Son eklenen

ALMAMIZ GEREKEN CORANA VİRÜS TEDBİRLERİ

Tüm dünyayı etkisi altına almış olan Covid-19 (corona) virüsü maalesef ki ülkemizde de daha şimdiden birçok kişiye bulaşmış ve birçok can almış durumda.

Böyle can alıcı bir virüsün maalesef ki henüz aşısı veya kesin iyileştirici bir ilacı bulunamadı. Virüsün hem aşısı hem de bir ilacı olmadığı için şimdilik yapabileceğimiz en doğru şey virüsün bize bulaşmasını engellemek. Peki virüsün bize de bulaşmasını nasıl engelleyebiliriz? Bu sorunun yanıtı çok basit, bu konuda alınabilecek corona virüs tedbirlerini sizler için derledik.

Maske Kullanın
Corona virüsünün bulaşmaması adına hem kendiniz hem de çevrenizdeki insanları koruyabilmek adına alabileceğiniz önlemlerin başında maske kullanımı gelmektedir. Eğer ki hepimiz sürekli maskelerimizi takarsak Corona virüsünün en önemli bulaşma yollarından birisinin önüne geçmiş oluruz. Bu yüzden ev dışındayken mutlaka maske takınız.

Eldiven Kullanın
Corona virüsünün bir başka çok yaygın bulaşma şekli ise dokunduğumuz yüzeylerden bulaşmasıdır. Bu yüzden dışarı çıktığımızda bir eşyaya veya yüzeye dokunacağımız zaman mutlaka eldiven ile dokunalım.

Ellerinizi Sık Sık Dezenfekte Edin
Ellerinizi sık sık dezenfekte etmeniz, virüsün bulaşmaması adına çok önemli bir tedbirdir. İstemli veya istemsizce bir kişiyle tokalaştığınızda veya ellerinizle bir yüzeye temas ettiğinizde mutlaka ellerinizi dezenfektan veya kolonya ile dezenfekte etmelisiniz. Ayrıca günlük hayatımızda dikkatsizce veya farkında olmadan birçok yüzey ile temas ediyoruz, bu yüzden gün içinde sık sık ellerinizi dezenfekte etmenizde fayda var.

Tokalaşmayın
Tokalaşmak, virüsün en yaygın bulaşma yollarından birisidir. Bu yüzden her kim ile selamlaşacak olursanız ya yumruk selamı ile selamlaşın ya da dirsek selamı ile selamlaşın. Böylece virüsün insanlar ile direk temas sonucu bulaşma ihtimali minimuma indirilmiş olacaktır.

Dışarıdan Yemek Yemeyin
Corona sürecinde en tehlikeli durumlardan biriside dışarıdan yemek yemektir. Çünkü yemeği hazırlayan kişiden bize virüs bulaşma ihtimali vardır. Bu yüzden en sağlıklı yöntem gerekli gıdaları alıp, güzelce temizleyip kendi yemeğimizi kendimiz yapmamızdır.

Temassız Ödemeyi Tercih Edin
Corona virüsünün en yaygın olarak taşındığı yüzeylerden biriside kâğıt ve demir paralardır. Bu yüzden kâğıt ve demir para kullanımından mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Böylece kredi kartına yönelmek şu zamanlar için en iyi tercih olacaktır, özellikle kredi kartı kullanımını da temassız olarak gerçekleştirmekte fayda olduğunun altını çizelim.

Ortak Kullanılan Eşyalara Dokunmayın
Birçok insanın dokunduğu ve yüzeyine temas ettiği eşyalara kesinlikle çıplak eliniz ile dokunmayın. İlla dokunmanız gerekiyor ise bir mendil vasıtasıyla veya elinize eldiven takarak dokunun. Çünkü herkesin dokunduğu yüzeylerin corona virüsü taşıma ihtimali çok yüksektir.

Ortak Kullanım Alanlarından Uzak Durun
Ortak kullanım alanlarından uzak durmanız, virüsün size bulaşamaması adına çok önemli bir tedbir. Mümkün olduğunca insan sayının az olduğu ve gerekli dezenfekte işlemlerinin uygulandığı alanları tercih ediniz.

1 Yorumlar

  1. Koranavirüs sürecinde hiç kimseyle tokalaşmadım, avmye gitmedim maskeyi marttan bugüne kullanıyorum. Eldiven hiç kullanmadım.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu