Son eklenen

Arama Motoru Optimizasyonu Yapma İpuçları

Arama Motoru Optimizasyonu veya SEO, süreci veya bir dizi adım bir web sitesi veya diğer çevrimiçi varlıkları arama motorlarını kullanarak çevrimiçi içerik ararken diğerleri için daha görünür hale getirmek için bir çaba alır. Bu, aynı zamanda, sitenizin öne çıkmasına yardımcı olacak ve arama motorlarına kendileri için bir ücret ödediğiniz "Tıklama Başına Ödeme" (PPC) yerine "organik" aramalar konumlandırma olarak da adlandırılır.

Peki, SEO adı verilen bu sürece gerçekte ne katılıyor? Daha kolay bulunabilmek için çevrimiçi varlıklarınızı oluşturmak üzere atmak istediğiniz adımlar nelerdir?

Arama Motoru Kaydı: Yapmak isteyeceğiniz ilk şey, web sitenizin arama motorlarının kendilerine kayıtlı olmasını sağlamaktır. Çoğu arama motoru size sitenizi ve site sahipliğinizi anlatabileceğiniz bir yöntem sunar ve ayrıca onlara bir "Sitemap.xml" dosyası göndererek web sitenizde hangi web sayfalarının bulunduğunu söyleyebilirsiniz.

Arama Motoru Dizine Ekleme: Daha sonra, onlara "Organik" aramalar yaparken bu bilgilerin dahili veritabanlarında depolanabilmesi ve "Dizine Eklenebilmesi" için bireysel web sayfalarınız hakkında daha fazla bilgi vermek isteyeceksiniz. Her arama motorunun web sayfalarını dizine ekleme isteklerini kabul etmek için kendi yöntemi vardır. Yahoo-Bing, bir gün dizine eklemek için 10 web sayfası göndermenize olanak tanır ve bugün dünyanın en büyük arama motoru olan Google, dizine eklenecek sayfalarınızı girebileceğiniz "Google Gibi Getir" adlı bir web sayfası dizine ekleme isteği aracı sunar. Google'ın mobil sayfalar için ayrı veritabanları tutması ve bir cep telefonunda organik olarak bulunması nedeniyle, bu aracı her sayfayı standart bir web sayfası olarak kaydetmek ve aynı zamanda inşaatta "Mobil Duyarlı" olmaları durumunda aynı sayfaları mobil sayfalara ayrı olarak kaydetmek için kullandığınızı unutmayın. bu ikinci veri tabanında da kayıtlı olmaları gerekir.

Link Oluşturma: Bu, genellikle başkalarının sahip olduğu diğer kaliteli İnternet konumlarından sitenize geri bağlantılar kurma sanatıdır. Bu genellikle diğer forumlarda yayın bırakarak, diğer site sahiplerinden sitelerini kendinizle bağlantı kurmalarını isteyerek, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Reddit vb. Sosyal medya platformlarında bir varlık oluşturarak ve bu sitelerdeki varlığınızı bağlayarak yapılır sitenize değinen makaleler ve basın bültenleri yazarak, YouTube ve Vimeo gibi size bağlanan yerlere video göndererek, e-kitap yayınlayarak ve daha fazlasını yayınlayabilirsiniz. Sitenize daha fazla "Harici Geri Bağlantı" oluşturabildiğinizde, siteniz Google ve diğer arama motorlarının gözünde daha güçlü görünür ve siteniz bu motorlar içinde organik olarak daha iyi sıralanır.

Yerinde Optimizasyon: Ayrıca arama motorları ile SEO sıralama güçlendirmek için kendi web sitesi içinde yapabileceğiniz şeyler vardır. Web sayfası başlıkları oluştururken ve bu sayfalar için içerik yazarken, kullandığınız resimler için aynısını yapın, böylece iyi tanımlanmaları, sayfaları birbirine bağlayarak sitenizdeki kişileri kolayca daha uzun süre tutabilmeleri için anahtar kelime ve anahtar kelime öbeği araştırması yapmak isteyeceksiniz. sitenizdeki ek alakalı içeriğe daha fazla erişim sağlayarak sitenizde "Sabit Metin" oluşturun, bu da güçlü anahtar kelime öbekleri almak ve bu metnin arkasındaki ve site dışındaki diğer konumlara köprüler kurmak anlamına gelir.

İçerik yaratımı: Web sitenizin içeriğini, web sayfası başlığı ve açıklaması, içerik sayfalarınız tarafından her sayfanın içeriğinin en üst kısmına mümkün olduğunca yakın desteklenecek şekilde yazın. Bu sayfaların gerçek ve arama motorları için değerli olduklarında doğrulanmasına yardımcı olur. 

Video, Ses ve Görüntü Kullanımı: Arama motorları, insanların video izlemeyi, resimlere bakmayı veya ses dosyalarını metin okumaktan daha fazla dinlemeyi tercih ettiklerini bildikleri için bunları sitenizde serbestçe kullanın; bu yüzden bu stratejiyi kullanın ve bunları web sayfalarınızda zengin bir şekilde açıkladığınızdan emin olun. -data "ve arama motorlarına da indeksleme için gönderir. Sıkıcı bir iştir.

Web sayfalarınızı "Mobil Duyarlı" olacak şekilde oluşturun: Bugünlerde, Google gibi arama motorları, onlar aracılığıyla içerik için "Organik" sorgular yapan kullanıcılara yanıt vermeyen sayfaları bile görüntülemeyecektir. Web sayfanız yanıt vermiyorsa, bulunamazsınız.

Web Sayfalarını Yerel Olarak Oluşturun: Mümkün olan yerlerde şablonları kullanmak yerine web sayfalarınızı yerel olarak oluşturun ve yükleme hızı açısından test edin. Web sayfalarınız ve özellikle mobil web sayfalarınız 2-4 saniye içinde tamamen yüklenmezse, sayfanız cezalandırılır veya organik aramalarla görüntülenmez. Şablon sayfaları "daha şişman" olma eğilimindedir, bu yüzden daha uzun yük alırlar - bu yüzden bu noktaya değiniyorum. Ayrıca görüntü boyutlarınızı küçük tutun - 4 megabaytlık görüntülerin yüklenmesi 20K görüntülerin çok daha uzun sürüyor ...

Anahtar Kelime Rekabet Analizi: Anahtar kelime araştırmanız ve rakiplerinizle ilgili olarak bu anahtar kelimelerle nereye yerleştirdiğiniz konusunda rekabetçi analizler yapın. 
Sıralamak istediğiniz anahtar kelimeler ve kelime öbekleri için organik bir aramada bir sayfaya gitmek için neyin işe yaradığına bakın ve içeriğinizin bir aramanın birinci sayfasında gösterilmesini sağlamanın ne kadar zor olacağını araştırın. 

Arama Motoru Gösterge Tablolarını Kullanın: Arama motorları, sitenizi nasıl gördüklerini ve sitenizde hangi hataları bulduklarını görmek için kullanmanız için bilgi panoları oluşturur ve genellikle düzeltmeler ve iyileştirmeler için öneriler sunar. Bu panoları kullanın! Sitenizin kalitesi hakkında onlardan alabileceğiniz her şeyi alın, düzeltmeleri yapın ve düzelttiğinizde bunları bildirin, böylece sitenizi iyileştirdiği için "yeniden tarayabilirler". Bu işi yapmak arama motoru sıralamalarını korumak için önemlidir.

Özetle, yukarıdaki arama motorlarında organik olarak bir sayfa almak için bir çekim olması gereken temel şeylerden sadece bazıları. Organik SEO çok çalışma gerektiriyor, ancak sitelerinde bu işi yapmak için zaman ayıranlar, sitelerine organik trafik ile ödüllendiriliyor. Organik SEO geliştirmek çevrimiçi iş yapmaya çalışan herhangi bir şirket için sürekli bir süreç olmalıdır. Trafik paradır ve başkaları bunu yapıyorsa ve siz yapmıyorsanız, almak istediğiniz satışları yapacak olanlar olacaktır. Çoğu zaman, bunu iyi yapmak, iş dünyasında hayatta kalmak anlamına gelir.


11 Yorumlar

  1. ne ilginç ya benim için saoool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep sadece yorum yapmak için geliyorsan gelme biraz başlıktan falan söz et

      Sil
    2. :) anlamadım yaa ne dediğini, ben öyle bişey hiç yapmadım daha ki kimseye, sadece yorum yapmak için şimdiye dek tek kişiye bile gitmedim. :) ne ilginç ya evet bu yazıdaki hiçbişi bilmiyom ben hepsini yeni duyuyom işte saol yani :) başlıktan söz edip ne dicem ki :)

      Sil
    3. Deep seo uyumlu yani geldiğin bloga bir katkısı olsun. Bu şekilde yorumlar fayda sağlamıyor. Başlık yada anahtar kelimeler yorumda geçerse süper olur.

      Sil
    4. hımm bunu da bilmiyodum pekuuu :)

      Sil
    5. Deep başlıktaki türkçe karekter harfin bile seoya zararı o kadar çok şey var ki bilmediğimiz

      Sil
  2. Bu söylenenlerin çoğunu yapmama rağmen neden hit hala aynı yerde duruyor 😁

    YanıtlaSil
  3. Birçoğunu bilmiyordum zaten çok da anlamıyorum. Ama bazılarını denicem. Teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  4. Latince okumus gibiyim, öyle yabancı SEO filan:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu