Son eklenen

İnternetten hangi ürünleri satabilirim


İnternetten hangi ürünleri satabilirim sorusu, hemen hepimizin aklını kurcalamaktadır. Teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlemesi ve dünya düzeninin tamamen internet merkezli olmasıyla birlikte ticaretin de kalbini artık internet olarak görmek çok yanlış olmaz.

Bu soruyla birlikte aklımıza türlü türlü fikirler gelmektedir. Ancak hepsinde de bir kusur, bir eksiklik bulur ve adım atmakta zorlanırız. Özellikle de işin mali boyutu nedeniyle hızlı hareket etmekte zorlanırız. O yüzden bu yazımızda internetten satılabilecek ürünler ile ilgili bir bilgilendirme yapacağız. Belki bu yazı sayesinde bizi frenleyen, yapmak istediğimiz işi geciktiren duygularımızdan kurtuluruz.

Online Satış Yapacaksak Doğru Ürünleri Bulmalıyız
Online bir şekilde ürün satışı devasa boyutlara ulaştı desek yeridir. İnanılmaz cirolar ve miktarlarda alış veriş yapılmaktadır. Girişimcilerin, kira ödemek istemeyenlerin ve sermayesiz bir şekilde para kazanmak isteyenlerin ilk noktası tabi ki internettir. Burada yapacakları reklam ve tanıtımlarla birlikte sahip oldukları ürünleri çok kolay bir şekilde satabilirler. Bu ürünleri diğer işletmeler karşısında çok daha uyguna satarlar. Çünkü kira gideri, çalışan gideri, vergi gideri gibi hiçbir gider olmadığı için bunların hepsi ürüne artı olarak yansıtılabilir.

İnternetten ne satabilirim diyenlerden bazıları evindeki kullanmadığı eşyaları satmayı düşünür. Bazıları bir tedarikçi bulup, uygun fiyatlı da o ürünü alabilirse onun satışını yapmak ister. Yani herkesin bir fikri, düşüncesi vardır. Ama bunu faaliyete geçirebilen sayısı oldukça azdır. Çünkü her ne kadar çok basitmiş gibi görünse de ciddi bir operasyon gerektirebilir. İnternetten satışını yaptığınız ürünün çok çabuk tercih edilen ve aranılan bir ürün olması gerekiyor. Ancak bu şekilde hızlı bir ticaret yöntemi belirleyebilirseniz o zaman kazancınızda o oranda artacaktır.

Genelde insanlar internetten hangi ürünleri satabilirim sorusuna en çok sevdiği ürünün cevabını veriyorlar. Oysa bu büyük bir hatadır. Çünkü sizin çok sevdiğiniz ürün değil, internette en çok hangi ürün tercih ediliyor onu bilip satmak doğru olanıdır. Siz bir ürünü seviyorsunuz diye sizin sitenize ya da sayfanıza giren biri de o ürünü alacak diye bir kural yok. Genelde insanlar en uygun fiyata ihtiyacı olan ürünü almak ister. O sebeple seçeceğiniz ürün çok önemlidir.

Doğru ürün nedir? Nasıl seçilir?
Evet, doğru ürünü bulmak buradaki kilit noktadır. Belki de ticaretinizin sıçraması ya da çökmesi arasında ki çok ince bir çizgidir. İyi bir ürün bulursanız çok kısa sürede müthiş rakamlara ulaşabilir ya da yanlış bir üründe bu hayaliniz erkenden suya düşebilir. O sebeple satacağınız ürün için Pazar araştırması yapmanız gerekiyor. Satmaya karar verdiğiniz ürünün pazarlanma yoğunluğu nedir? Alışlar nasıldır? Ne kadar maliyetlere sahiptir? gibi soruların cevabını vermeden asla o ürün konusunda karar vermeyin.

Mesela bu işe yeni başlayanlar genelde yüksek bütçeli elektronik eşyaları tercih ederler. Oysa bu çok ciddi bir risk ve hatadır. İnternette satış yapmayan bir tedarikçi bulurlar ve anlaşırlar. Daha sonra online dükkanları için büyük bir tanıtım vs. yapılır, ciddi paralar harcanır ama satışlar istenildiği gibi gitmez. Neden satılmadığıyla ilgili binbir şey düşünülür. Oysa her şey başından yanlıştır. Elektronik eşyalar evet internetten alınır ama genellikle mağazaları olan işletmelerden tercih edilir. Diğer dükkanlarda satış olsa da bunun payı çok düşüktür. O sebeple siz elektronik eşya üzerine bir satış planlaması yaptıysanız, satışın da bu kadar yavaş olacağını hesap etmeliydiniz.

Satılacak Ürünün Kaynağını Bulmak Gerekir
İnternetten ürün satmak için doğru ürünü araştırdınız ve buldunuz diyelim. Bu seferde tedarik konusunda çok iyi bir firma bulmalısınız. Çünkü bu ürünün sürekli yenilebilir olması önemlidir. Yani siz ticarete başladığınızda işler bir anda büyüdüğünde, müşteriye elimde ürün kalmadı derseniz, işletmeniz ciddi zarar görecektir. Bu sebeple ürün tedarikiniz çok iyi olmalıdır.

Satıcı olarak amacınız hem uygun fiyatlı ürün satmak hem de ürünün devamlılığını sağlamak olmalıdır. Bu sebeple doğru ürünü bulmak kadar önemli olan bu adım konusunda da oldukça dikkatli olmalısınız. Tedarikçi ararken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlardan birincisi ve en önemlisi, hiçbir tedarikçi sizden aylık şu ücret, bu hizmet ücreti adı altında para talep edemez. O sadece ürününü satar, siz de alır başkasına satarsınız. Bir nevi aracılık gibi bir şeydir. Burada siz ürünleri toptan aldığınız için uygun fiyata alıyorsunuz. Aynı şekilde kurulum ücreti gibi bir para da talep edebilirler. Dediğimiz gibi bunların hiç birine itibar etmeyin. Çünkü sizin vereceğiniz para sadece ürünlerin parası olacaktır.

Evet, internetten hangi ürünleri satabilirim sorusuna cevap aradık ve dikkat etmeniz gereken hususlar hakkında bilgi verdik. Bundan sonrası tamamen sizin yeteneğinize ve girişimcilik kabiliyetinize bağlıdır.


1 Yorumlar

  1. Son günlerde e ticaret konusunda çok araştırma yapıyorum bana hangi ürünleri satabilirim konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu