Huawei P40 Pro Rakiplerine Meydan Okuyor


Huawei şirketine ait Huawei P40 Pro telefon modeli Üstün özellikleriyle ve diğerlerine göre uygun fiyatlı ile rakiplerine meydan okumaya devam ediyor. Bu telefonun teknik özelliklerine baktığımızda ve rakip telefonlarla karşılaştırma yaptığımızda P40 Pro cihazının rakiplerden oldukça iyi olduğunu görebiliyoruz. Cihazın Türkiye fiyatı 6.900 TL olarak belirlenmiş. Bu cihazda 6.58 inç OLED ekran bulunuyor Ve bu ekran 2640 x 1200 piksel çözünürlük sunuyor.

Huawei P40 Pro Teknik Özellikleri
Huawei P40 Pro modelinde kirin 990 işlemci kullanılmaktadır ve bu işlemci 5G Ağlarını desteklemektedir. İşlemci neden Snap Dragon değil diye merak eden okuyucularımıza hemen bu bilgiyi vermemiz gerekiyor. Bu işlemci, şirketin kendi işlemcisi, bu yüzden telefon ucuza geliyor. Ayrıca çekirdek frekanslarına baktığımızda hiç de Snap Dragondan düşük kalır yanı yoktur. 2 çekirdek 2.86 GHz hıza çıkabilmekte Diğer 2 çekirdek 2.30 6 GHz hıza erişebilmektedir. Kalan 4 çekirdek 1.95 hıza ulaşabilmektedir, bu da gösteriyor ki bu işlemcinin bütün çekirdekler son derece hızlıdır. Şirket grafik işlemci olarak Arm- mali g76 model işlemciyi seçti, işlemleri hızlı yapabilmeniz için 8 gigabayt RAM ve flash bellek olarak 256 GB dahili alan bu telefon da bulunmaktadır.

Hafıza alanını genişletmek isteyenler için, P40 Pro modelinde Nano -SD girişi de bulunmaktadır. Bu cihazda C Tipi usb bağlantı yuvası çift SIM desteği Bluetooth 5.1 hızlı kablosuz kısa mesafe iletişim teknolojisi çeşitli navigasyon teknolojilerinin yanı sıra, manyetometre yakınlık ve aydınlatma gibi yeni gelişmiş sensör teknolojisi bulunmaktadır. Ekranda parmak izi tarayıcısı da bulunan bu cihazın arkada 4 adet kamerası vardır. ana kamera 50 mega piksel yardımcı kamera 40 mega piksel ve diğer kameralar 12 mega piksel olarak değişiyor. Bu kameralarda odaklama Optik sabitleyici ve LED Flash teknolojileri vardır

Huawei P40 Pro telefonda ön kamera 32 mega piksel olarak seçilmiş ki bu kamera, ToF kamera sabit odaklı ve flaşsız bir kameradır. Makinenin ağırlığı 203 gram gelmekte ve kalınlığı 8.95 milimetre ölçüsündedir. Bu cihazın ip68 koruma sertifikası bulunmaktadır. Android 10 işletim sistemini kullanan Huawei P40 Pro telefon modelinin fiyatı 6.900 TL civarındadır. Huawei şirketinin bu yeni modeli Samsung Galaxy s20 ile ve Apple iPhone 11 Pro Max ile karşılaştırıldığında, verilere göre, Hem daha ucuz hem daha üstün donanımsal özelliklere sahip olduğu görülebilir. Samsung Galaxy s20 telefon modelinin güncel fiyatı 7.000 lira civarındadır. Verdiğimiz bu fiyatlar Rusya'daki güncel fiyatlardır.

0/Post a Comment/Comments