Son eklenen

TELEFONUN DİNLENDİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Telefon dinlemesi son zamanlarda artan bir problem oldu. Peki, bu sorun çözülemez mi? Elbette çözülür. Bunun için farkında olmanız gerekiyor. Peki, özel hayatın gizliliğini yok sayan; telefon dinlenmesi nasıl anlaşılır? Dilerseniz, ayrıntılara geçelim.

Telefonun dinlenip, dinlenmediğini anlamak için dikkat etmeniz birkaç nokta var. Bu noktalardan birkaçını telefonunuzda gördüğünüz an telefonunuzun dinlendiğini anlayabilirsiniz. Eğer, anlarsanız telefonunuzu hemen kapatmanızda fayda var.

Telefon Dinlenmesi Belirtileri

Telefon dinlenmesi, kendini belirtiler ile gösterir. Aşşağı da verilen maddeler ile telefonumun dinlendiğini nasıl anlarım? Sorusuna cevap bulacaksınız. Dilerseniz, ayrıntılara geçelim.

Geniş kitleler tarafından da bilinen en belirgin özellik ile başlayalım. Eğer, telefonda görüşme yaparken hatta cızırtılar duyuyorsanız ve değişik ekolar işitiyorsanız, telefonunuz dinleniyor olabilir.

Telefonunuzun şarjı normal şartlarda uzun gidiyorsa ve aniden düşüşe geçtiyse durum tehlikeli olabilir. Çünkü, mikrofon etraftaki sesleri toplayarak karşı tarafa iletiyordur ve bu nedenle de şarjınız olağandan daha hızlı bir şekilde bitiyordur. Şarjınızın bitiş süresini günden güne takip ederseniz, rahatlıkla fark edebilirsiniz.

Telefonunuzu uzun süre kullanmadıysanız ve telefonunuzu elinize aldığınızda sıcaklık varsa telefonunuz kötü niyetli kişiler tarafından kullanılıyor olabilir.

Telefonunuza kötü kişiler tarafından casus yazılımlar yüklenebilir. Yüklenilen bu casus yazılımlar, telefonunuzda çeşitli işlemler yapabilir. Örneğin; sizin numaranızdan başka numaralara sms gönderebilir. Bu nedenle sık sık bakiye sorgulaması yapmanızda fayda var.

Telefon Dinlenmesinin Çözümü Nedir?

Telefon dinlenmesi nasıl anlaşılır? Sorunun cevabını anladıysanız, sıra geldi çözümüne...

Telefonun dinlenmesi problemi çözmek için ilk olarak; telefonu bir uzmana göstermenizde fayda vardır. Çünkü, dediğimiz bu belirtilerin dışında da extra bir belirti olabilir ve uzman bunu kolaylıkla fark edebilir.

Telefon dinlenme sorunu çerçevesinde geliştirilen mobil uygulamalar vardır. Bu uygulamaların asıl amacı telefonunuzdaki telefon belirtilerini fark etmektir. Eğer, telefonunuz dinleniyorsa, bu uygulamalar sizi uyarır.

Ayrıca, telefonu resetlemekte çözüm olabilir. Bunun için ilk olarak telefonunuzun ayarlar kısmına gelin ve arama çubuğuna ‘fabrika ayarlarına döndür’ yazın. Karşınıza çıkacak olan butona tıklayın ve telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürün. Böylelikle telefon ilk haline dönecektir ve kötü yazılımlar silinecektir.


2 Yorumlar

  1. Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yaparsanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu