Son eklenen

ANKARA'DA BULUNAN ÜNİVERSİTELER

Ankara, ülkemizin başkenti olarak pek çok üniversiteye de ev sahipliği yapmaktadır. Oldukça kaliteli üniversiteleri ile öğrencileri yetiştirmeye devam eden şehirde devlet üniversitelerinin yanı sıra pek çok vakıf üniversitesi de üst düzey eğitim vermektedir.

Ankara Devlet Üniversiteleri

Ankara'nın devlet üniversiteleri son derece bilinen ve eğitimin en üst seviyede olduğu eğitim kurumlarıdır. Ankara'da bulunan devlet üniversiteleri Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Yıldırım Bayezıd Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Ankara Müzik Ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'dir.

Bu üniversitelerin yanı sıra Ankara Üniversitesi'ne bağlı Polis Akademisi ve Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi de bulunur.

Ankara Vakıf Üniversiteleri

Ankara, Bilkent Üniversitesi gibi başarısı Türkiye sınırlarında kalmamış dünyaya yayılmış bir vakıf üniversitesine sahiptir. Bunun yanı sıra Başkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi, Ted Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi gibi vakıf üniversiteleride Ankara'nın kaliteli vakıf üniversiteleridir.

Kısaca söylenecek olursa Ankara, devlet üniversitelerinde olduğu gibi vakıf üniversitelerinde de oldukça önde gelmektedir.

2 Yorumlar

  1. odtü hacettepe bilkent ülkemizin gururuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üniversite sıralamasını 1,2 ve 3 diye yapmışsın çaktırmadan 😁

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu