Son eklenen

2020 YILI AKSİYON FİLMLERİ

İzleyiciler tarafından sıklıkla tercih edilen aksiyon filmleri, heyecan ve merak uyandırdığından dolayı diğer film kategorilerine göre insanlar üzerinde daha etkili olmaktadır. Ayrıca çoğu yaştaki insanlara hitap ettiğinden izleme oranları da buna bağlı olarak artmaktadır. Aksiyon filmleri her döneme danga vuran ve yıllar geçse dahi izlenen filmler olma özellini taşımaktadır. Bu sefer sizler için 2020 yılı aksiyon filmleri listesini derledik.

Top Gun 2

2020 yılında seyircileri ile buluşan Top Gun 2, Amerikan yapımı bir aksiyon, macera filmidir. Joseph Kosinski tarafından yönetilen bu filmin başrol oyuncu kadrosunda Tom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly ve Miles Teller bulunmaktadır. Konu olarak, 1986 yılı savaş olaylarını anlatan bu filmde başrol oyuncuları Tom Cruise ve Kelly McGillis deniz savunmasında görevli askerlerdir. Yaşanılan savaş yıllarında yaptıkları kahramanlıkları anlatan bu film, izleyicileri tarafından büyük ilgi görmüştür.

Yırtıcı Kuşlar

Aksiyon ve süper kahraman temalı yapılmış olan bu film, 2020 yılında vizyona girmiştir. Yönetmeninin Cathy Yan olduğu Yırtıcı Kuşlar filminde başrol oyuncusu olarak Margot Robbie, Mary Elizabeth ve Ewan McGregor oynamıştır. Bolca gerilim ve aksiyonun yer aldığı bu filmin konusu ise kötü bir krallık tarafından kaçırılan kızın hikâyesini anlatmaktadır. Filmde ki ana karakterlerin amacı kaçırılan kızı kurtarmaktır.

Black Window

2020 yılında ABD tarafından yapılmış bu film, Marvel sinemasına ait macera temalıdır. Cate Shortland tarafından yönetilen bu filmin başrollerinde Scarlett Johansson, Robert Downey, Florence Pugh ve Rachel Weisz yer almaktadır. Konu olarak filmdeki adıyla Natasha olarak bilinen karakter, tek başına zorlu mücadelelerin üstesinden gelmeye çalışmaktadır. Karşısına çıkan tüm zorlukları yenmek, onların üstesinden gelmek için elinde geleni yapmak zorundadır. Bu sorunların karşısında süper güçleri ona büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

Extraction

%90 izleyici tarafından beğenilmiş bu Extraction, 2020 yılında çıkmış aksiyon konulu bir filmdir. Yönetmeni Sam Hargrave olan bu filmin başrollerinde Chris Hemsworth, Randeep Hooda ve Gülşifte Ferahani bulunmaktadır. Konusu, sokak çeteleri ve mafyalar tarafından kaçırılan bir çocuğun hikâyesini anlatmaktadır. Kaçırılan çocuğun babası oğlunu kurtarabilmek adına her türlü yolu deneyecektir.

Without Remorse

Amerikan yapımı aksiyon ve gerilim temalı olan Without Remorse, 2020 yılında izleyicileri ile buluşmuştur. Stefano Sollima tarafından yönetilen bu filmin başrollerinde Michael Jordan, Jacop Scipio, Jodie Turner ve Cam Gigandet bulunmaktadır. Konusu, filmdeki adıyla Mr. Clark olarak bilinen bu karakter uzun yıllar Amerikan donanmasında görev almıştır. Ancak karakter, filmdeki yaşadığı olaylar nedeni ile donanmadan ayrılıp CIA olarak görev yapacaktır.

Mortal Combat Legends

İzleyicileri tarafından büyük ilgi gören Mortal Combat 2020 yılı aksiyon filmleri arasındadır. Yönetmeni Ethan Spaulding olan bu filmin başrollerinde Jennifer Carpenter, Joel McHale, Patrick Seitz ve Jordan Rodrigues bulunmaktadır. Konu olarak Lord Raiden ve Shang Tsung arasındaki zorlu mücadeleyi anlatmaktadır. Dünyanın kaderini belirlemek isteyen bu karakterlerin yapacakları dövüşün neticesinde şampiyon belli olacaktır.

The Old Guard
Amerikan yapımı aksiyon ve fantastik filmi olan The Old Guard, 2020 yılında sinemalara girmiştir. Gina Prince - Bythewood tarafından yönetilen bu filmin başrol oyuncu kadrosunda Charlize Theron, Kiki Layne, Luca Marinelli ve Matthias Schoneaerts yer almaktadır. Konusu ise orduda görev yapmayan bir grup paralı askerin, insanlara yapmış oldukları eziyeti anlatmaktadır. Ancak filmdeki karakterlerden biri olan The Old Guard, bu paralı askerlerle mücadele ederek, onların karşısında durmak birinci amacı olacaktır.

The Ryhthm Section

2020 yılında Amerikan yapımı bir film olan The Ryhthm Section aksiyon ve gerilim temalarını içermektedir. Yönetmeninin Reed Morano olduğu bu filmin başrollerinde Blake Lively, Jude Law, Sterling Brown ve Raza Jaffrey bulunmaktadır. Konusu, filmdeki adıyla Stephanie Patrick olarak bilinen karakterin ailesi bir uçak kazasında ölmüştür. Ancak bu durumu araştıran Patrick uçak kazasının olmadığını, cinayet şeklinde öldürüldüklerini fark eder. Bunun üzerine katilleri bulmaya çalışır.

The King’s Man
Aksiyon temalı olan bu film 2020 yılında seyircilerine sunulmuştur. Yönetmeni Matthew Vaughn olan bu filmin başrollerinde Stanley Tucci, Harris Dickinson, Gemma Arterton ve Ralph Fiennes karakteri bulunmaktadır. Konusu ise, kral adam olarak tabir edilen karakterin yaşadığı dönemdeki insanların fikirleri dünyayı yok edecek kadar tehlikelidir. Filmdeki ana karakter ise bu insanların fikirlerini değiştirmek için zorlu bir mücadele verecektir.

Bloodshot

%84 oranında beğeni almış Bloodshot, Türkçe’ye “Durdurulamaz Güç” olarak çevrilmiştir. 2020 yılında çıkan bu aksiyon temalı filmin yönetmeni David S. Wilson’dur. Başrollerinde Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan ve Talulah Rilen’in bulunduğu filmin konusu, filmdeki Ray Garrison karakterinin ve karısının ölümü sonrası olağanüstü bir şekilde tekrar doğmasıdır. Ancak dünyaya geldiğinde süper güçlere sahip olan Garrison bu güçlerini nefret ettiği insanlar üzerinde kullanacaktır.

3 Yorumlar

  1. Topgun 2 yi merak ettim. Tom Cruise nasıl bir performans gösterecek.

    YanıtlaSil
  2. ''Mortal Combat Legends'' Bunun Animasyon filmi çok güzeldi

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu