Son eklenen

Telefon alırken dikkat edilecek özellikler

Telefon alırken dikkat edilecek özellikler uzun süreli telefon kullanımı için önemlidir. Özellikle bir ya da iki sene içerisinde aldığımız telefonun özelliğini kaybetmesi, sistemin yavaşlaması, depolamada sorunlar oluşturması ya da hafızasının yetersiz gelmesi gibi birkaç sorun meydana geliyor. Peki uzun süreli telefon kullanmak istiyorsak satın alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Gelin, birlikte inceleyelim.

İşlemci Hızı Yüksek Olmalı

Telefonunuzun işlemci hızı yüksek olursa herhangi bir işlem yaparken donmaz ve telefonunuzu uzun süre kullanırsınız. Aslında işlemci hızı demek bir bakıma da telefonun ömrü demektir. Bu yüzden bir telefon satın almak istediğinizde hızlı çalışabilir olması, arka planda birkaç uygulamanın birlikte çalışması için işlemci hızının yüksek olması gerekmektedir.

Hafızası Yüksek Olmalı
Telefonun hafızasının yüksek olması fotoğraf ve video biriktirmek, dosya biriktirmek, birçok uygulamanın telefonda bulunması için önemlidir. Sık sık telefonumuzda yer kalmadığından şikayet ederiz ve yeni fotoğraf çekmek ya da uygulama yüklemek için eski birkaç şeyi sileriz. Ancak bir taraftan silinirken diğer taraftan yer açmayı planlarız. Bu gibi sıkıntıların yaşanmaması için alacağınız telefonun hafızası yüksek olmalıdır.

Kamera Çözünürlüğü Yüksek Olmalı
Kamera çözünürlüğü yüksek olursa herhangi bir fotoğraf makinesi taşıma ihtiyacınıza gerek kalmaz. Anlık fotoğraflarınızda yüksek kalite ile net bir görünme sahip olabilirsiniz. Özellikle birkaç fotoğraf çekme tekniğini biliyorsanız tek eksiğiniz kamera çözünürlüğü yüksek olan bir telefondur.

Batarya Gücü Yüksek Olmalı
Elimizdeki telefonların kısa sürede şarjının bittiğini şikayet ediyor ve bazen telefon şarjda iken kullanmak zorunda kalıyoruz. Batarya gücü yüksek bir telefon alarak kısa süre şarj ile uzun süre telefon kullanımı daha mantıklı ve pratik bir çözümdür. Telefon alırken bu dört alt başlığa dikkat edilmelidir.

1 Yorumlar

  1. 2 yılda bir telefonu işletim sistemi nedeniyle yenilemek zorundayız. Sürekli sürüm yümseltiklerinden telefon zamanla ağırlaşıyor.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu