Son eklenen

NASIL YOUTUBE FENOMENİ OLUNUR? AŞAMALARI

Youtube fenomeni olmak istiyorsunuz lakin nasıl youtube fenomeni olacağınız hakkında fikir sahibi değil misiniz? Bazı taktiklere değinerek abone sayınızın artmasını sağlayacak, yorum ve beğeni sayınızı arttıracak maddeleri sıralayacağız. O halde youtube fenomeni olma aşamalarına göz atalım.

Youtube Fenomeni Olma Aşamaları
1) Her hafta düzenli olarak iki ya da üç video paylaşın

2) Videoların içeriği özgün olmalı ve görüntü net olmalıdır

Youtube’da fenomen olmak istiyorsanız özgün ve net bir görünüme sahip videoları platforma yüklemelisiniz.

3) Kendinize özgü ve farklı içerikler üretin

Özgün olmak sanat dallarının her alanında önemlidir. Bir içerik hazırlarken ne kadar özgün olursanız dikkat çekme olasılığınız ve takdir edilme olasılığınız da o kadar fazla olur.

Günümüzde birçok kişi youtube kanalını aktif kullansa da genellikle ana başlıklar ve alt başlıklar birbirine benzeyen içeriktedir. O halde kendinize özgü bir video çekim ve içerik hit olmanın püf noktasıdır.

4) İlgilenmediğiniz hiçbir alan kalmasın

Youtube fenomeni olmak için hep bir alanda video çekmek size sadece belirli bir kitle elde ettirir. Örneğin sadece bilim ile ilgili içerikler üretiyorsanız, bilim merakı olan insanlar sizi takip etmeye başlar. Oysa her ay atacağınız belirli bir sayıdaki videoların her biri farklı alanlara hitap etse kitleniz çok daha hızlı büyür. Bu yüzden tek bir alan üzerine yoğunlaşırken kitlenizin artma hızı az olabilir lakin bu hızı yükseltmek de sizin elinizdedir.

5) Gündemi takip edin ve bununla ilgili paylaşımlarda bulunun

Gündemi takip etmek her zaman fenomen olmanın birinci koşuludur. Çünkü gündemdeki konular her insanın dikkatini çeker ve içerisinde araştırma merakı uyandırır. Yani bir birey uzun saatler boyunca bilgisayar başında kalarak o başlığı araştırabilir. Bu araştırma sırasında sizin de youtube videonuzu izleyebilir. Ne kadar çok tıklanma alırsanız gündemdeki içerik videonuz o kadar ön plana çıkmaya başlar. Böylelikle youtube en çok tıklanan videolarında sıranızı alabilirsiniz.

6) Videoların uzunluğunu halka hitap edecek şekilde ayarlayın

Video içerikleriniz çok uzun ya da çok kısa olmamalıdır. Kısa içerikler konu hakkında detaylı bilgi veremez ve uzun içerikler çok fazla detaya girdiği için izleyiciyi sıkabilir. Bu yüzden normal dozda bir video çekmeli ve uzunluğunu belirli dakikalar arasında tutmalısınız.

7) En çok sevilen içerikle ilgili başka videolar üretin

Youtube’da hemen hemen izlenmeye devam eden içerik videoları sabittir. Örneğin oyun video içeriği, magazin gündemi, popüler haberlere dayalı içerikler üretebilir ya da konuşurken bu noktalara değinebilirsiniz.

Youtube Fenomeni Maaşları

Youtube fenomeni maaşları aylık atılan videoya ve videoların izlenme içeriğine bağlı olarak değişir. Örneğin bir ay videoların toplanma sayısı 1 milyon artmış diğer ay ise izlenme sayınız 2 milyon artmış olabilir. O halde ikinci ay alacağınız maaş ilk ay alacağınız maaştan fazla olur.

Aylık izlenme sayınızı arttırmak istiyorsanız videonun altına yapılan yorumları sık sık okumanız gerekir. Sizi izleyen bireyler video içeriğini nasıl bulduğunu, doğru ve yanlışları, içerik hakkında başka bilgileri ve sizin hakkınızdaki görüşleri yazarlar. Bu yorumların her birini ciddiye almasanız da en çok beğenilen yorumları ciddiye alabilirsiniz. Çünkü beğeni alan yorumlar video hakkındaki içeriği yansıtmaktadır.

Youtube Fenomeni Olmak Zor Mudur?
Youtube fenomeni olmak uğraş gerektiren bir alan olduğu için zor bir alandır. İçerik üretirken ve videoları çekerken fiziksel, bedensel olarak yorulmanız bir bakıma zorluğun insan bedeni üzerindeki yansımasıdır. Peki youtube fenomeni olurken bu zorluğu nasıl yenmeliyiz?

İçerik üretmek için kendinizi zorlamayın. Genellikle bu fikirler gece siz yatakta yatarken aklınıza gelir. O halde bu içerikleri uyumadan önce bir kenara not almalısınız. Böylelikle gün içerisinde içerik üretmek için bunalımlara girmeyecek ve saatlerce kararsız kalmayacaksınız.

Genellikle üreteceğiniz içerikler sakin bir zamanınızda aklınıza gelir ve bu anda bir not defterine ya da telefonun notlar kısmına kayıt etmeniz gerekir. Daha sonra aklınıza gelen içeriği tüm ayrıntıları ile hatırlamazsanız bu durum sizi üzebilir. Ayrıca içerik üretirken diğer fenomenlerin de üreteceği içeriklere göz atabilirsiniz. Kim daha iyi içerik üretiyor ve içeriklerde hangi alt başlıklara nasıl değiniyor? İşte tüm bu soruların cevabını kısa sürede bulabilir ve siz de kendinize özgü bir anlatımla video çekebilirsiniz.

10 Yorumlar

  1. Youtube fenomeni olma yolunda güzel bilgiler ama ben istikrarlı içerik giremem diye çokta sıcak bakmadım. Ama bir gün gerçek manada düşünürsem yazınızın çok katkısı olacaktır teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2013 yılında bir youtube kanalı kurmuştum. Bir kaç tane video attım öyle kaldı kanal

      Sil
  2. yutup fenomenlerini severim yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. İlkay bende beceremem fenomenliği bana göre değil

    YanıtlaSil
  4. içlerinde orijinal bir bege var gerisi hep taklit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çocuklar Reymen, Laz ve Özcan Showu seyrediyor.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu