Son eklenen

BAZLAMA TARİFİ


BAZLAMA TARİFİ 

MALZEMELER

l 2,3 su bardağı un
l 1 su bardağı ( ılık) su
l 1 tatlı kaşığı tuz
l 1 tatlı kaşığı maya
l 1 tatlı kaşığı şeker
l ½ çay bardağı kadar sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Geniş ve derin bir kâseye unu koyun ve ortasını havuz şeklinde hafifçe açın. İçine mayayı, tuz ve yağını ekleyin, önce el değdirmeden tahta bir kaşıkla karıştırın. Şimdi azar azar suyunu ilave ederek yoğurmaya başlayabilirsiniz. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak ( kulak memesi kıvamında)bir hamur olana kadar yoğurun.

Hamurun üzerini streçle kapatın ( çabuk mayalanmasını isterseniz battaniye ile sarabilirsiniz) ve 45 dakika kadar mayalanması için bekletin. Bu süre mayanıza göre değişebilir arada kontrol edebilirsiniz.

Mayalanmış hamurdan mandalinadan biraz büyük parçalar kopartarak bezeler oluşturun. Tezgahın üzerine un serpin ve bezeleri el yardımıyla fazla bastırmadan açın oklava veya merdane kullanmamaya çalışın.

Yapışmaz teflon yada döküm bir tava kullanın. Hazırladığınız bazlama hamurlarını oldukça kısık ateşte her iki tarafı güzelce kızarana kadar pişirin.


5 Yorumlar

  1. harika görünüyor ellerinize sağlıkk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanım yaptı bazlamayı bizde tarifi aldık ve aktardık teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. harika olur,sıcakken tereyagı sürüp yemek hele.biz yaparız.. babaannemden öğrendi annem..ben onlar kadar güzel yapamasam da yine de yaparım..baba tarafım ankara dır.

    YanıtlaSil
  3. Biz çocukken annem bazlamayı yapardı bazlama ısıtıp ısıtıp yerdik.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu