Son eklenen

Ankaralı ünlüler kimlerdir?

Türkiye’nin kalbinin attığı Ankara’dan yıllardır birçok ünlü gelip geçmiştir. Bu ünlü kişilerin bazıları oyucu bazıları şarkıcı bazıları ise sunucudur.

Ankaralı olan ünlü isimler Ankara ile ilgili olan araştırılan konuların genelde ilk sırasında yer alıyor. Birazdan göreceğiniz ünlü isimlerin hepsi Ankara’da doğmuş.

Biz birçok ünlü İstanbul’da yaşadığı için onları İstanbul doğumlu sanıyoruz. Aslında durum öyle değil. Televizyonlardan gördüğümüz birçok oyuncu veya ünlü Ankara’da doğmuş. Peki, bu ünlüler kimler? İşte cevabı.

İşte Ankaralı olan o ünlüler

1-) Akın Akınözü

Televizyonların en sevilen kişilerinden biri olan Akın Akınözü, Hercai dizisindeki performansıyla herkesin saygınlığını kazanmayı başardı.

1990 yılında Ankara’da doğmuş olan başarılı oyuncu 2014 yılında ilk oyunculuk tecrübesini Azrail filmi ile yaptı. Daha sonra 2019 yılında hala oynamakta olan Hercai dizisinde yer alıyor.

2-) Pelin Karahan

Kavak yelleri dizisinde aslı karakteri ile hafızalarımıza kazınan başarılı oyuncu 1984 yılında Ankara’da doğmuştur. Aslında Pelin Karahan’da diğer insanlarda olduğu gibi iki ismi bulunuyor. Gerçek adı Vildan Pelin Karahandır.

2011 yılında Erdinç Bekiroğlu ile evlenmiş ve evliliği hala devem etmektedir.

3-) Buğra Gülsoy

Buğra Gülsoy’da Ankara doğumludur. Yakışıklı ve başarılı oyucu 22 Şubat 1982 yılında doğmuştur. Birçok projede yer alan Buğra Gülsoy en son Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah karakterini canlandırmaktadır.

4-) Beren Saat

Ankara’nın en önemli gurur kaynaklarından birisi olan Beren Saat’de 1984 yılında Ankara da doğan bir diğer kadın oyuncudur.

Lise son sınıfa kadar Ankara’da yaşayan oyuncu üniversite için Ankara’dan ayrılmak zorunda kalmıştır. Birçok ödül kazanarak başarısını herkese kanıtlayan Beren Saat, En son Netflix’te yer alan Atiye dizisinde oynamıştır.

5-) Erdal Beşikçioğlu

1970 senesinde Ankara’da doğmuş olan oyuncuyu biz elbette Behzat Ç dizisinden tanıyoruz.

Hacettepe Üniversitesi Konservatuar bölümünden mezun olan Erdal Beşikçioğlu ilk olarak devlet tiyatrolarında yer aldı. Daha sonra bu işi bırakarak Behzat Ç dizisi de olmak üzere birçok film ve dizide rol aldı. Birçok ödülü almaya hak kazandı.

6-) Cansu Dere

Geldik Ezel dizisi ile adından çokça söz ettiren Cansu Dere. Asıl mesleği Arkeoloji mühendisi olan güzel oyuncunun bunun yanında Oyuncu ve manken olmak üzere 2 tane daha mesleği bulunuyor.

1980 yılında Ankara’da doğmuş olan güzel oyuncu ortaokulu İzmir’de Üniversite öğrenimini ise İstanbul’da tamamlamış.

Şu an Sadakatsiz dizisinde Asya karakteri ile oyunculuk kariyerine devam ediyor.

7-) Aslı İnandık

Ankaralı ünlüler listemizde yer alan bir diğer isim ise Aslı İnandık. Başarılı oyuncu 1989 yılında Ankara’da doğdu.

Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya fakültesinde tamamlayan oyuncu ayrıca bir sürü ödülünde sahibi.

Aslı İnandık en son Güldür Güldür Show komedi programında oyunculuk hayatına devam etmektedir.

8-) Özgürcan Çevik

Oynadığı neredeyse bütün dizi ve filmlerde Ankara ağzıyla konuşan yakışıklı oyuncu. Gerçekten Ankaralıdır. Belki de Ankara’da doğan birçok ünlü kişi arasından Ankara’yı bize bu kadar yakından yansıtan kişi hiç şüphesiz Özgürcan Çeviktir.

1983 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Özgürcan Çevik İlkokul ortaokul ve Lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. 2004 senesinde Hacettepe Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra sevdiği bir meslek yapmak isteyen oyuncu 2004 senesinde Bilkent Üniversitesi Tiyatro ve Oyunculuk bölümüne başlamıştır. Bu bölümü de başarıyla bitiren oyuncu Türkan dizisinden teklif almıştır. Çıkış yaptığı dizi ise” Şevkat Yerimdar”.

9-) Bahar Süer

Geldik aile dizilerinden alışık olduğumuz herkesin severek izlediği Bahar Süer. 1985 tarihinde Ankara’da doğan başarılı oyucu 2012 yılına kadar Ankara’da hayatını sürdürmüştür.

10-) Sinan Bengier

Bu listemizde biraz da eskilere yer verelim istedik. Ankaralı olan bir diğer isim ise Sinan Bengier.

1948 yılında Ankara’da dünyaya gelen Sinan Bengier, aradan geçen onca zaman içerisinde birçok dizi ve filmde rol almış birçok ödülünde sahibi olmuştur. Biz onu daha çok Levent Kırca’nın yapımcı koltuğunda oturduğu “Olacak o kadar” dizisindeki kameraman Cevat Kelle karakteri ile tanıyoruz.

11-) Nil Karaibrahimgil

Türk pop müziğine gerçekten çok şey katan başarılı sanatçı 1976 senesinde Ankara’da dünyaya gelen ünlülerden birisi.

Boğaziçi uluslararası ilişkiler mezunu olan sanatçı aramızda “Özgür Kız” adıyla tanınıyor.

Şarkıcılığın yanı sıra gazete ve dergilerde köşe yazarlığı da yapan Nil Karaibrahimgil Serdar Erener ile evli ve bir çocuğu bulunuyor.

12-) Funda Arar

Bir diğer Ankaralı olan şarkıcı ise Funda Arar. 1975 yılında dünyaya gelen sanatçı, Türk pop müziğine yön veren bir başka başarılı sanatçı.

13-) Erhan Çelik

1977 yılında Ankara’da doğan Erhan Çelik, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Polatlı’da tamamlamıştır. Daha sonra işletme bölümünden mezun olan Erhan Çelik, 1996 yılında TGRT’de gece muhabiri olarak işe başladı. Biraz burada çalıştıktan sonra Kanal 7 televizyon kanalında ana haber bültenini sunmaya başladı.

Kariyerini hızla tırmanan başarılı sunucu şuan Özlem Gültekin ile evli.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu