Son eklenen

NETFLİX'İN EN POPÜLER DİZİLERİ

Dünya düzeninin tamamen İnternet teknolojisi üzerine şekillenmesi ile birlikte, televizyon izleme alışkanlığı da son birkaç yılda dijital ortamda yayın yapan platformlar üzerinden gerçekleşmeye başlamıştır. İnternet üzerinden yayın yapan platformlar arasında en popüler olan kurum Netflix, çok farklı kategorilerde çok fazla sayıda dizi, film, çizgi film, belgesel daha birçok program ile her geçen gün daha da popüler olmaktadır. Coronavirüs nedeniyle evden çıkamadığımız şu günlerde, zamanını dizi izleyerek geçirmek isteyen okuyucularımız için Netflix en çok izlenen dizileri hakkında detaylı bir araştırma yaptık. İşte, Netflix' te mutlaka izlenmesi tavsiye edilen yabancı diziler......

LA CASA DE PAPEL

Netflix' in isminin bu kadar fazla duyulmasına sebep olan en önemli projesi, La Cada de papel' dir. Bu dizi tüm dünyada o kadar büyük bir ilgi gördü ki dört sezon soluksuz izlenmiştir. Bununla da kalmayıp Netflix'in en çok izlenen yabancı dizileri arasında zirvedeki yerini korumaya devam ediyor.

La casa de papel konusu ise, görünüşte gayet kibar, eğitimli ve bakımlı olan, herkes tarafından profesör olarak çağrılan ülkenin en profesyonel hırsızı tarafından çok büyük bir hırsızlık planı yapılmaktadır. Hırsızlık suçundan hüküm giymiş olan yedi kişi ile organize olup, İspanya ekonomisinin can damarı sayılan Kraliyet darp hanesine girerler. İşte tüm heyecan ve macera dolu olaylar bundan sonra başlar. Bu serüven yoğun ilgi nedeniyle dört sezon soluksuz devam eder.

LUCİFER

Gösterimi yapılan ilk 13 bölüm içerisinde büyük bir başarı grafiği yakalayan dizi, Netflix'in kendi orijinal projesi olmasada daha sonra 4 sezon daha yayınlanmıştır. Dizinin ana karakteri olan Lucifer'in yaşadığı esrarengiz doğa üstü olayların polisiye bir diziye dönüşümü anlatılmaktadır. Aslında Lucifer bir şeytandır ve cehennemden kurtulup, insan kılığına bürünmüş bir yaşam sürdürmek istemesiyle olaylar heyecanlı bir şekilde başlamıştır.

THE BREAKİNG BAD

Sıradan bir hayatı olan bir kimyager öğretmenlik yaparak hayatını devam ettirmektedir. Maddi olarak eşine çocuklarına yetişemediği bir dönemde hastalıkların belki de en kötüsü olan, akciğer kanseri olduğunu öğrenmesi ile alt üst olmuştur. Yakın bir zamanda öleceğini bilen öğretmen ölümünden sonra ailesinin para sorunu yaşamaması için kimya bilgisini kullanarak sentetik bir uyuşturucu üretir. Konusu ve sürükleyiciliğiyle Netflix'in en iyi dizileri arasında yerini alan THE breaking baş mutlaka izlenmesi gereken bir dizidir.

STRANGER THİNGS

Her yaştan insana hitap eden Netflix, STRANGER THİNGS dizisi ile gençlerin ve çocukların beğenisini kazanmayı başarmıştır. 3 sezon devam eden ve toplam 25 bölüm süren, Netflix en güzel dizilerinden STRANGER THİNGS konusu da çok enteresandır. Will adlı bir çocuğun eve giderken aniden ortadan kaybolması ve arkadaşlarının ve ailesinin will'i bulmak için verdikleri mücadele anlatılmaktadır.

Amerikalıların hayal gücünü bilim kurgu tarzını gerilim ve korku senaryosu ile birlikte sunan dizi, daha çok uzun zaman favori olacak gibi görünüyor. Dizinin 2. sezonunda, esrarengiz bir görünüme sahip bir canavar tarafından kaçırıldığı anlaşılan Will'in bulunmasıyla durum daha karmaşık bir hal alır.

SEX EDUCATİON

Netflix'in kendi orijinal dizisi olan seç education 2 sezon 16 bölümden oluşuyor. Ancak, çok fazla sayıda kişi tarafından izlenmesi ve beğenilmesi nedeniyle çok yakında 3. sezon yeni bölümleriyle izleyicisiyle tekrar buluşmaya hazırlanıyor.

Ergenliğe geçiş yapan ve cinsel kimliğini keşfetmeye başlayan gençlerin ilgi odağı olan dizide, 15 16 yaşlarında olan bir gencin annesinin mesleğinden dolayı yaşıtlarından daha fazla cinsel konularda bilgi sahibi olması konu ediliyor. Cinsel konularda pratikte olmasada teorik olarak bilgi sahibi olan Otis, bir arkadaşının işgüzarlığıyla okulda gizli gizli annesinin de mesleği olan terapistlik yapmaya başlar. Herkese tavsiye veren Otis, sıra kendi özel hayatına gelince tökezler.

NARCOS

Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek önce sinema filmi çekilen ve gördüğü büyük ilgiden dolayı senaryosu diziye uyarlanan NARCOS, Pablo Escobar" ın yasadışı yollarla uyuşturucu ,silah kaçakçılığı ve kara para aklama gibi birden fazla suçu işleyen bir çetenin lideri oluş hikayesi ve devletin bu suç örgütü ile vermiş olduğu mücadele anlatılmaktadır.

Dizinin ilk bölümünde hamam böceği lakaplı bir kimyagerin uyuşturucu madde üreterek, satışını gerçekleştirmek üzere mallarını Pablo Escobar"a getirir. Pablo Escobar, hem dizide hem de gerçek hayatta uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti yaparak dünyanın en zengin ilk 10 insanından biri olmuştur. NARCOS, Netflix'in en iyi dizileri arasında yerini almıştır.



3 Yorumlar

  1. La casa de papel ve breaking bad izlediğim diziler arasında. Lucifer ve stranger thingsi de çok merak ediyorum 🤔

    YanıtlaSil
  2. La casa de papel'e birinci sezona baktım daha sonra sıkıldım. Lucifer'i tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. The Breking Bad keyif alarak izledim Netflix'ten tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu