Son eklenen

Pubg Erangel Haritasının En Kötü Bölgeleri


Pubg oyunu, değişken yapısıyla harmanladığı şans faktörünü iyi bir şekilde oyuncunun hizmetine sunmasıyla her geçen gün ilgileri üzerine topluyor. Bununla beraber yeni gelen oyuncular hiç bilmedikleri bir dünyaya adım atıyorlar. Giriş yapmalarının ardından onları uçak ile bir yolculuk bekliyor. Uçaktan atlamaları için bir yer seçmeleri ve silah vb. gereçleri toplamaları gerekli. İşte bu noktada Pubg’nin Erangel haritasında oynayanlara hazırladığımız rehber yardımcı oluyor ve ne yapmaları gerektiği hakkında oyuncuları bilgilendiriyor. Oyuncular nereye atlamamaları gerektiğini ve bu bölgelerin detaylarını okuyarak öğreniyor.

Bölgeler

l School
Bu bölgede c harfinin şeklinde bir okul binası ve hemen yanında dikdörtgen bir bina bulunuyor. Bunların dışında bir de taş duvarlar ile çevrilmiş bir bahçe bulunuyor. Oyuncu sayısı bakımından bu bölge oldukça kalabalıktır. Ancak loot yoğunluğu fazlasıyla yetersiz. Georgopol veya Novorepnoye bölgeleri de School bölgesi kadar kalabalık olmasına rağmen verdiği silah, malzemeler katbekat fazladır. Önerim diğer iki bölgeden yanadır ancak tabii ki son karar oyuncunun inisiyatifinde.

l Zharki
Bu bölge aslında yapısı itibariyle oyuna renk katabilecek, çok tatlı savaşlara sahiplik edebilecek bir bölge. Ancak haritanın çok ama çok köşesinde kalması ve çok üst düzey malzeme vermemesi tercih edilmemesi gereken bir yer haline getiriyor. Mutlulukla bu bölgeye iner ve güzel malzemeler toplarsınız ancak haritayı açıp baktığınızda gitmeniz gereken bir dünya mesafe görürsünüz. Araba bulmak da çok mümkün olmadığından tüm oyun yolda geçiyor ve daha alana ulaşamadan ölüyorsunuz. Şahsen kendim bu bölgeye iki defa atladım ve iki oyun da bu şekilde geçti. Yani daha düşman yüzü göremeden kendimi lobi de buldum. Yine de bu bölgeyi tercih etmek isteyenler varsa erkenden yola çıkmalarını, güvenli alana bir an önce girmelerini tavsiye ederim.

l Primorsk
Primorsk bölgesi malzeme anlamında gayet yeterli, genişçe bir alana yayılan evlerle dolu bu yerde aranacak pek çok mekân var. Ancak bu bölge de tıpkı Zharki gibi haritanın merkezine oldukça uzakta. En önemlisi ise araç bulmak tamamıyla şans işi. Bazen evlerin yanında bir araç bulunabiliyor fakat eğer bu araç olması gereken yerde yoksa işimiz yaş demektir. Çünkü haritanın yukarısına doğru giden yoldan ilerlersek ve alan bu tarafta değilse kesinlikle kurtuluşumuz yok. Haritanın sağına doğru giden yoldan ilerlersek de bir sonraki yerleşim yeri olan Ferry Pier’de araç bulabiliriz. Eğer oradaki aracı da başka bir oyuncu aldıysa alana koşmaktan başka çaremiz yok. Yani her halükarda dakikalar süren bir koşu serüveni bekliyor, Pubg’nin bu güzide bölgesine atlayanları.

l Stalber
Gelelim oyunda bulunan en kötü bölgelerin başında gelen Stalber bölgesine. Bu bölgeden hareket eden bir insanın yakınında herhangi bir yapı veya ev bulunmuyor. Kendisinin çevresinde hiçbir şey bulunmuyor. Üstüne üstlük verdiği malzemelerin de hatırı sayılacak bir tarafı bulunmamakta. Buradan alacağınız malzemeleri oyunun sonuna kadar daha iyisini bulsam da bir an önce değiştirsem diyerek anacaksınız, bundan emin olabilirsiniz. Tabii kötü de olsa bulabileceğiniz bir malzeme şans eseri karşınıza çıktıysa. Çünkü bu bölgenin sahip olduğu bir ev birkaç tane de derme çatma yapıdan başka hiçbir şeyi yok. Oyuna yeni başlayan acemiler dahi atlamayacaktır, nedeniyse ufaklığından dolayı gözlerine dahi takılmayacaktır. Kısacası bir dağ turu yapayım ve Erangel’in güzel manzaralarını çıktığım yüksek bir tepeden farklı bir bakış açısıyla göreyim gibi bir derdiniz yoksa oyun ortasında veya başında bu bölgeye uğramamanız şiddetle tavsiye edilir. Yine de uğrayacaksanız yanınızda silahınızı götürmenizde fayda var.


3 Yorumlar

  1. Yeğenim, bu PUBG oyununda oynaması zor olan haritayı kesinlikle anlıyor ... eğer sadece oyun oynamasını izliyorsam.

    YanıtlaSil
  2. bunu duymadım hiç bi bakıyım neymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pubg mobile yeni haritası diye bir yazım daha olacak takipte kal :)

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu