Son eklenen

BİRİKİM YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Birikim yapmak istiyorsanız yaşamınızda kazanmanız gereken belli başlı özellikler vardır. Her insan birikim yaparken bu özelliklere dikkat etmek zorundadır. Çünkü gözden kaçırdığımız en ufak bir ayrıntı bile bize pahalıya patlayabilir. Oysa bir maddeye değerinden fazla para vermenin ne anlamı var ki? O halde birikim yaparken dikkat etmemiz gereken belirli başlıklar şunlardır; tasarruf edin, ekstra harcamalardan kaçının, cumhuriyet altını biriktirin, düşük kiralı bir evde oturun.

Tasarruf Edin, Ekstra Harcamalardan Kaçının
Tasarruf etmek hayatımızın her alanında geçerlidir. Özellikle birikim yapıyorsanız aldığınız her ürünü ucuza mal etmelisiniz. Hem kaliteli hem de ucuz bir ürün almak için bulunduğunuz ildeki dükkanlara yönelmek yerine internetten alışveriş yapabilirsiniz. Çünkü dükkanlar gelir elde etmek için giderin üzerine fiyat koyarak o ürünü size satmaktadır. Nasıl mı? Dükkanın kirası, çalışanların maaşları, dükkanda harcanan faturalar, çalışanların sigortasını karşılamak için dükkan sahipleri aldıkları ürün ortalama üç katından piyasaya sunmaktadır. İnternetteki satışlar ise en fazla iki katına kadar artmaktadır. O halde dükkanlardan alışveriş yapmak yerine internetten alışveriş yaparak tasarruf sağlayabilirsiniz.

Eksrta harcamalardan kurtulmak istiyorsanız mutlaka ihtiyacınız olan ürün ile ihtiyacınız olmayan ürünü iyi bir şekilde ayırt etmelisiniz. Örneğin her gördüğünüz ürüne ihtiyacım var diye almak yanlıştır. Çünkü muhtemelen o ürün sizin elinizde var ve siz o ürünün modelini, rengini ya da başka bir özelliğini beğenmediğiniz için yeni bir ürün almak istiyorsunuz. Bu isteğin karşısında durabilmek için iradeyi güçlendirme yöntemini kullanabilirsiniz; ürüne ihtiyacım yok, cümlesini sık sık tekrarlayabilirsiniz.

Gram Altın Biriktirin
Birikim yaparken en karlı alan para biriktirmek yerine gram altını biriktirmektir. Çünkü para belirli bir yıl sonra değerini kaybetse de gram altını her zaman için kendi değerini korumaktadır. O halde aylık kazancınızın bir kısmı ile gram altını alabilirsiniz. Ayda bir adet gram altını bile alsanız senede on iki tane gram altınınız olur.

Düşük Kiralı Bir Evde Oturun
Düşük kiralı bir evde oturmak birikim yapmanın en önemli noktasıdır. Çünkü birikim de genellikle ev almak isteyen bireylerin dikkat ettiği bir noktadır. Oturduğunuz evin kirası yüksek olursa birikim yapacağınız miktar o kadar az olur, oturduğunuz evin lirası ne kadar düşük ise birikim yapacağınız miktar o kadar fazla olur. Örneğin aylık 500 lira kirası az olan bir eve oturmak size senede 6 bin liralık bir değer kazandırır.

1 Yorumlar

  1. Kenara çeyrek altın atmak zor her ay şimdilerde. Bu gidişle gram da zor olacak :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu