Son eklenen

EVDE PİZZA NASIL YAPILIR?

Şöyle kaşarlı salamlı sucuklu mantarlı pizzayı kim sevmez ki! Özellikle çocuklar ve gençlerin en sevdiği fastfood ürünlerinden biridir. Fakat 4 kişilik bir ailenin tek seferde dışarıda pizza yemesinin maliyeti oldukça yüksektir. Peki, evde pizza yapmanın maliyeti nedir? evde yapılan pizza dışarıda yediğimiz pizzalar kadar lezzetli oluyor mu? İşte bu makalemizde hem pizza tarifi vereceğiz,hem de tek tek ürünlerin fiyatları hakkında bilgiler vereceğiz.

Detayları aktarmadan önce evde pizza yapımı daha sağlıklı olduğunu düşünen anneler için şunu söylemekte fayda var, dışarıda da yeseniz evde de yapsanız her ikisi de aynı oranda sağlıklı ya da sağlıksızdır. Evde yapmanın en avantajlı yanı daha doyurucu ve daha ekonomik olmasıdır.

Malzemeler ve ortalama fiyatları

Yarım kilo un. 2 TL

1 paket maya. 1 TL

1 paket aç bitir salam 6 TL

1 paket sosis. 8 TL

Küçük boy kaşar peyniri. 8 TL

Konserve mantar 5 TL

Domates rendesi, rendelenmiş sarımsak ve kekik karışımı ile hazırlanmış sos pişirilmesi gerekmektedir.

Ortalama 35 TL maliyete 4 kişilik doyurucu bir pizza yapılabilir.

Pizza tarifi

Yoğurma kabının içine 3 su bardağı un, 1paket toz ya da yaş maya, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı şeker, yarım yemek kaşığı tuz ve ölçülü bir şekilde azar azar ılık su katarak yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Yoğurulan hamurun üzeri kapatılıp en az 40 dakika mayalanması beklenir.

Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra hamur tezgahın üzerine alınarak merdane yardımıyla orta kalınlıkta açılır. İnce hamurlu pizza sevenler daha ince açabilir. Fırın tepsisinin tabanına un serpiştirerek açmış olduğumuz hamuru tepsinin üzerine yerleştirin. Daha sonra çatal yardımı ile hamurun üzerinde delikler açın. Bunun yapılmasının sebebi pişerken hamurun kabarmasını önlemek içindir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika hamuru pişirin ve fırından çıkartın.

Domates sosu, rendelenmiş sarımsak ve kekik ile hazırlamış olduğunuz karışımı hamurun üzerine güzel bir şekilde sürün. Burası evde pizza nasıl yapılır? ve pizza yapmanın en önemli püf noktasıdır. Daha sonra sırasıyla kaşar rendesi, salam, sosis, sucuk istediğiniz malzemeleri üzerine dizerek 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.
evde pizza yapımı, evde pizza nasıl yapılır, evde pizza

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu