Son eklenen

EN İYİ 10 AKSİYON FİLMİ

Aksiyon filmleri dalında son dönemlerde birbirinden heyecan verici yapımlar üretilmekte. Gelişen çekim teknikleri ve teknolojik imkanlar sayesinde sinema sektöründe de birbirinden inanılmaz sahnelerin çekilebildiği yapıtlar, izleyicilerin seyrine sunulmakta. Aksiyon ve macera içerikli sahneleri ile gözlerimizi kırpmadan izlediğimiz, birbirinden heyecan verici aksiyon filmleri tarihinde, bugüne dek en çok iz bırakmış olan muhteşem filmler ve her biri sinema dünyasına birbirinden yeni bir soluk getirmiş, aksiyonun hiç bitmek bilmediği birbirinden güzel 10 aksiyon filmi...

1- Matrix

Larry ve Andy Wachowski kardeşler tarafından yazılıp yönetilmiş olan bir aksiyon ve bilim kurgu filmi olan Matrix, gösterime girmiş olduğu günden beri dünya genelinde büyük bir beğeni toplamıştır. Filmin başrolünde Keanu Reeves bulunuyor ve ona Laurence Fishburne, Carrie Anne Moss ve Hugo Weavig eşlik ediyor.

2- Kill Bill

Filmin senaryo yazarlığı ve yönetmenliği Quentin Tarantino tarafından yapılmış, dövüş sanatları üzerine kurgulanan bir intikam hikayesini temel alan Kill Bill filminin başrolünde Uma Thurman yer almakta. Film 2003 senesi yapımı bir Amerikan filmidir.

3- Yenilmezler

Marvel çizgi romanlarının süper kahramanlarından oluşan Yenilmezler takımının her seride dünyayı başka bir felaketten kurtarmaları konu alınmaktadır. Filmin üreticiliği de Marvel Studios tarafından gerçekleştirilmiştir.

4- Hızlı ve Öfkeli

Başrollerinde Paul Walker ve Vin Diesel bulunan uzun soluklu film serisi olan bir yapımdır. Filmin konusu araba modifiyesi ve araba yarışları ile başlayıp, araba soygunlarına kadar uzayan çeşitli senaryolardan oluşmaktadır. Filmin ilerleyen serilerinde Jason Statham ve bazı yıldızlar da filme dahil olmuşlardır.

5- Deadpool

Bir amerikan yapımı olan Deadpool filmi, Marvel çizgi romanından uyarlanmış bir karakter olan Deadpool'un maceralarını konu almaktadır. Aksiyon ve komedinin başarılı bir şekilde harmanlanmış olduğu bu filmin başrolünde Ryan Reynolds yer almakta.

6- Zor Ölüm

1988 senesinin en unutulmaz yapımı olan film, John McTiernan tarafından yönetilmiş bir filmdir. Zor Ölüm filminin baş rolünde Bruce Willis yer almaktadır. Bu film de bir dizi seriye sahip filmlerdendir.

7- Görevimiz Tehlike

Bir aksiyon başyapıtı serisi daha olan Görevimiz Tehlike filminin başrol oyunculuğunu Tom Cruise üstlenmiştir. Filmin her serisinde imkansız görevlerin tamamlanmasını içeren baştan sona aksiyon dolu senaryolar bulunmaktadır.

8- Resident Evil

Bilim kurgu Aksiyon dalında bir film serisi olan Resident Evil serisinde, hikaye seriler arasında süreklilik arz ediyor ve serinin son filminde hikaye bağlanarak son buluyor. Filmin üstün yeteneklere sahip olan başrol karakteri Alice, güzeller güzeli Mila Jovovic tarafından canlandırılmakta.

9- John Wick

Yönetmenliği Chad Stahelski ve David Leitch tarafından gerçekleştirilen John Wick serisinin de başrol oyuncusu Keanu Reeves. Filmin konusu evlenip emekli olan John Wick'in çok sevdiği antika arabasının çalınması ve ölen eşinden kendisine hatıra olarak kalmış köpeğinin öldürülmesi ile başlayan bir senaryo çerçevesinde şekillenmektedir.

10- Cehennem Melekleri

Bir başka efsane aksiyon serisi olan Cehennem Melekleri filmi, birçok aksiyon yıldızını filmin oyuncu kadrosunda toplayabilmiş, Sylvester Stallone tarafından yönetilip oynanan bir aksiyon şaheseri sayılabilir.

1 Yorumlar

  1. Hepsini izlemişim. Aslında eşim aksiyon filmi sever o izinliyken izliyoruz 🙈

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu