Son eklenen

12 MONKEYS DİZİ İNCELEMESİ

16 Ocak 2015'te Syfy kanalında yayınlanmaya başlayan 12 Monkeys, 1995 yapımlı 12 Monkeys isimli kült filmin uyarlamasıdır. Netflix üzerinden abonelik alarak izlenebilir. 4 sezon ve 47 bölümden oluşmaktadır. Geçmiş ve gelecek arasında sürekli seyahat ettiğimiz bir bilim kurgu dizisi olan 12 Monkeys'in başrollerinde Aaron Stanford, Amanda Schull ve Noah Bean vardır.

12 MONKEYS KONUSU

 2015 yılında dünyadaki çoğu insan ölmüştür. 2015 yılında çıkan bir virüs zamanla evrimleşerek bağışıklığı olanları bile öldürmeyi başarmıştır. Çok az insan hayatta kalmayı başarmış ve yeraltına sığınmışlardır. Bu çok azlık kısım virüse bağışıklık kazanmıştır ancak kıtlık sıkıntısı vardır ve insanların birbirini öldürmesi için geçerli bir nedendir.

2043 yılında küçük bir bilim insanı grubu zaman makinesi yapmayı başarırlar. Amaçları, virüsün başladığı yıllara gidip virüsü yok etmek ve insanlığı kurtarmaktır. Ellerindeki tek kanıt ise 2015 yılından kalma bir kayıttır. Kayda göre virüs ilk kez Lealand Frost isimli bir adamda görülmüştür. Ana karaktermiz ise James Cole'dur. Eski bir mahkum olan Cole, zamanda geriye gitmeyi kabul eder ve görevi üstlenir.

12 MONKEYS KARAKTERLERİ

James Cole (Aaron Standford): 2043 yılında bir mahkum olan Cole, özgürlük karşılığında zamanda geri gitmeyi kabul etmiştir.

Cassandra Railly (Amanda Schull): Virüsün yayıldığı sıralar hastalık kontrol merkezinde çalışan Amanda, 2043'deki ses kaydının sahibi. Railly, 2043'den gelen Cole'a inanıyor ve ona yardımcı olmaya çalışıyor. İlerleyen bölümlerde ise aralarında duygusal bir ilişki oluyor.

Jones (Barbara Sukowa): 2043 yılında bulunan ufak bilim insanları grubunun lideri olan Jones ayrı zamanca zaman makinesini yapan kişidir. Zaman yolcuklarını düzenler ve Cole kadar önemlidir şahsen.

Ramsey (Kirk Acevedo): Oz dizisinden Miguel Alvarez olarak beğenimi kazanan aktör, 12 Monkeys'de Cole'un en yakın arkadaşı olarak karşımıza çıkıyor.

Jennifer Goines (Emily Hampshire): 2015 yılında bir akıl hastanesinde yatan Jennifer'ın yolu sık sık Cole ile kesişiyor.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu