Son eklenen

PUBG MOBİLE RÜTBE ATLATMA REHBERİ

PUBG Mobile, yeni sezonun gelmesi ile beraber oyuncular da rank kasmak için hazırlıklara başladı. Şuan Pubg Mobile rank kasma sistemi henüz devreye girmediği için sezon başlangıcında en iyi rütbeye sahip olabilmek için tüm maçlarda elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerekiyor. Bunun içinde 5 temel konuya dikkat etmelisiniz. Bunlar;

l Hayatta kalma süresi
l Toplam kill
l Toplam yenilenen sağlık
l Takıma destek
l Oyunu bitirdiğiniz sıralama
Oyunda rütbe kasabilmeniz için bu 5 ana başlığa çok dikkat etmelisiniz. Şimdi bunları detaylı bir şekilde inceleyelim.

Hayatta Kalma Süresi

Hayatta kalma sürenizi maksimumda tutabilmek için oyun başında ölmemeniz gerekiyor. Ayrıca oyunu iyi bir sırada bitirmek için de iyi bir loota sahip olmalısınız. Bu noktada ise akıllara “Nereye atlamalıyım?” sorusu geliyor. Bu noktada ise uçağın geçtiği noktaya dikkat etmelisiniz. Oyunda çok tecrübeli değilseniz oyunda uçağın geçtiği yere en uzak noktalara gitmeniz gerekiyor. Uzak noktalara gitmek içinse ya erkenden paraşüt açabilir ya da geniş yollara düşerek araç bulabilir ve uzak noktalara hareket edebilirsiniz. Pubg rank kasma rehberi haritalarındaki şehirlerin riskleri;

l Erangel haritasında Georgopol, Rozhok, Yasnaya Polyana, Pochinki, Sosnovka Military Base ve Novorepnoye gibi alanlar oldukça riskli bölgelerdir. Mylta, Mylta power, Lipovka, Severny gibi alanlar orta riskli yerlerdir. En risksiz yerler ise Farm, Shelter, Prison, Mansion, Stalber, Kameshki, Zharki, Gatka, Primorsk, Quarry, Ferry Pier olarak gösterilebilir.
l Miramar haritası kara yüzölçümü bakımından Erangel haritasına göre daha büyüktür. Bu da rotasyon seçeneklerinizi daha fazla yapıyor. Miramar’da en riskli bölgeler San Martin, Pecado, Los Leones ve Hacı olarak gösterilebilir. Orta risk grubunda ise Impala, El Azahar, Campo Milita, El Pozo, Chumaceta gibi şehirler yer alıyor. Riski en az olan şehirler ise Los Vagos, Valle Del Mar, Complero Penitenclario, Cruz Del Valle, Torre Ahumada olarak gösterilebilir.
Tabi ki de oyunda atlamak istediğiniz yere atlayabilirsiniz. Ancak sıralamada üst sıralara hızlı bir şekilde çıkmak istiyorsanız kalabalık yerlerden olabildiğince uzak durmalı ve haritanın uzak noktalarına atlayarak gazla beraber güvenli alana hareket etmelisiniz.

Toplam Kill

Oyunda toplam öldürme sayınız oyundaki sıralamanızı etkileyecek olan bir diğer önemli etmendir. Pubg hızlı rütbe atlama için öldürme sayısına odaklanıp oyunda erken ölmemeye dikkat etmelisiniz. Diğer oyuncular ile çatışmaya girmeden önce en az 3 seviye kask ve 2 seviye yelek almak sizi avantajlı duruma getirecektir.

Duo ya da Squad modlarında oyuna giriyorsanız daha fazla kill toplamak ya da başkalarının düşürdüğü rakipleri öldürmek için SLR, Mini 14, SKS, Mutant gibi DMR silahları kullanmanız size avantaj sağlayacaktır. Bu sayede açık alanda hareket eden ya da uzakta olan rakiplerinizi daha kolay öldürebileceksiniz.

Oynadığınız haritaya göre rotasyon yollarını bilmeniz size avantaj sağlayacaktır. Özellikle sıkıştırdığınız rakiplerinizin üzerine gitmek için bu yolları kullanabilirsiniz. Ayrıca bu yolları kullanacak olan diğer oyunculara pusular atabilirsiniz. Doğru rotasyonları kullanmak aynı zamanda sizi tehlike bölgesinden uzak tutarak güvenli bölgeye daha hızlı götürecektir.

Toplam Yenilenen Sağlık

Yenilenen sağlıkta oyuncuların büyük bir kısmı ne yazık ki yanlış bilgiye sahip. Yenilenen sağlık ne kadar fazlaysa kazanılacak puanın o kadar fazla olacağı doğru. Ancak bunu nasıl yaptığınız önemli. Eğer alan dışında bekleyerek canınızı azaltır ve sağlık eşyası kullanarak canınızı doldurursanız bu size bir puan kazandırır ancak rakipten aldığınız hasar sonrasında yenilediğiniz sağlık kadar puan kazandırmaz. Yani rakiple çatışmaya girerek hasar alırsanız ve aldığınız bu hasar sonrasında canınızı doldurursanız daha fazla puan kazanabilirsiniz.

Rakiple çatışma becerileriniz yoksa ve kendinize güvenmiyorsanız bu durumda alan dışarısında bekleyerek canınızı azaltabilir ve sağlık eşyası kullanarak tekrar doldurabilirsiniz. Bu size çatışma durumuna göre daha az puan kazandıracak olsa da yine de rank kasabilmeniz için önemli puanlar toplayabileceksiniz.

Takıma Destek

Pubg Mobile oyununa duo ya da squad olarak girdiğinizde takım arkadaşlarınızın düşürmelerini öldürmeniz ya da öldürülen rakiplere hasar vermeniz durumunda ekstradan puan kazanacaksınız. Ayrıca düşen takım arkadaşlarınızı kaldırmakta size puan kazandıracaktır.

Oyunu Bitirdiğiniz Sıralama

Elbette Pubg rank kasma için en önemli şey sıralama. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz her şey oyunu üst sıralarda bitirmek içindi. Oyun bittiğinde sıralamanız ne kadar yüksek olursa o kadar fazla puan kazanabilirsiniz. Oyunu birinci olarak bitirdiğinizde ise pastanın en büyük dilimini siz almış olacaksınız.

Artık tüm taktikleri biliyorsunuz. Rank sistemi devreye girdikten sonra ister ortaya atlar ve en yüksek kill sayısına ulaşarak birinci olmaya çalışır isterseniz de uzaklara atlayarak güvenli bir şekilde birinci olmaya çalışırsınız. Birinci olamasanız bile üst sıralarda bitirdiğiniz her oyun sayesinde kısa sürede rütbenizi Fatih’e çıkartabilirsiniz.


4 Yorumlar

  1. Bu oyununda acayip hastası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben paraşütden atlar atlamaz ölüyorum. Benim çocuklar iyi oynuyor.

      Sil
  2. Kardeşimin dilinden düşüremediği oyun 😂 Ama ben bir o kadar uzağım böyle oyunlardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pugbyi ben oynamaya çalışıyorum ama beceremiyorum :)

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu