Son eklenen

Blog yazarak ayda ne kadar kazanılır?

Dünya genelinde artık internet çağında olduğumuz için insanların internette aradıkları ve keşfetmek istedikleri şeyler de buna oranla artmaktadır. Haber sitelerinin haricinde daha dar kapsamlı konuları ele alan blog siteleri de insanların bu ihtiyaçlarını karşılamak için yazıları bünyesinde barındırırlar. İnsanlar da başarılı bulduğu blog sitelerinin yazılarını takip ederek kendileri arasında bir kitle oluştururlar. Her geçen gün biraz daha büyüyen bu blog siteleri ve blog yazarlarının sayısı sektörün ihtiyacını da ortaya koymaktadır. Birçok kişi için aynı zamanda bir gelir kapısı haline gelen bu blog yazarlığı sayesinde sizler de yazdığınız yazılar aracılığıyla para kazanabilirsiniz.

İnternetin yaygınlık kazanmaya devam etmesiyle birlikte kazanç miktarının arttığı blog yazarlığı işini herkes yapabilir. Sadece kendinize uygun bir sektör seçmeli ve bu alanda insanların merak ederek okuyabileceği yazılar oluşturmalısınız. Bu blog adresini sosyal medya kanalları aracılığı ile de destekleyerek kendi kitlenizi oluşturmak size büyük avantaj sağlayacaktır. İnsanları sosyal medya hesaplarınız aracılığıyla bilgilendirebilir ve yazılarınızın daha çok okunmasını ve daha fazla para kazanmanızı sağlayabilirsiniz.

Blog Yazarları Nereden Gelir Elde Eder?

Blog yazarlarının gelir kapısı genel olarak reklamlardan oluşmaktadır. Başta Google Adsense başta olmak üzere diğer reklam firmaları üzerinden elde edilen kazançlar blog yazarlarına bir getiri oluşturur. Gelirler günlük ziyaretçi sayısına oranla artmakta olup günde 5.000 kişinin ziyaret ettiği bir blog adresinin aylık geliri 1.000 TL’yi aşabilmektedir. Elbette bu tutarın blogunuzda paylaştığınız yazılara ve gösterilen reklamlara göre değişiklik gösterilebilir.

Kişisel blogların en aktif takipçileri de kadınlardır. Özellikle kıyafet ve makyaj alanında yazılar paylaşan blog adreslerinin kazançları da diğerlerine göre daha fazla diyebiliriz. Bu kişiler reklam gelirlerine özel olarak markalardan teklifler de alabildiği için bu blog yazarlarının gelirleri aylık 10.000 TL’ye kadar artabilmekte. Yine bu noktada kitlenizin ne kadar büyük olduğu ve insanların size ne kadar ilgi gösterdiğiyle oranlı artıp azalabilmektedir.

Ülkemizdeki insanların en çok ilgi gösterdiği blog türlerinden bazıları sağlık, spor, kadın ürünleri ve otomobildir. Bunun dışında teknoloji alanında yazı yazan blog adreslerinin de günlük ziyaretçi sayılarının fazla olduğunu söylemek mümkün. Bu yüzden de bu türden blog yazarlarının kazançları çok daha fazladır. Eğer sizler de bu türden bir blog açacaksanız insanların okuyacağını düşündüğünüz yazı başlıklarını şimdiden oluşturmaya başlamak sizin yararınıza olacaktır. Ziyaretçi sayınız da günlük belirli bir sayının üstüne çıktığı zaman sadece evinizden blog yazarak dahi aylık 2.500 TL’nin üstünde kazanabilirsiniz. Bu kazancınızı zaman zaman takipçilerinize etkinlik ve çekiliş olacak şekilde harcarsanız kendinizi ileriye bir yatırım yapmış olarak düşünün. Yapmış olduğunuz çekiliş sayesinde kendinize yeni bir kitle kazandırabilir ve bu doğrultuda da kazançlarınızın artmasını sağlayabilirsiniz.

Hem okuyup hem de blog yazarlığı yapmak isteyenler de kendi harçlığını çıkartabilmek için uğraşmaktalar. Bu yazarlar da öğrencilik dönemlerinde hatırı sayılır bir kazanç sağlayabilirler. Sizler de öğrenci iseniz ve hem derslerinize hem de blog adresinize zaman ayırarak aynı zamanda kazanç sağlamak istiyorsanız sizin için en doğru alan teknoloji ve nasıl yapılır türünde yazı yazmak olacaktır. Bu şekilde ortalama bir blogun getirisi aylık 500 TL’nin üstünde olabilmekte.

Blog Yazarlarının Reklam Alanları Dışındaki Kazançları

Blog yazarak para kazanmak isteyenlerin başlıca kazanç kaynağının reklam alanları olduğunu belirtmiştik. Ancak bunun dışında da siteniz üzerinden para kazanmanızın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan ilki sitenize tanıtım yazısı almak olacaktır. Bu şekilde firmaları bir yazınızda detaylı olarak tanıtarak kendinize yeni bir gelir kapısı açabilirsiniz. Ayrıca yine firmaların internet sitelerinin bağlantılarını blogunuz üzerinde barındırarak da para kazanmanız mümkün. Genel olarak bu iki yöntemi de kullanmanın size aylık olarak getirisi ortalama bir blog için 250-500 TL arasında olmaktadır.

Ülkemizde haber siteleri normal şartlarda blog sitelerinin yazması gerektiği kapsamda olan yazıları da zaman zaman yayınlayabildiği için gelirler etkilenebilmektedir. Bu yüzden haber sitelerini inceleyip onların yazı yazmadığı konularda içerikler oluşturmak blog sitenizin daha hızlı yükselmesine önemli ölçüde katkı sağlayabilir. Bu yüzden blog oluşturma sürecine ciddi bir zaman ayırmak kazançlarınızı da önemli ölçüde arttıracaktır.

12 Yorumlar

  1. Ara ara reklam alıyorum ama pek para kazandığım söylenemez.Eğer yazmayı sadece para odaklı yapıyorsanız uzun süre ilerlenmiyor bu sektörde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazmayı para odaklı değilde severek yapmak gerektiği kanısındayım

      Sil
  2. Blog yazarak para kazanmak bu dönemde zor. Kaliteli bir youtube kanalı daha çok para kazandırır. Blogu sürekli güncel tutmak zor hergün makale üretmek zorundasın. Hemen blog açıyım para kazanayımla olmuyor bu iş. Süreklilik ve sabır önemli

    YanıtlaSil
  3. İlk rakamlar biraz fazla geldi. Tabi vardır kazanan ama kişisel bloglar için fazla imkansız degil mi? Zaten artık insanlar bloglardan çok sosyal medya, youtube gibi ortamlarda takıldığında oralar para kazandırıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakamlar fazla değil günlük bloğa 5000 kişi giriş yaparsa o rakamları bulmak kolay

      Sil
  4. Ben en son ayda 10 bin TL kazanmıştım adsenseden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi hit kasmışsın blog için 10 bin iyi bir rakam tebrikler

      Sil
  5. Para kazanmak için blog yazanda var sadece yazmak istediği içinde sadece yazmak isteyen beceremez bence😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuray hanım emek veriyoruz blog yazarları olarak bu emeğinde bir karşılığı olmalı bence

      Sil
  6. Bloger olup para kazananlari daha oncesindede duymustum onceki yazinizida okudum bloger olmak icin ne yapmali .. aslinda para kazanmak isteyen blog yazi yazmayi severler icin harika bi yazi olmus denemekte fayda vardir

    YanıtlaSil
  7. Bloger olup para kazananlari daha onde duymustum onceki bloger olmak icin neler yapilmali yazinizida okudum denemekte fayda var

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu