Son eklenen

BLOGGER İLE WORDPRESS ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Sosyal medya dışında insanlarla iletişim halinde olmanın bir diğer yolu ise blok yazmaktır. Blog, herhangi bir konu hakkında duygu ve düşüncelerin yazıya dökülerek İnternet ortamında paylaşılmasıdır. Blog sayfası aracılığıyla insanlara bilgi aktarımı yapan kişilere blogger denir. Şu anda en popüler olan blog açma sayfaları blogger ve wordpresstir. Her ikisi de çok sayıda insan tarafından tercih edilmektedir. Yeni bir blog sayfası açmayı düşünenler için yol gösterici olacağını düşündüğümüz blogger ile wordpress arasındaki farklar nelerdir? Konusunda detaylı bir araştırma içeriği hazırladık.

Blogger özellikleri nelerdir

Bu kadar çok tercih edilmesinin en önemli nedeni, ücretsiz kullanım özelliğinin bulunmasıdır.

Google'ın alt yapısında hizmet verdiği için blogger'da blog sayfası açmak için öncelikle Google hesabınızın olması gerekmektedir.

Blogger tercih edilerek blog açılmasının en büyük avantajı ilerleyen dönemlerde Google Adsense hesabınızı aktif hale getirerek kazanç elde ediliyor olabilmesidir.

Blogger özellikleri kesinlikle karmaşık bir altyapıya sahip değildir. Kurulumu ve kullanımı gayet basittir. Hazır şablonlar arasından kendi blogunuzun temasını seçebiliyorsunuz.

Blogunuzda yayınlayacak olduğunuz içerikleri hazırlamak için vaktiniz olmadığı zamanlarda blogger, başka bir yazar tarafından içerik ekleme imkanı sunuyor. Bunu yapmak için anlaşma yaptığınız bir kişiyi yazar olarak eklemeniz gerekir.

Blogun görsel temasını tasarlamak için sadece bloggerın size sunmuş olduğu temaları kullanabilirsiniz.

Ücretsiz olarak kurulum yaptığınız için alan adı uzantısı sabittir. Örneğin blogunuzun ismi ankarapostasi.blogspot.com şeklinde olacaktır.

Ücretsiz bir şekilde binlerce kullanıcının yaptığı gibi siz de bir blog sayfası açabilir ve hemen yazmaya başlayabilirsiniz. Ya da yazımızın devamını okuyarak wordpress ile blogger arasında ki farkları okuyarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Wordpress in farkı nedir

Kurulumu ve kullanımı biraz daha fazla bilgi gerekmektedir. Fakat blogger'a göre daha fazla seçenek sunmaktadır. Bu seçenekler arasında en cazip olanı belirli bir ücret karşılığında e-ticaret sitesi kurulabilmektedir.

Aklınıza gelebilecek her türlü konu hakkında farklı site temaları bulunmaktadır. Görsel temaları kendi zevkinize göre sınırsız seçenekler arasında tasarlayabilirsiniz.

Wordpress üzerinden internet sayfası açmak ücretsizdir. Bu sistem üzerinden internet sayfası açtığınız zaman alan adı uzantısı wordpress.com olarak gözükecektir. Şayet kendinize ait bir alan adı istiyorsanız wordpress, size ücretli bir şekilde özel alan adı satın alma imkanı sunuyor.

Blogger size kendi sunduğu kısıtlı kullanım özelliklerinden yararlanma imkanı sunarken wordpress ise çok daha geniş yelpazede kullanım özelliklerini belirli bir ücret karşılığında sunuyor.

Wordpress'te reklam gelir elde edebilmeniz için adsenseye başvuru yapamıyorsunuz. Çünkü adsense sadece google'la bağlantılı adreslerde faaliyet gösteriyor. Wordpress kullanıcıları reklam yayını almak için adsense'e dışında reklam veren birçok firma ile anlaşma içerisine girebiliyor.


13 Yorumlar

  1. Blogger kullanıcısı olarak dikkatlice okudum.Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger üzerine öğrendiklerimizi aktarmaya devam edeceğiz. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Word presi sevmedim editor...Spam korumasi yok...bloggerde bu dert yok...
    Spam koruyucu aliyorsun o da ucretli...
    Spam temizlerim ne olacak demeyin...
    Yorumlarda 50 bin tane spam yorum ve heleki abuk subuk sitelerin yorumu olunca site calismaz duruma geliyor..
    Word pres bu durumdan cok muzdarip oldum bu yuzden 2 yil uzerinde calistigim siteyi kapattim.
    Bundan sonra kesinlikle blogger...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel hanım bir sene bende kullandım wordpressi, blogger kullanım olarak bana daha kolay geliyor.

      Sil
  3. Bende eylül ayında bir tane wordpress açmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  4. Son paragraf yanıltıcı bilgi veriyor sanki. Wordpress altyapısı kullanan siteler de Adsense'ten yararlanabilir diye biliyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. wordpress.com olarak uzantılı siteleri kabul etmiyor diye biliyorum.

      Sil
  5. Yazıyı gerçekten çok faydalı buldum. Teşekkür ederim 😊 bir de size küçük bir sorum olacak yeni bir blog yazarı olduğum için bazı özellikleri kullanamıyorum. Bunlardan biriside okuma listesinde yayınımı paylaştığımda yayınım için seçtiğim fotoğraf görünmüyor. Acaba nerede bir yanlış yapıyorum. Yanıtlarsanız sevinirim🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi kontrol ettim Hanife hanım okuma listesinde görünüyor paylaştığınız yayınların resimleri

      Sil
    2. Herhangi bir sorun gözükmüyor.

      Sil
    3. Ben baktığımda görünmüyordu. Sanırım benim listede bir problem var. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için 😊

      Sil
  6. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Merak ettiğim bir konuydu.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu