Son eklenen

Yeni HP Omen 15 Laptop İncelemesi


Her yıl yeni laptop modelleri çıkıyor ve bu ürünler arasında en iyi cihazları HP üretiyor. Özellikle de oyun oynamak isteyen kullanıcıların yüzünü HP güldürüyor. HP Omen 15 2020 model diz üstü bilgisayar, oyun dizüstü bilgisayarı olduğundan, sadece oyuna ağırlık vereceklere tavsiye ediliyor. Bu alanda çok sağlam bir makinedir. Ekran parlak ve çok doğru renkte, kutudan çıkar çıkmaz içerik yaratıcılarının kesinlikle keyif alacağı bir bilgisayar olduğunu siz de hemen fark edeceksiniz. HP bu bilgisayarda çok iyi bir soğutma sistemi kullandı. Yani işlemci kasma/donma yapmıyor. Bir makineyi iyi soğutamazsanız, ne olursa olsun o makineden verim alamazsınız. Özetle bu bilgisayar, iyi bir donanıma sahip ve 1.620 dolar fiyatla satışa çıkıyor. Makine boş bir NVMe yuvasına sahip, kullanıcı tarafından yükseltilebilir RAM seçeneği de vardır.

Hp Omen 15 2020 Özellikleri
l İşlemci modeli : Intel Core i7-10750H (6 çekirdek)

l RAM Bileşeni: 16GB DDR4 3200MHz

l Depolama Birimi : Samsung 1TB NVMe

l GPU -Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 1650Ti

l Ekran özelliği : 144Hz yenileme hızına sahip Full HD IPS ekran
Açıkçası, HP burada oldukça kapsayıcı bir yapılandırma hazırladı, GTX 1650Ti tek aykırı değer. GPU'yu bir saniyeliğine görmezden gelip teknik özelliklerin geri kalanını okuyacak olsaydık, genel bir oyun dizüstü bilgisayarına baktığınızı ve RTX 2060 olmasa da kutuda listelenen Nvidia GeForce GTX 1660Ti'yi okumayı düşünürdünüz. Ne olursa olsun, bu kurulumun oyun, yaratıcı iş yükleri ve tabii ki kriterleri nasıl ele aldığını değerlendirmek için bir çok zorlu testten geçti.
Hp Omen 15 2020 Oyun Performansı
HP Omen 15 oyun performansı için de test edildi oyunlar 1920x1080 çözünürlükte oynandı. Metro Exodus ve Doom Eternal gibi oyunlar oynandı. Ama tabi bu cihazın ekranı 144 Hz yenileme hızını karşılarken, bazı oyunlar üretimden kaynaklı olarak en fazla 100 fps yani saniyede 100 resim yenileme frekansı ile satışa sunuluyorlar. Yani genel bir kullanıcı kitlesi hedef alınıyor. Aksi halde sadece 144 Hz monitörler için üretilseydi, bu oyunlar zarar ettirirdi.

Burada bilgisayarla ilgili bir ayrıntıya değinmek gerekiyor. 20 dakikalık 4K video dışa aktarma sırasında, CPU'nun hiçbir zaman tek çekirdekli reklamı olan 5GHz artışına veya 4.8GHz Intel Turbo Boost Max Frekansına ulaşmadığı gözlemlendi. Yani 5 GHz hıza çıkıyor deseler de, testlerde bu hızlar yakalanamayabilir. Eğer ofis programlarından Adobe Premiere Pro programını veya Adobe Lightroom Classic programını kullanıyorsanız bu bilgisayar tam size göre bir bilgisayardır.

1 Yorumlar

  1. ben de toshiba ve hp kullanıyom hep. bu paalı gibi duruyor ama yaa. laptoplar çok paalı oldu artık of yaa :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu