Son eklenen

BLOG YAZARAK PARA KAZANMAK

Günümüzde kolay para kazanma denilince akla gelen yollardan bir tanesi de internettir. Emek verdiğiniz şeylerin karşılığı illaki olmaktadır. Oturduğunuz yerden hiçbir şey yapmadan para kazanmak ise rüya gibi bir şeydir. Blog yazmak, internetten kazanılabilecek basit yöntemlerden bir tanesidir.

Kimine göre yazmak çok kolay olsa da blog yazarlığı biraz zor ve sizin için sıkıcı gelebilir. Çabuk sıkılan bir yapınız varsa bu işe girmemenizi tavsiye ederim. Bugün başlayacağınız blog yazarlığı size 9-10 ay sonra getiri sağlayabilir.

Blog Yazarak Para Kazanma Yolları Nelerdir?

1. Google Adsense İle Para Kazanma

Adsense bir tür internetten sayfalara reklam üzerinden para kazandırma yoludur. Birçok sayfanın da kullandığı bu yöntem, şüphesiz Google'ın reklamlardan para kazandırma yöntemidir. Basit bir blog sitesinde çok fazla sonuç alınmasa da, sizin de binlerce kişi tarafından girilen, yüksek tıklanma oranına sahip bir bloğunuz varsa bu sayede para kazanabilirsiniz.
 
Google Adsense ile Ne Kadar Kazanırım?

Size ait sitenin gelişmişliğine göre değişir miktarlar. Web sitelerinden önemli olan kaç kişinin sayfanızı ziyaret ettiğidir. Ayrıca Web siteniz biraz geliştikten sonra adsense reklamları koyup kazancınızı arttırabilirsiniz. Bir reklamı sadece bir kişi görüyor ve tıklamıyorsa eğer 25 kuruş gibi bir miktar size geçerken, tıklandığı takdirde bu miktar 36 kuruş olacaktır. Günlük giren kişi sayısı arttıkça bu fiyatta artacaktır. Adsense'den Aylık 10 bin TL kazanan siteler var. Ya da farklı site veya uygulamalarla anlaşıp belirli bir fiyata da koyabilirsiniz reklamlarınızı. 

2. Satış Ortaklığı Yaparak Para Kazanma

İlk olarak yapmanız gereken şey piyasa analizidir. Bloğunuz sayesinde sektörde çok sağlam bir yer edinip, pek çok kişi tarafından kullanılmayan konulara yer vermelisiniz. Göze çarpan konularla yazılarınızı güçlendirip, müşteriyi doğrudan kendinize çekmeniz gerekmektedir.

Reklam gibi dolaylı yoldan para kazanmak yerine doğrudan müşteriniz ile irtibata geçip, onun istekleri doğrultusunda içeriğinizi hazırlamanız gerekmektedir. Bu sayede hem yazılarınızı pazarlayabilir hem de asgari ücrete yakın paralar kazanabilirsiniz.

3. Reklam Alarak Para Kazanma

Günlük giriş sayısı ya da ziyaretçi sayısı yüksek olan, belirli bir hedefte güzel işler çıkararak ilerleyen bir blog, müşterilerinizin dikkatini hemen çekecektir. Yüzlerce hatta binlerce kişinin gün içerisinde baktığı bir sayfaya sahipseniz, bu yerde reklamlara da yer verebilirsiniz.

Örneğin sizin de bir araba sektörü ile Bloğunuz varsa ve bunun hakkında çeşitli yazılar yazıyorsanız, araç firmalarının ilgi odağı olabilirsiniz. Sayfanızda onların arabalarına yer verebilir, onların araçları hakkında yazılar yazabilir veya reklam aldığınız ürüne göre içerikler tasarlayabilirsiniz. Burada yapmanız gereken en önemli şey, rekabetin düşük olduğu bir konu bulmalısınız. Herkes tarafından yazılmamış ve bu konular hakkında internette detaylı yer almayan bilgilere ev sahipliği yaparak ciddi miktarda paralar kazanabilirsiniz.

Blog Yazmaya Başlamadan Önce Neler Yapmanız Gerekir?

Bu işe atılım yapmadan önce mutlaka bir araştırma yapmalısınız. İnternet ortamında çok güçlü bloglara sahip olan insanlar, çeşitli içeriklerin hepsini bünyesinde barındırabiliyor. Pek fazla internette bulunmayan ve rekabet halinde olmayan konuları bulmalı, bunlar hakkında detaylı yazılar yazmalısınız.

Sabırlı biri değilseniz ilk başlarda biraz canınız sıkılabilir. Uzun vadede kazanç sağlayan işlerden bir tanesi olan blog, sizin elinizdedir. İçeriklerinizi okuyucuya ne kadar çok geçirip, hissettirebilirseniz o denli piyasada artan bir çevreye sahip olabilirsiniz. En ufak şeylerde pes edip bu işi bırakacaksanız baştan bu işe girmemenizi öneririm.

6 Yorumlar

  1. Bi para kazanamadık gitti şu blogdan :)

    YanıtlaSil
  2. Emeğinize sağlık, çok bilgilendirici olmuş.Reklam yaparak para kazanmak istiyordum yazınızı okudum ve daha da kararım keskinleşti size nasıl ulaşabilirim?Artık bende para kazanmak istiyorum

    YanıtlaSil
  3. ahmet tavsan24 Ekim 2020 18:51

    ellerinize sağlık bilgi verici bir yazı olmuş nasipse bende bir blogger olmak istiyorum bakalım ilerleyen zamanlarda blogger olurmuyum bekleyip görecem artık.

    YanıtlaSil
  4. Blog yazarak ilk sene anca damlar bu işin aslı sabır bıkmadan usanmadan devam etmek yazmaya

    YanıtlaSil
  5. Blog yazıyoruz ama bizimki ancak damlıyor.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu