Son eklenen

Dünyanın En Başarılı Sporcuları

Dünyada pek çok sporda binlerce hatta daha fazla sporcu mücadele etmiştir ve kimileri de aktif olarak spor kariyerine devam etmektedir. Bu sporculardan bazıları ise gösterdikleri başarılar ile isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Tarihin en iyi sporcuları birbirleri arasında kıyaslanmış ve bazıları üst düzey bir rekabetle birbirlerine karşı mücadele etmiştir.

Futbol

Dünya futbol tarihinin en büyük beş efsanesi denince akıllara şüphesiz Lionel Messi, Pele, Cristiano Ronaldo, Diego Maradona ve Johan Cruyff gibi isimler gelir.

Yeni yeni gelişen kadınlar futbolunda ise Megan Rapinoe ve Alex Mortan gibi isimler efsane konumundadır.

Basketbol

Basketbolun en efsane isimleri Michael Jordan, Lebron James, Larey Bird, Kobe Braynt, Kareem Abdul Jabbar ve Magic Johnson gibi isimlerdir.

Kadınlar basketbolunda ise Diana Taurasi, Maya Moore ve Andrea Stinson gibi isimlerdir diyebiliriz.

Tenis

Dünya tenis tarihinin en büyük efsaneleri söylenecek olursa bu isimler şüphesiz Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Pete Sampras, Rod Laver, Andre Agassi ve Bjorn Börg gibi isimler olur.

Kadınlar tenisinde ise en önemli isimler Serana Williams, Venüs Villiams, Martina Hingis, Martina Navratilova, Stefi Graf ve Monica Seles gibi isimlerdir.

Voleybol

Dünya voleybol tarihinin en büyük efsaneleri Sergey Tetyukhin, Rafael Pasqual, Alexander Savin, Ivan Zatysev, Osmane Juantorena ve Dimitar Karov gibi isimlerdir.

Kadınlar voleybolunda ise en büyük efsaneler Zhu Thing, Tatiana Koshaleva, Gamova, Ruseva, Maja Ogneienovic, Yeong Kong Kim ve Tijana Boskovic gibi isimlerdir.

Formula 1

Formula 1 tarihinin en başarılı isimleri Lewis Hamilton, Michael Schumaher, Sebastian Vettel, Ayrton Senna, Mika Hakkinen, Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen gibi isimlerdir.

Moto Gp

Moto Gp tarihinin en başarılı isimleri ise Valentino Rossi, Marq Marquez, Jorge Lorenzo, Mick Doohan, Wayne Rainey, Eddie Lawson ve Giacomo Agustini gibi sporculardır.

5 Yorumlar

  1. dünyanın en başarılı sporcuları yazısını okudum gerçektende spor dallarında sevdiğim sporcular var bu yazıyı paylaştığı için ankarapostasi.net sitesine teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. şu williams bi bıraksaydı artık yaaa :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu