Son eklenen

İYİ BİR BLOGGER OLMANIN YOLLARI NELERDİR

İyi bir Blogger olmanın yolları nelerdir? Bu sorunun cevabı oldukça merak ediliyor ve Blogger her geçen gün daha çok merak edilen unsurların başında geliyor. İlk olarak 2010’lu yılların başında popüler olmaya başlayan blog siteleri, bugünlerde yüz milyonlarca insanın tercih ettiği bir sektör halini almış durumda.

Neden Blogger?

Hakkında yazıyor, çiziyor, araştırıyoruz ama neden Blogger? İşte çünkülerimiz;

l Çünkü dünyanın en çok tercih edilen microblog servislerinden biri olan Blogger, hayatınızı değiştirmek üzere, yazmaya başlamak için iyi bir seçenek.
l Çünkü tercihe bağlı olarak, birçok farklı blog platformu olsa dahi hali hazırda ilk iki sıra içerisinde yer alan Blogger, ‘’Blog’’ teriminin oluşmasına ön ayak olmuş bir Google servisi.
l Çünkü Google’a ait bir microblog servisi olması dolayısıyla bandwith, hosting, domain gibi ücretli servislere kıyasla bedava bir tasarıma sahip olan Blogger, bu özellikleri ile 7’den 77’ye herkesin tek kuruş ödemeden faydalanabileceği bir hizmet.
Peki, sizce bir blog sitesi açarak hayatınızı idame ettirmek, para kazanmak, fazlasıyla okunmak, trafik çekmek mümkün mü? Mümkün ise başarıya giden yolda neler yapılması gerekiyor? Blogger olmak ve yapmayı en çok sevdiğiniz şeyi yaparak, yani yazarak yaşamak hayal mi? Bu ve benzeri soruların cevaplarını arayıp bulduktan sonra, sizler için derledik ve paylaşmak istedik. Hazırsanız hemen başlayalım.

İyi Blog Yazarları Neler Yapar?

Hayatta her şeyin başı özveri. Özveri ile çalışan insanların başarısız olma ihtimali ise neredeyse sıfır. Özveri ile çalışarak, nasıl iyi Blogger olunur konusuna gelmeden önce, iyi blog yazarları neler yapar, bunu öğrenerek başlayalım.

Kaliteli ve özgün çalışan iyi Bloggerlar, başladıkları işi bitiren, okuyucuyu etkisi altına almaya çalışan ve her şeyden önemlisi harika içerikler çıkartan bireylerdir. Bu bireyler, genel anlamda okumayı, araştırmayı ve buldukları bilgileri kendi kalemleri ile sentezlemeyi önemseyen bireylerdir. Daha da önemlisi, sentezleyip ürettikleri içeriği destekler nitelikte paylaşımlar yapar, backlink kullanır ve farklı Bloggerlar ile etkileşim halinde çalışırlar. Kısacası, iyi blog yazarları, okuyucularının hayatlarını zenginleştirmek üzere hareket ederler. Peki, kimler Blogger olmalı?

Düzenli İnsanlar Blogger’da Daha Başarılı

‘’Kimler Blogger olmalı?’’ diye sorduğumuzda, aslında attığımız başlık ile kısa bir spoiler da vermiş olduk. Çünkü Blogger olmak için en önemli meziyet, belki de yazma yetisi ile birlikte bulunan düzenli olma kabiliyetidir.

Düzenli insanlar, plan ve program yapmakta, yazacaklarını belirlemekte ve hatta günlük hayatlarında önlerine çıkan fırsatları değerlendirmek üzere not almaktadırlar. Sizler de Blogger olabilmek için kendi plan ve programınızı oluşturabilir, düzeninizi sağlar, bu doğrultuda günlük, haftalık, aylık ve yıllık hedeflerinizi gerçekleştirmek konusunda pürüz yaşamazsanız, ileri vadede nasıl iyi Blogger olunur, bunu göstermiş olursunuz.

En İyi Bloggerların 10 Ortak Özelliği

En iyi Blogger tabiri, heyecan veren yazılar yazan, çok okunan ve bugün gerçekten iyi yerlerde olan bireyleri temsil eden bir tanım. Peki, kim bu heyecan veren yazıları yazan insanlar? Bizlerden ne farkları var? Şunu çok iyi bilmeniz gerekiyor ki, ‘’Onlarda bizler gibi sıradan insanlar’’.

Sıradan insanları, bu denli özel yapan tek şey, onların belirli bir konu hakkında gerçekten doğru bilgilere, doğru düşünce tarzına ve sentez yeteneğine sahip olması. Eğer sizler de bu kombinasyonu oluşturabileceğinize inanıyorsanız, bu durumda iyi bir Blogger olmak için tüm meziyetlere sahipsiniz demektir. Hatta ve hatta iyi olmamak için hiçbir sebebiniz de yoktur. Şimdi sizlere, en iyi Bloggerların ortak özellikleri ile ilgili fikirler sunalım, bu sayede sizler de bu meziyetlere sahipseniz ya da olmasanız da bu meziyetleri edinebiliyorsanız, geleceğin Blogger’ı olabilirsiniz.

En İyi Bloggerların 10 Ortak Özelliği;

1. Tutarlı olmak
2. Eşsizlik/Özgünlük
3. Niş üzerine çalışma yapmak
4. Tutku
5. Düşündürmek
6. Detay odaklı çalışmak
7. Eleştiri yapmak ve eleştiriye açık olmak
8. Okuyucuya önem vermek
9. Etkileşim kurabilmek
10. Yardımcı olmak

Bu özellikler ile benzersiz, tutkulu, çalışkan, sosyal bir şekilde etkileşim kuran, okuyuculara yardımcı olabilen, detaylı yazılar kaleme alan, yazdıkları ile düşündüren ve bir konuda uzmanlaşan iyi bir Blogger olabilirsiniz.

Blogger’a Nasıl Başlamalıyım?

En başından belirtmek isteriz ki, Blogger olmak ya da olamamak, sizlerin ne kabiliyetli ne de kabiliyetsiz olduğunu gösterir. Blogger, hayat tecrübeniz ve becerilerinizden ziyade, sizlerin niş bir konu olsun ya da olmasın, bu konulardaki bilgilerinizi aktarmanızı sağlayan bir microblog, hepsi bu. Ancak, en iyilerden biri olmak istediğinizi hayal ederek bu yazımızı okuduğunuzu düşünürsek, sizlerin Blogger’a nasıl başlaması gerektiğini de kısaca özetleyelim.

Blogger’a başlarken, kendinize el değmemiş ya da olabildiğine düşük rekabet içeren bir konu bulmanızı tavsiye ediyoruz. İnternet dilinde bu konuya, ‘’Niş (Nish)’’ adı veriliyor. Rekabetçi olmayan ve birçok insanın akıl dahi edemediği bir konuda yazmaya başlamak, sizi ön plana çıkartacak ilk unsur. Bir başka unsur da, yazmaya başlarken, en iyi bildiğiniz konuyu ele almak ve bu konuda, okuyucuların sorabileceğini, arayabileceğini düşündüğünüz sorulara yanıt verir nitelikte yazmaktır. Bütün bu konuları ele almak için bir Gmail hesabına sahip olabilir, hemen ardından da Blogger hesabınızı aktifleştirebilirsiniz. Hemen şimdi başlayarak, nasıl iyi Blogger olunur bizlere gösterebilirsiniz.



15 Yorumlar

  1. Gene güzel başarılı bir yazı olmuş. Bizim blog yazarları içinde rehber oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizde geldiği kadar bildiğimiz konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnanın benimde daha öğreneceğim o kadar çok şey varki. Teşekkür ederim yorum ve katkılarınız için.

      Sil
  2. Çok güzel bir yazıydı. Özgünlük ve düzenli yazı girmek en önemli kriterler bence. Bunu ne kadar başarıyoruz orası biraz tartışılır😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız Hanım özgünde yazıyoruz ama analytice girdiğimde günlük kullanıcı sayısı 35 kişiyi geçmiyor :(

      Sil
  3. Çok güzel yere değinmişsin. Gerçekten açıklayıcı ve her yazarın okuması gereken bir konu olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde ki sıkıntı sanada söylediğim gibi hit problemi günlük tekil hit 35'i geçimiyor analyticsde

      Sil
  4. Özgünlük ilginçlik kararlılık başka bir şeye gerek yok bence ama daha çok büyük bir blogger değilsen her gün yazmak zorundasın bu da bu 3 ünü bir günde yapmayı biraz imkansızlaştıryor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bloggerlarda bu aşamadan geçti hayırlısı olsun.

      Sil
  5. Süper bir yazı olmuş👍.Yeni bir Blogger olmama rağmen kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza,emeğinize sağlık 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger ile öğrendiklerimizi topladık teşekkürler yorum için

      Sil
  6. Çok guzel bır yazı olmuş ellerınıze sağlık.... sevgıler

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten emeğinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Bence düzenli özgün yazılar yazmak.

    YanıtlaSil
  9. Yazı çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık. İnsanına hayallerinin peşinden gitmesine teşvik ediyor resmen. İnşallah hayırlı bir biçimde başlayacağım

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Ankara postası ben sanat penceresinden . Bloğumu yeniledim bloğuma beklerim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu