizlikten bağımsız olarak daha sık görülebilmektedir. Bunun sonucunda diş plağı oluşumu daha yüksektir. Aynı zamanda yanlış diş fırçalama teknikleri ve diş ipi kullanmamak da dental plak oluşumunu tetikleyebilmektedir.

Dental plak oluşumuna yol açan sebeplerden en önemlisi de yemek sonrası dişlerin hiç veya yeteri kadar iyi fırçalanmaması sonucunda biriken yemek artıklarıdır. Diş eti hastalıklarının yaşanmaması için doğru ve düzenli bir ağız bakım rutini oluşturulmalıdır. Ankara diş eti tedavisi sayesinde yaşanılan rahatsızlıklarınız giderilerek sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Diş Eti Tedavisini Ardından Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş eti rahatsızlıklarının yaşanması ile uygulanan tedavilerden sonra dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Tedavinin ardından birkaç gün sıcak ya da soğuk yiyecek ve içecek tüketilmemesi, ağız hijyenine dikkat edilmesi, yumuşak uçlu fırçaların kullanılması, sert ve kabuklu olan yiyeceklerden uzak durulması, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlardan uzaklaşılması, diş etlerine zarar verecek alışkanlık ve hareketlerden uzak durulması önemle hekimler tarafından vurgulanır. Ankara diş eti tedavisi için doğru bir hekime başvurarak tedavilerinizi yaptırabilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Pek çoğumuz yaşıyor bu tür rahatsızlıkları. Hastane ve doktor seçimi çok önemli. Faydalı bilgiler için çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. Diş eti problemleri çok kötü 😔

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu