Son eklenen

Altın fiyatlarının artış nedenleri

Altın fiyatları her geçen gün artmakta ve insanlar altına yatırım yapmakta peki bunun altındaki sebepleri hiç merak ettiniz mi? Altın fiyatlarının yükselmesini üç temel başlıkta inceleyeceğiz.

ALTIN FİYATLARINA NÜFUSUN ETKİLERİ

Altın fiyatlarının artmasında şüphesiz her geçen gün yükselen dünya nüfusu büyük rol alıyor. Altını en çok talep eden ülkelerin başında Hindistan geliyor. Örnek vermek gerekirse dünyada en çok altın Hindistan’da ki kadınların kollarında ve Hindistan nüfusu sürekli artışına devam ediyor. Bu örnekten yola çıkarak insan nüfusu ve altına olan talep her geçen gün artışına devam edecek ve altın fiyatları da bu yükselişi takip edecek.
ALTIN FİYATLARINA YATIRIMCILARIN ETKİSİ
Altın fiyatlarında oluşan talebin boyutu çok önemlidir. Günümüzde küçük ve büyük yatırımcılar altına yatırım yapmakta bu da altın fiyatlarını sürekli yükseltmektedir. Altın sınırlı bir kaynak olduğu için artan talep karşısında değer kazanmakta ve değer kazanması da daha çok talep görmesine neden olmaktadır. Bu bir kısır döngüdür ve altın fiyatlarının yükselmesinin ve gelecek günlerde de yükselecek olmasının temel sebebidir.

ALTIN FİYATLARINA PANDEMİNİN ETKİSİ

Pandemi sürecinde dünya ekonomisi büyük yaralar aldı ve almaya devam edecek. Ülkeler parasal genişlemeye gitti ve gitmeye devam ediyor. Ülkeler para basabilir ama altın gibi sınırlı kaynakları çoğaltamazlar bunu bilen büyük yatırımcılar paralarının değer kaybetmemesi için güvenli liman olarak gördükleri altına yatırım yapıyorlar. Dünya parasal genişlemeye gittiği sürece altın değer kazanmaya devam edecektir. Ülkemizden örnek vermemiz gerekirse Türk Lirası Dolar karşısında değer kaybetti diğer taraftan Dolar da altın karşısında değer kaybetti . Bunun sonucunda anlamamız gereken zamanında altına yatırım yapan yatırımcılar sadece paralarını korumakla kalmayıp pandemi sürecinde paralarını katladılar.

Bu süreci ve geçmişi gözlemlediğimizde altın yatırımcısını uzun vadede hiç üzmedi ve üzmeyecek. Altın fiyatları artmaya devam edecek bunu en büyük sebepleri ise ülkelerin parasal genişlemeye gitmesi , yatırımcıların güvenli limanlara kaçması ve son olarak artan talebin devam etmesidir. Yazımı burada sonlandırıyorum herkese karlı ve güzel günler dilerim.

2 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Altının sürekli değer kazanması karşısında hiç memnun değilim. Bir zamanlar 20-30-40 TL. gibi fiyatlarla satın aldığımız çeyrek altının bugünkü satış fiyatı 707.00TL.'sına yükselmiş durumda. İnsanlar düğün, sünnet vs. gibi törenlerde takı olarak çeyrek altını kullanmaktalar. Geçmişte 30 TL. para ödeyerek aldığı çeyrek altını takı olarak kullanan bir yakınının şimdi yaptığı düğününe bir çeyrek altın alıp takmak istediğinde tam 700,00 TL. ödemek durumunda. 30. TL. nere, 700 TL. nere. 2.900 TL. maaş alan bir memur ne yapsın?..

    Altın fiyatlarının artış nedenini de yazınızdan öğrenmiş durumdayım. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey 10 sene önce küçük altının 70 lira olduğunu çok iyi hatırlıyorum. Düğüne gittiğimiz zaman bir tane çeyrek altın götürürdük. Şimdi durum farklı grama yöneldik bakalım bundan sonra neler olacak. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu