Son eklenen

TÜRKİYE'DEKİ EN ESRARENGİZ 10 BÖLGE

Günümüzde gezilebilecek yerler arasında turistik mekânlar, sahiller ve doğa manzaralarının yanında insanların ilgisini çekecek gizemli yerler artık daha sık tercih edilmeye başlamıştır. Çok eski yıllardan kalma eserler, tarihi bölgeler ve olağanüstü durumlarla oluşmuş yapıtlar, artık turizm sektörünün ilgisi haline gelmiştir. Özellikle ülkemizde esrarengiz bölgeler olarak anılan pek çok terk edilmiş köy ya da yapı bulunmaktadır. Zamanında bu bölgelerde yaşanan paranormal olaylar, buraların Türkiye’deki esrarengiz bölgeler olarak anılmalarına da neden olmaktadır. İşte gizem severler için derlediğimiz 10 esrarengiz bölge listesi!

Issız Cuma Mezarlığı

Türkiye’nin Çanakkale ilçesinde bulunan Issız Cuma Mezarlığı, Seyvan köyüne ait esrarengiz bir bölgedir. Olay 1335 yılında yapıldığı tahmin edilen bu caminin etrafı boş olduğu için ıssız adı verilmiştir. Fakat bu ıssızlık adı sadece boş bir mekânda olduğu anlamında değil yaşanan çeşitli olaylar sonucu konulduğu bilinmektedir. Bu caminin çevresine yapılmış bazı mezarlıkların zamanla yan yana geldiği görülmüştür. Bunu gören köy halkı buraya korkudan bir daha yaklaşamamışlardır.

Kızık Köyü

Malatya’ya bağlı Arguvan ilçesinde bulunan bu köy, orada yaşayan insanların çeşitli durumlar sergilemesinden dolayı esrarengiz bölgeler listesine girmiştir. Kızık köyünün halkı söylentilere göre balıkları inançlarına göre tanrılarına kurban etmektedirler. Bununla kalmayıp balıkların cenazesi için tören yapılıp özel tapulu mezarlara gömülmektedir. Bunun nedeni ise köy halkının geçmişte balıkların nesline zarar vermeleri sonucu köydeki insanların sebepsizce ölmesidir.

Büyülü Köy

Türkiye’nin Sakarya ilçesine bağlı bir köyde yaşanan bu olay, söylentilere göre köyün cinler tarafından sarılması ile başlar. 100’den fazla evin boşaltılması üzerine köyde çok az insan kalır ve onlardan kimse haber alamaz. Daha sonrasında köye araştırma yapmak için gidenler bu esrarengiz olayın nedenini köy halkına yapılan bir büyü olduğunu söylerler.

Tez Veren Baba Türbesi

Çok eski yıllarda hatta Osmanlı Devleti zamanında yaşadığı tahmin edilen Tez Veren Baba olarak tanınan bu kişi, bir savaş gazisi olarak tanınmaktadır. Esrarengiz bölgeler arasına girmesinin sebebi ise bu Tez Veren Baba türbesine giden insanlar, orada bulunan ibrikteki suyun zamanla azaldığını fark etmişlerdir. Hatta bazı söylentilere göre onun giydiği takunyaların konumunun gün içinde değiştiği gözlemlenmiştir.

Harput

Türkiye’nin Elazığ ilçesinde bulunan antik kent olarak geçen Harput bölgesinde, insandan farklı bazı varlıkların yaşadığı fark edilmiştir. Karabasan olarak tahmin edilen bu canlılar insanlarla karşılaştığında ölümcül sonuçlara yol açmaktadır. Türkiye’nin en esrarengiz 10 bölgesinde bulunan Harput’ta bulunan bu varlıklar, zamanla insanların evlerine de girmeye başlayarak o bölgeleri yaşanılmaz hale getirmiştir.

Yedikule Zindanları

Geçmiş yıllarda İmparator Theodosius’un emri ile yaptırılmış bu zindanlar, 30 metreye kadar yerin altına inebilen silindir şeklinde yapıtlardır. Çeşitli işkenceler ve mahkûmların tutulduğu bu zindanlar yapılışı gereği sadece yukarıdan aşağıya bir ip yardımı ile girip çıkılabilmektedir. Bir gün mahkûmlardan birisinin kule de işkence sonrası öldüğünü, fakat cesedinin kaybolduğunu fark etmişlerdir. Bu olaydan sonra buraya kimse yaklaşamamış ve esrarengiz bir bölge olarak kalmıştır.

Davutlu Köyü

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz ilçesinde yaşanmış bu olay Türkiye’deki esrarengiz bölgeler arasında ilk sıralardadır. Davutlu isimli bir köyde yaşanmış olan bu olay, halk arasında Karadedeler olayı olarak da bilinir. 1989 yılına ait olan bu olay, bir gece vakti köye cinlerin musallat olmasıyla başlar. Köydeki insanlar bu durumu öğrendikten sonra evlere hapsolurlar. Köye yardım için giden askerlerden birkaçının ölü olarak bulunması üzerine köy esrarengiz bölge olarak kayıtlara geçer.

Paranormal Apartman

Türkiye’nin Antalya ilinde yaşanmış olan bu olay, bir apartmanın içerisinde görülen cisimlerin insanları tedirgin etmesi üzerine araştırılır. Apartmanın bulunduğu bölgedeki insanların pek dikkatini çekmese de günlerce yaşanan bu manzara insanları rahatsız etmeye, hatta zamanla korkutmaya başlamıştır. Geceleri kapıların açılıp kapanması, beyaz renkli insan suretindeki varlıkların apartman içerisinde dolaşması üzerine bir grup insan, video kaydı almak için apartmana girer. Çektikleri görüntüde bina içerisinde daha önce görülmemiş bir cismin hareket ettiği anlaşılmaktadır.

Havran Mağarası

Daha önce insanlar tarafından böylesi bir yerin görülmediği korkunç manzaralara sahip olan Havran mağarası, Balıkesir ilinin Havran ilçesinde bulunmaktadır. Bu mağaranın Türkiye’deki esrarengiz bölgeler arasında yer almasının sebebi mağaranın içerisine giren canlıların kaybolmasıdır. Mağaranın içerisine bir grup koyunun girdiğini, onları çıkarmak için peşlerinden giden bir çobanında koyunlar gibi kaybolduğu söylentiler arasındadır.

Cemil Molla Köşkü

Esrarengiz bölgeler arasında yer alan bir diğer yer ise Kuzguncuk’ta bulunan Cemil Molla Köşküdür. 1885 yılında yapıldığı tahmin edilen bu köşk, söylentilere göre içerisinde farklı varlıklar barındırmaktadır. Köşkün bakımı ve tadilatı için çalışmaya giden insanların evde yaşadıkları olaylar üzerine işi bıraktıkları söylenmektedir. Sebebi bilinmeyen bir şekilde gizem içeren bu köşk yıllardır boş bir şekilde bekletilmektedir.

3 Yorumlar

  1. Bilgiler hem ilginç hem de ürkütücü geldi. Yedikule Zindanları dışındakileri duymadığıma biraz şaşırdım :)

    YanıtlaSil
  2. Hem ilginç hem ürkütücü. Türkiye'de böyle esrarengiz yerlerin olduğunu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye için esrarengiz yerler duymuştum ama buradakilerin çoğunu daha önce duymamıştım. İlginç olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu