Son eklenen

TikTok'tan Nasıl Para Kazanılır?

Son yılların popüler uygulaması olan TikTok aynı İnstagram, Facebook ve Youtube gibi gelir elde edebileceğiniz bir yer haline geldi. Tüm dünya tarafından kullanılan ve kısa sürede popülaritesini yükselten TikTok, video ve canlı yayın özelliğiyle milyonlarca kullanıcıyı da içinde bulundurmaya devam ediyor.

Çin yapımı olan bu sosyal medya uygulaması sohbet etme özelliği, klip çekmek ve video montaj alanında yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz bir yer.

Son zamanlarda Hindistan ve Amerika'da yasaklanmış olsa da popülaritesi ülkemizde hiç düşüş yaşamamış ve kullanılmaya devam edilmekte.

TikTok'ta bulunan özellikler birçok sosyal medya uygulamasıyla aynı. Fakat TikTok'ta gelişim tanınmanız daha kolay. Çünkü diğer uygulamalara göre daha kolay işleyen bir algoritması ve tanıtımı var. Uygulamaya girdiğinizde sizi her şekilde keşfet kısmına aktarıyor. Bu bölümde telefonunuzda yukarıya kaydırdıkça farklı içerikler görüyorsunuz ve bu içerikler karşınıza rastgele şekilde çıkıyor. Yani sizin de çekip yüklemiş olduğunuz herhangi bir videonun insanların karşısına çıkmaması gibi bir ihtimal yok.

Günümüz internet aleminde birçok uygulama ve birçok keşfedilme yöntemi var. Hepsinin işleyiş biçimi birbirinden farklı olduğu gibi TikTok'un da çalışma biçimi diğerlerinde farklı olabiliyor.
 Peki bu uygulamadan nasıl ve ne şekilde kazanç elde edebiliriz?

1- Hesabınızı Geliştirin ve Satın

Her sosyal medya uygulamasında olduğu gibi bu uygulamada da bir hesabınız ve bu hesabınızın takipçileri olacaktır. Hesabınızda bulunan bu takipçileri çoğaltarak ve hesabınızı aktif hale getirerek hesabınızı satıp kazanç elde edebilirsiniz.

Hesabınızı açtığınızda içeriğinizi aynı İnstagram'da ki gibi eğlence, bilgi veya blog yaparak takipçi artırabilirsiniz.

Hesabınızı satın alacak kullanıcılar çoğunlukla satış yapacak sayfalar veya mağazalardır. Bu alıcılar sayfayı sizden aldığında onların satış konusunda daha tanınır ve güvenirliği artar. Canlı yayın açtıklarında açık arttırmayla satış yapabilir veya ürün satışlarını yüksek takipçi sayesinde kolaylaştırabilirler.

2- Bağış Toplayın

TikTok hesabınız üzerinden kazanç elde etmenin diğer bir yolu ise canlı yayın açıp aynı Twitch, Bigolive, Dlive gibi canlı yayın platformaların da yapılan bağış toplama sistemiyle kazanç elde edebilirsiniz. Peki bağış sistemi nasıl işliyor?

Kullanıcı hesabına girdiğinde cüzdan kısmından jeton adıyla satılan sanal paralardan alarak canlı yayın sırasında size bağış yapabilir. Bu jetonların yüz tanesi 7 TL ye satılıyor. Bu jetonları aldıktan sonra ise izlemiş olduğunuz, takip ettiğiniz kişinin canlı yayınına girip bağışta bulunulabilir. İçerik üreticisi ise yapılan bu bağışları nakde çevirip banka hesaplarına aktarabilir.

3- Hesap Yönetimi Hizmeti

Bir diğer para kazanma yolu ise fenomenlere danışmanlık ve hesap yönetimi adı altında hizmet sunmaktır. Bazı fenomenlerin İnstagram ve Youtube'da bu hizmeti aldığını biliyoruz ve çokta memnun oldukları tarafları var. TikTok'ta ise yeni yeni başlayan bu hizmet milyonlara hitap eden bazı kullanıcıların kullandığını gösteriyor.

Ani yükseliş ve yüksek ün bazen başınıza dert açabilir. Bu dertlerden sıyrılmak için ise bu hizmeti almaları onlar için yararlı olacaktır.

Bu hizmeti veren kişiler içerik üreticisinin nelerle karşılaşabileceği, karşısına çıkan hangi teklifleri değerlendirmesi gerektiğini ve hangi konularda dikkatli kararlar almaları gerektiğini söylerler. Bunun karşılığında ise ya aylık olarak bir miktar para ya da kazançtan yüzdelik pay isterler.


2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu