Son eklenen

GÜNLÜK HAYATTA İŞE YARAYACAK 15 PRATİK BİLGİ


Birçok insan günlük hayatında problemlerle karşılaşabiliyor bu da haliyle çözüm gerektiriyor. İşte sizi bu durumdan kurtaracak, günlük hayatınızda işinize yarayabilecek ve birçok kişinin bilmediği 15 pratik bilgi:

- Salçanın bulunduğu kavanozu veya kabı açtıktan hemen sonra, içindeki salçanın küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökerek küflenmeyi önleyebilirsiniz.

 - Tencerede yemek yaparken içindeki suyun veya çorbanın taşmaması için üzerine bir tahta yemek kaşığı koyarak taşıp etrafı batırmasını engelleyebilirsiniz.

 - Telefonunuzu şarj edeceğiniz zaman şarja taktığınız da eğer telefonunuzu uçak moduna alırsanız 2 kat daha hızlı şarj olacaktır.

 - Yemek yaparken kızartma kokusunun evin her yerine dağılmasından rahatsızlık duyuyorsanız, kızartma yaptığınız yağın içerisine üç dal maydanoz atarak kokunun yayılmasını engelleyebilirsiniz.

 - Yaptığınız spor sonrasında bazen kaslarınız gerilebilir, bunu turşu suyu tüketerek engelleyebilirsiniz. Çünkü bu kaslarınızın anında ağrısını ve gerilmesini giderecektir.

 - Yeni almış olduğunuz sebzeleri tuzlu suda yıkarsanız, daha etkili ve hızlı temizlemiş olursunuz.

 - Peynir kestiğinizde, peynirin parçalanmasını istemiyorsanız peyniri kesmeden önce bıçağınızı suya tutmanız bunu engelleyecektir.

 - Portakal suyu sıkacağınız zaman, portakalları sıkmadan önce biraz suda bekletirseniz daha fazla portakal suyu elde edebilirsiniz.

 - Asansöre bindiğiniz de bütün düğmelere basılmışsa o düğmeye ard arda iki kere basın bu o düğmeleri kapatacaktır.

 - Pişirdiğiniz pilavın tane tane ve daha lezzetli olmasını istiyorsanız içerisine 3-4 damla limon suyu damlatarak tane tane ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

 - Bütün sarımsağı kolay biçimde soymak için küçük bir kavanoza koyup sallamanız yeterli olacaktır.

 - Eğer burnunuz tıkalıysa bir bardağa su ve tuz ekleyerek o bardaktaki tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekebilirsiniz. Bu burnunuzu açacaktır ve rahat nefes almanıza yol açacaktır. Çünkü tuzlu su burnunuzdaki damarları rahatlatır.

 - Bir muzun daha fazla dayanabilmesi için muzun baş kısmından streçleyerek sarmanız yeterli olacaktır.

 - Duvara çivi çakacağınız zaman elinize çiviyle beraber bir tarak alın. Çiviyi tarağın arasından geçirin bu sayede tutmanız gerekmez ve parmaklarınıza vurmazsınız.

 - Yumurtanın kabuğunu kolaylıkla soyabilmek için yumurtayı kaynattığınız suya biraz karbonat ya da sirke ekleyin.

6 Yorumlar

  1. Şarjı tamamen biterse daha da hızlı hatta

    YanıtlaSil
  2. Bir kısmını bilsem de sanırım spor sonrası turşu suyu formülü çok işime yarayacak günlük hayatta kullanabileceğimiz pratik bilgiler için çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Sarimsak bilgisi cok isime yarayacak...
    Bu pratik bilgiler cok guzel..
    Okuyunca ya bu boylemiymis dedigim cok oluyor

    YanıtlaSil
  4. ''uçak moduna alırsanız 2 kat daha hızlı şarj '' bunu çok kullanıyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Çok güzel ve yararlı pratik bilgilerdi. Duvara çivi çakarken, tarakla çakarken hem elinize vurmazsınız, hem de duvarın sıvası patlamaz.
    Telefonun hızlı şarjı için, telefonu ayarlar kısmından uçak moduna almak çok iyi bir deneyim olmuş. İlk deneyeni yani mucidini tebrik ederim. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.
    Güzel bir paylaşımdı emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu