Son eklenen

KALİTELİ YOUTUBE KANALI NASIL OLUŞTURULUR?

Kaliteli youtube kanalı nasıl oluşturulur sorusuna yanıtı detaylıca yazımızda yer vereceğiz. Özellikle teknolojinin hızla ilerlemesi ve yeni jenerasyonun direkt olarak akıllı cihazlarla birlikte aynı dünyayı yaşaması nedeniyle, ister istemez tüm yollar yenilikçiliğe çıkıyor.

Günümüzde insanlar artık çektikleri videolar, yayınladıkları yazılar ile gündeme geliyor. Çünkü Dünya o yöne doğru gidiyor. Sanatçılar bile youtube ve instagram gibi kanalları kullanarak reklamlarını yapıyor ve kazançlarına kazanç katıyorlar. Para kazanmanın aslında o kadar da zor olmadığını gören gençler kendilerine bu platformlarda yer bulmaya çalışıyorlar.

Yeteneği olan insanlar yeteneklerini sergileyerek takipçi kazanırken, kimileri de verdiği hizmetler ile bu mecrayı değerlendiriyorlar. Ancak bir şey var ki son zamanlarda neredeyse herkes yapıyor ya da yapmak istiyor. Youtube kanalı açmak. Youtube kanalı açmak şu anda belki de dünyanın en gözde mesleği diyebiliriz. Meslek diyorum çünkü bu iş artık meslek olma yolunda ilerliyor. Peki, youtube kanalı nasıl açılır? Neden youtube kanalı açmalıyım? Youtube’da nasıl para kazanmaya başlarım? gibi soruların yanıtını aramak için yazımıza devam edelim.

Youtube Nedir?
Öncelikle youtube nedir ondan bahsedelim ki ne yaptığımızı çok daha iyi anlayabilelim. Youtube ilk kez hayatımıza girdiğinde bize videolar izlettirmeyi amaçlayan bir platformdu. Sıradan iki gencin kurduğu bu sitede ki potansiyeli gören büyük şirket Google, hiç vakit kaybetmeden gençlerden siteyi satın alır. Aldığı siteye deneyimlerini de katarak ve insanların daha sık kullanacağı şekline getirerek modernize eder. Şu anda en popüler uygulamalar ve milyarlarca tıklanma ve izlenme oranlarına sahip devasa bir platform olur.

Youtube Kanalını Neden Açmak Gerekir?
Youtube kanalı neden açılır? Youtube kanalı açmanın sadece ve sadece tek bir amacı vardır. O da para kazanmak. Kim bunun aksini söylüyorsa kesinlikle laf cambazlığı yapıyor derim. Çünkü kimse burada bedava hizmet vermek istemez. İlk baştaki amacı bu olsa da eğer sıkı bir şekilde takip edilip, çok fazla takipçiye ulaşırsa ister istemez bu işin sonunda reklamlardan elde edeceği paranın miktarını duyunca o da işi ticarete dökecektir.

Youtube kanalı açmak aslında çok basit bir işlemdir ancak onu büyütmek, geliştirmek ve ayakta tutmak sandığınızdan çok daha zor olacaktır. Çükü dediğim gibi herkes kanal açmak istiyor, herkesin bir yeteneği var ve herkes para kazanmak istiyor. Hal böyle olunca devasa bir pastada milyonlarca insan pay almak istiyor. Öncelikle hedef kitlesi oluşturmalı ve o kitleyi elde tutmak için sürekli onların hoşuna gidecek videolar paylaşmalısınız. Bunu da öyle ayda bir değil çok daha kısa sürelerde yapmalısınız. Çünkü bu sektör nankör bir sektördü ve kısa zamanda unutulabilirsiniz. O halde gelin bu öve öve bitiremediğimiz youtube kanalı nasıl açılır detaylıca inceleyelim.

Youtube Kanalı Nasıl Açılır?
Dediğimiz gibi youtube kanalı açmak oldukça basittir. Öncelikle herkes de vardır ama yine de söyleyelim, bir google hesabınız olması gerekiyor. Tüm işlem sadece bu kadar desem ne dersiniz? Evet, sadece bir hesap ile kanalınızı açabilirsiniz. Google hesabı almayı anlatmama gerek olmadığını düşünüyorum. Siteye girerek çok rahat bir şekilde hesap oluşturabilirsiniz. Sonra bu hesap ile birlikte youtube platformuna giriş yapıyoruz. Burada kanal oluştur kısmından kanalımızı oluşturarak, videolarınızı yüklemeye başlayabilirsiniz.

Videoları yüklemekten bahsederken şunu da belirteyim. Sağdan soldan aldığınız videoları buraya yükleyerek kaliteli bir youtube kanalı sahibi olamazsınız. Tamamen özgün ve farklı videolar çekmeniz gerekir. Ancak bu şekilde insanların dikkatini çekebilir ve kanalınızı geliştirebilirsiniz.

Youtube Kanalımı Nasıl Geliştirebilirim?
Youtube kanalı açmak kolay onu geliştirmek zordur diye bahsetmiştik. Herkesin aklında şu olabilir. Ben kanalımı açtım, artık reklamlarda gelir, çok kısa sürede de para kazanırım ve fenomen olurum. Öyle bir dünya yok arkadaşlar. Hiç kimse ve hiçbir sektör size bu kadar basit bir şekilde para kazanma vaadinde bulunamaz. Bulunsa da içinde mutlaka yanlış bir şey vardır.

Youtube kanalını geliştirmek için öncelikle sabırlı olmanız gerekmektedir ve çok çaba göstermelisiniz. Kimi youtube fenomenleri tek bir video için 1 haftalarını harcadıklarına şahit oluyoruz. Çünkü bu geniş alanda kendinizi gösterebilmeniz için kaliteli içeriklere sahip olmanız gerekir. Bunlarda öyle akşamdan sabaha çıkacak şeyler değildir. Ekipmanlarınız çok iyi olmak zorunda. Kaliteli çekim yapan bir kamera ve ses sisteminiz için ciddi paralar harcamanız gerekebilir.

Öncelikle insanların neleri istediğini ve nelere merak duyduğunu bilmeniz gerekir. Buradan yola çıkarak onlara istedikleri şeyleri sunarsanız, onlar da sizi takip etmeye ve videolarınız beğenmeye başlar. Ayrıca buranın takipçileri oldukça sadıklardır ve eğer kaliteli içerik ürettiğinizi ve sık sık da paylaşım yaptığınızı görürlerse doğru yolda ilerliyorsunuz demektir.


1 Yorumlar

  1. YouTube kanal işi zor çok vakit alır. Ekipmanlar iyi bir yatırım yapmak lazım.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu