Son eklenen

İKİ KITADA TOPRAĞA SAHİP ÜLKELER

Bazı ülkeler vardır ki iki kıtada da toprakları vardır. Bu ülkeler bu yüzden değerli bir konuma sahiptir.

İki Kıtada Toprağa Sahip Ülkeler Türkiye İki kıtada toprağı olan ülke deyince hepimizin aklına şüphesiz ülkemiz gelir. İstanbul Boğazı, Asya kıtası ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan bir aracı görevini üstlenmektedir. İki kıtayı birbirine bağlayan 3 köprü bulunmaktadır. Bu köprüler; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, FSM Köprüsü ve en son yapılmış olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'dür. Bu köprülerin dışında, Marmaray Hattı ve Avrasya Tüneli de iki kıtayı birbirine bağlama görevini üstlenmektedir.

Gürcistan Gürcistan'ı pek çok kişi vizesiz bir şekilde Artvin'den gidilebilmesi ile tanır. Gürcistan da iki kıtada toprağı olan ülkeler arasındadır. Çoğu toprağı Asya kıtasında olan Gürcistan, Kafkas Dağları üzerinde yer aldığı için bazı toprakları da Avrupa kıtasında sayılmaktadır.

Panama Panama hem Kuzey Amerika hem de Güney Amerika kıtasında toprağa sahip olan bir ülkedir. Panama Kanalı sayesinde Atlas Okyanusu ile Pasifik Okyanusu birbirine bağlanır. Panama'nın büyük bir bölümü Kuzey Amerika kıtasında yer alıyor olsa da ülkeyle aynı isme sahip olan başkent Panama, Güney Amerika kıtası sınırları içerisindedir.

Azerbaycan Kardeş vatan Azerbaycan da iki kıtada toprağa sahip olan ülkelerden biridir. Başkenti Bakü de dahil olmak üzere büyük bir kısmı Asya kıtasındadır. Ufak bir kısmı Avrupa kıtasında yer alır.

Rusya Rusya tüm spor dallarında Avrupa kıtasında yer almasına rağmen büyük çoğunluğu Asya kıtasında olan bir ülkedir. Rusya'nın Avrupa kıtasında bulunan nadir toprakları ise Kaliningrad ve başkent Moskova'dır.

Mısır Mısır, sıcak toprakları olan tam bir Afrika ülkesi olmasına rağmen küçük bir bölümü Asya kıtasında olan bir ülkedir. 

Kazakistan Kazakistan da birçok organizasyon da Avrupa ülkesi gibi gözükmesine rağmen küçük bir kısmı hariç Asya ülkesidir. Avrupa kıtasında Hazar Denizi'nin batı kısmı yer alır.

Endonezya Endonezya büyük bir kısmı Asya kıtasında olan bir ülke olmasına rağmen bir kısmı Okyanusya kıtasında sayılmaktadır.

Kolombiya Güney Amerika ülkesi olan Kolombiya, İspanyolcanın kullanıldığı bir ülkedir. Güney Amerika kıtasının en güçlü ülkelerinden birisi de olan Kolombiya'nın bir kısım toprağı Kuzey Amerika kıtasındadır.

İzlanda Bir ada ülkesi olan İzlanda, Avrupa ülkesi sayılmaktadır. " Buz ülke " olarak da bilinen ülkenin Kuzey Amerika kıtasına da Avrupa kıtasına da ulaşım açısından büyük bir görev üstlendiği görülmektedir.

Ek Bilgiler Bu ülkeler iki kıta arası geçiş görevine sahip oldukları için büyük bir görev üstlenmektedir. Özellikle ülkemiz Türkiye'de, İstanbul Boğazı'ndan her gün yük gemileri ve turistik gemiler geçmektedir. Bunun haricinde bakacak olursak Türkiye başta olmak üzere, iki kıtada toprağı olan bu ülkeler birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu