Son eklenen

ADSENSE DIŞINDA ALTERNATİF REKLAM FİRMALARI

İnternette okuduğunuz, erişim sağladığınız her bilgi büyük bir emek ve zaman harcayarak web sitesi sahipleri tarafından üretilmektedir. Büyük bir bilgi kirliliğinin olmasının yanı sıra doğru bilgileri son derece kaliteli içerikler üreterek yayınlayan çok fazla internet sayfası mevcuttur. Elbetteki harcanan zaman ve emeğin bir karşılığı vardır ve muhakkak ki olmalıdır da.

İnternetin en büyük devi Google, kendi bünyesi içerisinde bu siteleri teşvik etmek ve emeklerinin karşılığında kazanç sağlamaları için Google adsense reklam hizmetleri vermektedir. Google çalışma politikaları gereği reklam yayını verirken çok titiz davranmaktadır. Her önüne gelen web sitesi açıp Google'dan reklam yayını alamıyor. Reklam yayınlamak için öne sürülen şartları yerine getirmenin zorluğu, reklam yayını almış olsa bile elde edilen gelirden tatmin olmayan site sahipleri daha farklı kazanç yolları arayışı içerisine girmektedir. İlk olarak da Google adsense dışında reklam firmaları ile ile reklam anlaşması yapmaya çalışırlar. Bu makalemizde adsense dışında web sitelerine reklam veren firmaların listesini hazırladık.

Reklam Store

Bu reklam firmasının da adsense gibi reklam verme kuralları üç aşağı beş yukarı aynıdır. İki firma arasındaki fark, alan adını yani domainini ücretsiz bir şekilde oluşturan web sitelerinin Reklamstore yapmış oldukları başvurunun kabul edilmemesidir.

Bu kuralın dışında sitesinde ziyaretçileri reklamlarla bunaltmayan, sadece kendi emeğini kullanarak içerikler üreten, belirli bir oranda ziyaretçi trafiğini yakalamış olan bütün web sitesi sahipleri adsense alternatif olarak reklam veren firmalar arasından Reklamstore ile işbirliği yapabilirler. Başvurunuz onaylandıktan sonra içeriklerinizle uyumlu olan reklamlar yayınlanacaktır. Ancak, firmanın en katı kuralı reklam veren firmaların çıkarlarını korumak için etik olmayan bir şekilde reklamların tıklanması durumunda hiçbir gerekçe göstermeden web sitenizin reklam yayını durdurma kararı almasıdır.

GittiGidiyor iş ortaklığı

Sitesinden düzenli olarak gelir elde etmek isteyenlerin en çok tercih ettiği reklam firması GittiGidiyor iş ortaklığı programıdır. Tercih edilmesinin en önemli nedeni gitti gidiyor, ödeme konusunda çok güvenilir bir platformdur. Reklamlardan elde ettiğiniz gelir 150 TL bakiyeye ulaşınca bildirmiş olduğunuz banka hesabınıza ödemeniz yatmaktadır. Ödemenizi alabilmeniz için mutlaka ödeme talebinde bulunmanız gerekmektedir.

Şayet GittiGidiyor üzerinden reklam yayını yapmak isterseniz sitenize sadece gittigidiyor internet sitesinde satışı yapılan ürünlerin reklamına izin vermektedir. Eğer sitenizin içerik kalitesinin yüksek tutar ve belli başlı seo çalışmaları ile birlikte GittiGidiyor iş ortaklığı programından hatırı sayılır kazançlar elde edebilirsiniz. Reklamların her tıklanması karşılığı kuruşlarla ifade edilen kazançlar sağlıyor olsa da, kazancınız damlaya damlaya göl olacaktır.

Admatic

Admatic, Türk sermayeli olarak son 5 yılda binlerce firmanın reklamını birbirinden farklı yüzlerce sitede yayınlayarak hem firmaların hem de internet sitesi sahiplerinin kazanç sağlamasına destek olmuştur. İsim olarak çok popüler olmasa da adsense yerine tercih edilecek reklam firmaları içerisindedir.

Gerçekten görüntülenmeyen hiçbir reklam için ödeme gerçekleştirmez. Yayınlanan reklamların boyutu hiçbir zaman sitenin önüne geçmemektedir. Adsenseye göre reklam başvurularını çok daha kolay kabul eden admatic, ödeme konusunda diğer firmalarla aynı politikaları uygulamaktadır.

Wordego

Reklamını yapmak isteyenler ve yayınlamak isteyenleri ortak noktada buluşturan wordego, aracılık yaparak internet reklam yayını veren firmalar arasında emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Adsense başvurusu onaylanmayan ya da onaylandıktan sonra herhangi bir sebepten dolayı üyeliği iptal olan site sahipleri için alternatif bir seçenektir. Ne kadar kazanç sağlayacağınız hakkında net bir bilgi veremiyoruz. Fakat denemeye değer özelliklerde bir reklam firması olduğunu söyleyebiliriz.

Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar wordego aracılığı ile yayınlanmış olan reklamlarınızı her tıkladıklarında, tıkladıkları reklam sitesi üzerinde vakit geçirdiklerinde hatta ve hatta reklamı yapılan firmanın hizmetlerinden satın aldıkları takdirde sizin kazancınıza bir o kadar artış gösterecektir. Kazancınızın artması için kesinlikle ziyaretçileri reklamlara yönlendirme faaliyetleri içerisinde bulunmanız gerekmektedir. Aksi halde kara listeye alırsınız.

Revenuehits

Sitenizin trafiği oluşturan grup yabancı ülkelerden geliyorsa Revenuehits, sizin için iyi bir kazanç kapısı olabilir. Özellikle de Amerika Birleşik Devletleri ve eyaletlerinden gelen ziyaretçilere hitap eden reklam yayını yapmaktadır. Yurtdışı menşeli bir platform olduğu için ödemeyi de dolar olarak PayPal üzerinden yapmaktadır. Güvenilirliği konusuna gelecek olursak, web sitesi olup da Revenuehits aracılığı ile reklam geliri elde edip ödemesini aldığını söyleyen çok sayıda kişi bulunmaktadır. Deneyip görmek sizin tercihinize kalmış bir durum.


6 Yorumlar

  1. Reklamstore ve Admatic sitelerimin bazısına kullandım reklamstore den çok ekmek yedik

    YanıtlaSil
  2. Çok bilgilendirici bir paylaşım olmuş. Emeğine sağlık 👍😊🤚

    YanıtlaSil
  3. Adsense dışında bir reklam birimi kullanmadım ama adsende bir çok sıkıntıya açık olduğu için bu bilgilere de sahip olalım alternatif reklam birimleri tanıttığınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engin bey hitiniz yüksekse admatic denemenizde yarar var.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu