Son eklenen

Honor 9X Telefon Özellikleri


ABD ambargosuna rağmen Huawei şirketi, ürünlerini çeşitlendirerek piyasaya sunmaya devam ediyor. Bu kez Honor 9X modelinin Pro sürümünü, Avrupa pazarlarına sürmeyi başaran Huawei firmasının bu cihazının teknik özellikleri şöyle:

Honor 9X Teknik Özellikler

6,59 inç Full HD + LTPS ekran veya inç başına 391 piksel
Cam dokunmatik ekran koruması
Kirin 710F İşlemci: 2,20 GHz'e kadar saat hızına sahip sekiz çekirdekli
4 GB RAM
128 GB genişletilebilir dahili depolama alanı
Üçlü 48 + 8 + 2 megapiksel fotoğraf sensörü
Açılabilir- kapanabilir kızaklı 16 megapiksel web kamerası
Arkada parmak izi okuyucu
10 watt hızlı şarjla uyumlu 4000 mAh pil
İşletim Sistemi: EMUI 9.1 Android
Gizlenebilir / açılabilir ve kızaklı olan ön kamerasının bir artısı var, bu cihazın ekranı deliklerle çentiklerle ve diğer engellerle kaplanmadığından, tamamen pürüzsüz bir yüzey sağlıyor. Honor 9X telefonun 6,6 inç ölçüsündeki ekranı herhangi bir çentik veya delikle engellenmiyor. Bu özellik sayesinde, optimum kalınlık ve genişlik sağlanmış oluyor.

Cihazda bulunan LTPS Full HD + paneli, inç başına 391 piksel çözünürlük sunuyor. İyi ve ortalamada bir rakam. Elbette kontrast oranı AMOLED paneller kadar mükemmel çözünürlük sunmuyor. Honor 9X cihazının kameralarına gelince, ışık koşulları iyi olmak şartıyla ana fotoğraf sensörü Sony IMX586 olan Honor 9X'ten kaliteli çekimler bekleyebilirsiniz. 48 MP ana kamera ve buna eşlik eden 8 MP + 2 MP sensörler, gün ışığında profesyonel video + resim çekme imkanı veriyor. Fakat, kullanılan işlemci Snap Dragon değil, yani Kirin 710F modelin, fotoğraf işlemcisi, Snap Dragonunki kadar iyi değil. Bazı piksel kayıpları mutlaka olacak. Ancak yine de Kirin 710F diğerinden daha ucuz bir işlemcidir. Firma bu açığı kapatmak için, geceleri, çekimler çok doğru görüntüler üretmek için IMX586'nın güçlü yönlerinden yararlanıyor.

Firmanın ABD ambargosu yine de cihazının İsviçre ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde, raflardaki yerini almasına engel olamadı. Cihaz son derece uygun fiyatlı mütevazi, kullanışlı bir cihaz. Büyük ihtimalle, Android 10 güncellemesini de alacak. Eğer bir aksilik çıkar da Google hizmet kısıtlaması devam ederse, Android 9.1 ile devam edecek.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu