Son eklenen

AMİGURUMİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Japon kültüründen hayatımıza giren özellikle de 2018 yılından bu yana bilinirliği hızlı bir şekilde artış gösteren, ev hanımları için gelir kapısı olan amigurumi nedir? bu tekniğin amacı nedir? Nasıl yapılır? gibi kafalarda soru işareti bırakan tüm detayları bu makalemizde aktarmaya çalışacağız.

Amigurumi nedir

Kalitesiz, kanserojen madde içeren ürünler kullanılarak oyuncak üretilmesi, bu oyuncakların zaman içerisinde çocuk sağlığı üzerinde ciddi sorunlara yol açması anneleri yeni arayışlar içine itmiştir. Tamamen doğal ürünler kullanılarak yapılmış oyuncak arayışı Japonca bir kelime olan amigurumi tekniğinin miladı kabul edilebilir.

Sadece tığ ve yün kullanarak zincir çekmeden batma çıkma işlemi gibi yazma oyası yaparken uygulanan sık iğne tekniği ile örülen ve örülürken eş zamanlı olarak içinin elyaf gibi yumuşak bir şeyler ile doldurulması gereken oyuncaklara amigurumi denir. Dışarıdan bakıldığı zaman bu teknik ile oyuncak yapmak çok zor gibi görünüyor olsa da aslında öğrenmekte yapmakta oldukça basittir. İhtiyacınız olan tek şey bir model ve bu modelin başından sonuna kadar nasıl yapıldığını anlatan bir tarif. İşin en güzel yanı eskiden olduğu gibi örgü örmek için bu işi bilen birilerini aramaya gerek yok. Video paylaşımı yapılan internet sitelerinde birbirinden güzel oyuncaklar amigurumi oyuncak nasıl yapılır? başlıkları altında tüm detaylarıyla anlatılmaktadır.

Hangi malzemeler kullanılmalı

Bu teknik uygulanarak oyuncak yapmak için kullanılması gereken en ideal ip, orta kalınlıkta ve yumuşacık olan bebek yünü olarak bilinen yün iplerdir. Kullanılan ipin kalınlığı ile tığ kalınlığı uyumlu olmalıdır. amigurumi örgü tekniği için ideal tığ kalınlığı 2,5 numaradır. Aksi halde örme sırasında zorluk yaşanacaktır. Örgü oyuncakların tercih edilmesinin en önemli nedeni doğal ve sağlığa zarar vermeyecek malzemeler ile yapılıyor olmasıdır. Bu nedenle ip seçimi yaparken yüzde yüze yakın pamuklu ip tercih edilmesi daha doğrudur. Ancak yüzde yüz pamuklu ipler diğer sentetik iplere göre biraz pahalıdır. Pamuklu ip kullanma zorunluluğu yoktur ancak çok daha sağlıklı olduğu için tercih sebebidir. Eğer bir ip örme sırasında kat kat ayrılmıyor ise kalitelidir.

Özellikle sıfır dört yaş arası çocukların güvenliğini sağlamak için oyuncak yapımı için tercih edilen göz, bütün, toka gibi her türlü aksesuarın ip ile yapılması önerilmektedir. Ayrıca sık iğne tekniği ile yapıldığı için ve iç kısmı sıkı bir şekilde elyaf ile doldurulduğu için bu oyuncaklar gönül rahatlığıyla yıkanabilir. Burda bir püf noktası vermek gerekirse, yıkanma sırasında elyafın toparlanmasını önlemek için boncuk elyaf kullanılmalıdır.

Örgü, dantel, sık iğne yapmakta oldukça yetenekli olan kişiler bir kaç amigurumi modeline bakarak ördükten sonra istenilen her objeden oyuncak yada aksesuar yapabilirler. Şöyle ki yün iplikle yapılan bu oyuncaklara olan ilgi, bir çok kadın için ek gelir kapısı olmuştur. Yapılan bu amigurumi örgü oyuncaklar sosyal medya üzerinden satışı yapılabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu