Son eklenen

Maydanozun Faydaları Nelerdir?

Akdeniz’e özgü çiçekli bir bitki olan maydanoz, yüzyıllardan bu yana şifa kaynağı olarak kullanılıyor. Yüksek tansiyondan alerjiye, iltihap probleminden obeziteye kadar çoğu rahatsızlık için fayda sağlıyor. Mutfaklardan eksik olmayan maydanoz, birçok tarife eşlik ediyor ve yemeklere ekstra lezzet katıyor. Peki, maydanozun faydaları neler? Önemli besin maddelerini yapısında bulunduran maydanozun yararları hakkında tüm bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Besin İçeriği Yüksek
Maydanoz, yüksek besin içeriğe sahip olduğundan dolayı sağlık üzerinde harikalar yaratır. 30 gram maydanoz, yaklaşık 11 kaloridir ve 2 gram karbonhidrat, 1 gram protein barındırır. Bununla birlikte yapısında A, K ve C vitaminleri vardır. Potasyum ve folat bakımından da oldukça zengindir.

Kemik Sağlığını Korur
Maydanozun faydaları arasında kemik sağlığını koruması da yer alır. Güçlü ve sağlıklı kemikler için düzenli olarak maydanoz tüketebilir veya yemeklerinize ilave edebilirsiniz. Maydanozdaki K vitamini, kemik yapısı için gerekli hücre gelişimini de desteklediği için hamileler, çocuklar ve yaşlı bireyler başta olmak üzere herkese tavsiye edilir.

Kansere Karşı Koruma Sağlar
Antioksidanlarla yüklü olan maydanoz, anti-kanser etkiler bırakır. Vücuttaki oksidatif stresi azalttığından dolayı, çoğu kanser türüne karşı iyi bir şekilde savaşır. Aynı zamanda, kronik hastalıkların gelişimini önlemeye de yardımcı olur.

Göz Sağlığını Destekler
Maydanozun faydaları söz konusu olduğunda, göz sağlığını desteklediğini de mutlaka belirtmeliyiz. A vitaminine ek olarak lutein bileşenini de bulundurması, maydanozun göz sağlığını koruduğunun en iyi kanıtıdır.

Kalp Sağlığını İyileştirir
Maydanoz, kalp sağlığını iyileştirebilecek besleyici ve yoğun bir bitkidir. Örneğin, 30 gram maydanoz günlük B vitamini ihtiyacınızın yüzde 11’ini karşılar. Yapısındaki folat, kalp hastalıklarına yakalanma riskini en aza indirir. Düzenli folat alımının, kalp krizi yaşama olasılığını düşürdüğü bilinir.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur
Kilo vermeyi kolaylaştırması da maydanozun faydaları arasındadır. Yapılan araştırmalara göre düzenli şekilde maydanoz tüketmek ya da maydanoz suyu içmek, yağ yakımını kolaylaştırıyor. Metabolizmayı hızlandırma özelliği bulunan bu eşsiz bitki, fazla kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bunun için maydanoz kürü veya maydanoz detoksu uygulayabilirsiniz. Dilerseniz maydanoz çayı da tüketebilirsiniz.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu