Son eklenen

THE BLACKLİST 1. SEZON İNCELEMESİ


The Blacklist ilk sezonuna bomba gibi bir başlangıç yapıyor. Dünyanın en çok arananlar listesinde yerini almış büyük ve zeki bir suçlu olan Raymond Reddington, FBI binasına gider. Danışmada bulunan görevliye, müdür yardımcısı Harold Cooper ile görüşmek istediğini söyler. O sırada araması olduğunu gören yetkililer onu hemen tutuklar. Zaten Raymond’da bunu bildiği için karşı koymaz. Çünkü onun asıl istediği de buydu.

Raymond Reddington, deniz harp akademisinden üstün başarılı bir şekilde, henüz 24 yaşında mezun olmuştu ve Amiral olması için çevresi tarafından yüksek bir şekilde destekleniyordu. Bir yılbaşı günü evine, ailesini görmek üzere akademiden ayrılır. Ancak o günden sonra bir daha görülmemişti. Adeta ortadan buhar olup yok olmuştu. Ta ki 4 yıl sonrasında bir şekilde yurtdışı kaynaklı olaylarda ipin ucu ona ulaşana kadar. Reddington zekasını ve üstün yeteneklerini kullanarak, suçlulara danışmanlık yapmak üzere hayatını idame ettirmeye başlamıştı.

FBI, Reddington hakkında araştırma yaparken bir yandan da onu bir kafesin içinde tutarlar. Reddington bir anda bazı bilgiler vermeye başlar. Çeşitli dönemlerde ve lokasyonlarda gerçekleşen olaylardan Ranko Zamani adındaki bir suçlunun sorumlu olduğunu ve onu yakalatmak için yardım edeceğini söyler. Ancak tek şartı Elizabeth Keen ile görüşmektir. Ancak FBI bu kişinin kim olduğunu bilmez. Çünkü orada henüz çalışmıyordur.

Elizabeth Keen, FBI için suçlu profil uzmanı olarak göreve başlayacak bir ajandır. İlk iş gününde bu yaşanan olayların tesadüf olmadığı çok aşikardı. Bundan sonraki olayların merkezinde olacağını söyleyebiliriz. Elizabeth, Raymond ile görüşmeye gider ve Raymond’un onun geçmişi hakkında verdiği bilgiler ile şok olur. O küçük yaştayken terk ettiği babasının suçlu olmayı meslek edinen biri olduğunu ve annesinin ise bu utançtan yorgun düşüp öldüğünü söyler. Satır arasında da Zamani’nin, üst düzey bir generalin kızını kaçıracağı bilgisini verir.

Bilginin doğru olduğunu düşünen ajan Keen, generalin kızı için hemen harekete geçer ve onu güvene alır. Ancak dönüş yolunda Zamani ve ekibinin müthiş planı ile kızı almayı başarırlar. Raymond’dan Zamani’nin bu eylemle ilgili ne yapacağını öğrenmek için destek isterler. Raymond aslında süreci biliyordu ama onun en büyük amacı Keen’i yetiştirmekti. Bu yüzden onun olayı çözebilmesi için zorluyordu ve çocuğu bomba olarak kullanacağını öğrenirler. Bu bilgilerle birlikte Raymond, gözetim altında serbest kalarak bu süreçte destek verecekti.

Keen, biraz mola verip eve gider. Ancak eve girdiğinde kocasının Zamani tarafından bağlandığını görür. Zamani planının ne kadarının bilindiğini öğrenmek ister. Tom Keen’i bıçaklayarak ağır bir şekilde yaralar. Aslında bu olayı da tamamen Raymond ayarlamıştı ve Elizabeth’in kocası hakkında bilmediği gerçekleri öğrenmesi için bir oyundu. Keen bu olaydan sorumlu tuttuğu Raymond’ı yaralar ve hastaneye kaldırılır. Ancak hastaneden kaçan Raymond, Zamani ile buluşur. Tam da bu noktada sürecin bir kısmını birlikte yürüttüklerini anlarız.

Raymond, olayların bir kısmını biliyordu ama Zamani’nin tam olarak ne yapacağını bilmiyordu. Çünkü o sadece suçlulara danışmanlık yapan biriydi ve tek bir hedefi vardı o da danışmanı olduğu tüm suçluları tek tek yok etmekti. Bunu da onlara hissettirmeden iki taraflı oynayarak yapmaya çalışıyordu.

Kızın üstüne bomba yerleştiren Zamani görevini tamamladığını düşünerek yüksek bir yere çıkararak bu anı izlemek ister. Ancak peşinde olan FBI onu orada vurarak öldürür. Bombayı ise Raymond’ın arkadaşı deaktif ederek büyük bir faciayı önler. Artık Raymond çok güçlü bir koz elde etmiş ve elinde bir liste olduğunu, bu listedeki isimlerin FBI tarafından bile bilinmediğini söyler. Bunun içinde birlikte çalışmayı teklif eder. Tam yetki isteyerek.

Bu sırada Elizabeth ise evde yer döşemelerin altında bir sandık bulur. İçinde yüzbinlerce dolar para, silah ve kocasına ait onlarca pasaport bulur. Raymond’ın doğru söylediğini anlar ve soluğu Raymond’ın yanında alır.

8 Yorumlar

  1. hım , benim izlemekten hoşlanacağım bir dizi gibi..
    Netflix alırsam aklıma gelsin.baska kanallarda yok sanırım türkiyede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim the blaclist dizisini, netflix platformunda

      Sil
  2. hımms en sevdiklerimden tabisi, netflixte izlemedim, yani yok bende netflix almadım, netten izledim, red başka efsaneee ;) onun başka dizileri de var, filmleri de iyii :) ha haa bak red, keen arasında gizem 7. sezon sonunda da çözülemedii :) müthiş dizi ve red başkan tabiii asıl müthişli olaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Red, çok sırlar dolu her olaydan haberi var rolünü harika oynuyor.

      Sil
  3. Bu ara çok duyuyorum the blacklist i . Netflixe bakayım tv çocuklardan serbest kalırsa 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hanım şiddetle tavsiye edilir. Black list'in tek sorunu 4. bölümden sonra iyi derecede ingilizce bilmek gerekiyor. Alt yazı ile takip ediyoruz. :)

      Sil
  4. Gerçekten tavsiye ederim. 7. sezon da çok güzeldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem hanım Black Listin tek sorunu 4. sezondan itibaren dizinin Türkçe dublajının olmaması

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu