Son eklenen

GOOGLE NOW NASIL AKTİF EDİLİR VE KULLANILIR


Google'ın yıllar önce çıkardığı sanal asistan hizmeti olan Google Now, 2016 yılından bu yana Türkiye'de kullanıma açık bir şekilde hizmet veriyor.
Google Now, çoğunlukla sesli bir biçimde kullanılabilen, diğer sanal asistan hizmetleri gibidir (Örneğin Siri). Sesli bir şekilde verilen komutlara yanıt arayan Google Now ile çoğu sorunuzun cevabını telefonunuza dokunmadan bulabilir ve birtakım belirli işleri de otomatik olarak Google Now ile yapabilirsiniz.
Android cihazın bulunduğu konumu Türkiye ve dili de Türkçe olarak seçilen tüm Google hesapları üzerinden Google Now aktif bir kullanıma için hazır bulunuyor.

Google Now Nasıl Aktif Edilir?
Google Now sanal asistan hizmetini aktif edebilmek için her şeyden önce Google uygulamasını açmanız gerekiyor. Çoğu cihazda ana ekran tuşuna 1-2 saniye basılı tutularak Google uygulaması açılabilirken, çoğu cihazda uygulama penceresinde veyahut Google klasöründe bulunan Google uygulaması ile uygulama açılabiliyor.
Google uygulaması açıldıktan sonra Google Now'un aktif edilmesine ilişkin bir bildirimi kullanıcıya soruyor ve bu hizmetten faydalanmak istiyorsanız işbu bildirime onay vermeniz gerekiyor. Bildirime onay verdiğiniz vakit Google Now'u aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.

Google Now Nasıl Kullanılır?
Aktifleştirme işleminin ardından Google Now'u kullanmak için telefonunuzu elinize almanıza hiç gerek yok. Çünkü Google Now'u kullanmak için sesli bir şekilde "Ok, Google" demeniz yeterli.
İsterseniz de telefonunuz üzerinden Google uygulamasına girerek Google Now'u kullanabilirsiniz, bu tamamıyla sizin tercihinize bağlı.
Google Now'u sesli komut aracılığıyla kullanmak isteyen kullanıcıların ayarlaması gereken birtakım ayarlar var.
Bunlar ise şöyle:
  • Telefonunuzun ayarlar kısmına girin.
  • Ses bölümüne girin.
  • "Ok, Google" sayfası altından ilgili kısım için etkinleştirmede bulunun.
Eğer telefonunuzda bu özellik bulunmuyor ise, maalesef ki, Google Now'u kullanmak için "Ok, Google" sesli iletişim özelliğini kullanamayacaksınız. Yalnız çoğu Android cihazda bu özelliğin kullanılabilir olduğunun altını çizmekte fayda var.
Ek olarak Google Now sanal asistan hizmeti pekala yalnız Android cihazlarda kullanıma açık değil. iPhone ve iPad gibi Apple cihazlarında da kullanıma açık ve Android cihazlardaki aktifleştirme işlemlerine benzer işlemler ardından aktifleştirilip, kullanılabiliyor.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu