Son eklenen

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


Her yıl kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor bayramı tarihine ve kökenine inersek aslında fikir ve dirayetin de özüne inmiş oluruz. Peki bu bayram neden gençlere hitap edilmiştir ve asıl genç olarak hitap edilen nedir? Birçoğumuz alışılagelmiş bu bayramı kutladığımızın derinliklerini bilmemekte ve asıl önemli olan mesajı fark edememektedir. Peki olayın dönüm noktası nedir?

19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramı Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a adım atmasını esas alarak kutlanır. O dönemlerde Samsun sokaklarında ingiliz birlikleri gezinmekte ve halk ile azınlıklar arasında birçok sorun yaşanmaktaydı. Hem bu sorunların nedenini araştırmak hem de bu soruna engel olmak için dönemin padişahı Vahdettin tarafından görevlendirilen Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu'ya gitme imkanı ile düşüncesindeki 'Kurtuluş' mucizesinin gerçekleştirebilme imkanı bulmuştur.

Gençlik günü olarak algılansa da asıl gençliğin zihin gençliği yani fikir yeniliği olduğuna vurgu yapan Mustafa Kemal Atatürk, bireylerin düşünce ile doğru yolu bulacağına değinmiştir ve kurtuluş faaliyetlerini başlamıştır. Bu sebeptendir ki her yıl 19 mayıs büyük bir coşku ve sevinç içinde kutlanmaktadır.

19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramımız kutlu olsun!




11 Yorumlar

  1. Dikkat çektiğiniz yönü çok önemli, emeğinize sağlık 👍19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atattürk'ün düşünce yoluyla doğruyu bulunabileceğini göstermesidir 19 Mayıs

      Sil
    2. 👍👍👏🏻👏🏻

      Sil
  2. heey baksan yaa, dizi film tavsiyelerim adlı arkadaşımız var ya eskiden onun bloguna yorum yapabiliyodum ama yorum kutusu değişmiş o yüzden yapamıyorum, bunu ona söyleyebilir misiin, sen yorum yapabiliyodun onun bloguna galibaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siteniin adını yazma imkanın var mı? Deep

      Sil
    2. https://yabancidizionerilerimiz.com/

      bildiğin yorum yaptığın blog yaaa :)

      Sil
    3. Diziadam Barış tanıştırmıştı geçen sene bir yıldır haber yok :)

      Sil
    4. Yorum yapılabiliyor şimdi baktım sayfaya

      Sil
    5. tamam işte sen yapabiliyorsun ben yapamıyorum, bunu ona söyler misin, yorum kutusu bizim gibi iken yapabiliyordum, kutuyu değiştirince yapamıyorum.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu