Son eklenen

FACEBOOK VİDEOLARI NASIL İNDİRİLİR

Facebook, insanların birbirleriyle iletişim kurup, bilgi almasını sağlayan bir sosyal paylaşım ağıdır. Harvard Üniversitesi öğrencisi olan Mark Zuckerberg tarafından 2004 yılında Harvard öğrencilerinin kullanması amacıyla kurulmuştur. Adını 2 yıl içerisinde tüm dünyaya duyuran Facebook, günümüzde 2 milyardan fazla kullanıcısı ile en fazla kullanılan platform olmuştur.

Oldukça basit bir kullanıma sahip olan Facebook mobil cihazlar, tabletler ve bilgisayarlar üzerinden kullanılabiliyor. İnsanlar bu platform üzerinden kendilerine bir albüm oluşturabilir, video paylaşabilir, ailesi ile etkileşim halinde olabilirler. Bu çok yönlü platformda kullanıcılar istedikleri zaman istedikleri yerde anılarını ve Facebook videolarını indirebilir ve saklayabilirler.Yaygın ve yoğun bir şekilde kullanılan sosyal medya platformu Facebook’ta her gün sayfalar, gruplar ve kişilerce çeşitli paylaşımlar yapılır. Videolar, ilgi çekici içerikte resimler, duygu yüklü veya tamamen komedi için yazılmış yazılar vb. gibi çok sayıda paylaşım görülebilir.

Facebook’un 2 milyardan fazla kullanıcı sayısının olması nedeniyle farklı kesimlerden çok çeşitli zevk ve beğenilere göre paylaşımlar yapılıyor. Bazı zamanlarda kullanıcılar yapılan değişik ve ilgi çekici bir paylaşımı veya bir videoyu çok beğenilir ve bu Facebook videolarını mobil cihazına ya da bilgisayarlarına indirmek isteyebilirler.

Facebook videolarını indirebilmek için kullanıcı öncelikle videoyu oynatmalı ve videoya faresiyle sağ tıklayarak videoyu farklı kaydet seçeneğine tıklamalıdır. Bu işlemlerden sonra ekranın yan tarafında bir pencere açılacak ve videonun indirileceği klasörün seçilmesi istenilecektir.
Bu işlem de yapıldıktan sonra “video indiriliyor” yazısı veya simgesi görülecek ve video indirilecektir. Kullanıcıların beğendiği video bu sayede artık bilgisayarlarında olacak ve istediği zaman istediği yerde o videoya ulaşabilecekler. Farklı bir sosyal medya hesabına veya tekrar Facebook hesabına yükleyerek paylaşabilirler.

Facebook Videolarını İndirmede Farklı Yöntemler

Burada bahsedilecek yöntem ile sadece Facebook videolarının nasıl indirileceği değil youtube gibi farklı platformların da videoları kolayca indirilebilecektir.
        İlk önce indirmek istenilen videonun tarayıcıda en üstte bulunan bağlantı adresini (link) kopyalanır
        Kopyalanan bağlantı güvenilir video indirme sitelerindeki linkin yazılacağı boşluğa yapıştırılır ve indir seçeneğine tıklanarak kolayca indirilir.
  • Başka bir yöntem de ise;
        İndirmek istenilen Facebook videosuna sağ tıklanır ve URL göster denilerek link kopyalanır.
        Tarayıcıda yeni sekme açılarak adres çubuğuna yapıştırılır.
        “www” yazan yer silinerek yerine “mbasic” yazılır. Bu işlemden sonra video oynat seçilir ve sağ tıklayarak video olarak kaydet seçeneği ile indirilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu