Son eklenen

İkinci el otomobil fiyatları düşer mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ikinci dalgası beklenen Covid-19 salgını otomotiv sektörünü de etkiledi. Vatandaş bu süreçte toplu taşıma araçlarını kullanmak yerine ikinci el araç almaya yöneldi. Bunun yanı sıra banka faiz oranları araç alma noktasında vatandaşı teşvik etti. Fakat tablo talebin fazla arzın az olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla ikinci el araç fiyatları çok kısa sürede yükselmiş oldu.

Araç almayı düşünen vatandaş, ‘’ ikinci el araç fiyatları düşer mi? ‘’ sorusuna yanıt arıyor. Bu sorunun muhatabı distribütörler değil. Üretimin yeterli kapasitede olmamasından yaşanan sıkıntı, bir arz sorununu oluşturuyor. Dağıtıcıların ikinci el araç fiyatları konusunda bir hükmü yok. Serbest piyasa olması nedeniyle araç sahipleri istediği rakamı alıcıdan talep edebilir.

İkinci el araç fiyatları düşer mi? sorusuna otomotiv sektörü uzmanları Kasım ayına işaret ediyor. Piyasanın hafifleyeceği ve fiyatların netleşeceği söyleniyor. Fabrikaların üretime başlamasıyla ikinci el araç fiyatlarında düşüş bekleniyor. Ayrıca ‘’ Türkiye İkinci El Araç Güven Endeksi ‘’ oluşturulursa ikinci elde fiyatları düzenleyen bir mekanizma olur.

5 Yorumlar

  1. İkinci el otomobil fiyatlarının düşeceğine inanmıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Şahsen fiyatı çıkan bir ürünün kolay kolay fiyatının düşeceğini sanmıyorum, ama stabil kalması mümkün bence :) güzel bir konu teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ikinci el otomobil fiyatlarının düşeceğine inanmıyorum.

      Sil
  3. Bende pek inanmıyorum ama piyasanın canlanmasını istiyorlarsa indirmek için ellerinden geleni yapmaları lazım.

    YanıtlaSil
  4. Ben çok fazla düşeceğine inanlardan değilim belki bir ihtimal bir stabil kalabilir ama düşmez gibi ayrıca corona virüs 2. dalga gelirse daha da artabilir hayırlısı olsun ne diyelim bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu