Son eklenen

Xiaomi Mi 10T Pro Model Telefon İncelemesi


Android 10 işletim sistemini kullanan ve 6.67 inç Super Amoled ekrana sahip olan bu cihaz Snapdragon 865 model işlemci kullanmakta ve temel versiyonda 8 GB RAM, üst versiyonda 12 GB RAM bileşenini kullanmaktadır cihazda 5.000 miliamperlik bir batarya bulunmaktadır. 9,00 milimetrelik kalınlığa sahip olan Bu cihazın ağırlığı ise 208 gram geliyor.

Xiaomi Mi 10T Pro Telefon Özellikleri

Beyaz ve gri renklerde satışa çıkan bu telefonun, 6.67 inç ekranı 1080 x 2340 piksel çözünürlüğe sahiptir, ekran Gorilla Glass 5 ile koruma altına alınmış. Cihazı düz 10T modelinden üstün kılan özelliklerden biri, 144 Hz resim yenileme hızıdır. Yani oyun severler artık 60-90 Hz ile sınırlı olmak zorunda değiller. Cihazda ayrıca son gelişmiş bir GPU bileşeni olan Adreno 650 model GPU kullanılıyor. RAM değeri de oldukça yüksek olan bu cihazın, üstün donanımları tabi ki maliyet olarak cihazın daha pahalıya satılması anlamına geliyor. Ne kadar para, o kadar köfte kuralı her yerde olduğu gibi, telefon pazarında da geçerlidir. İyi donanımlar için kesenin ağzını açmak gerekiyor.
Bu cihazın dahili alan olarak 512 GB ve 256 GB iki versiyonu vardır. 256 GB olan versiyonunda RAM 8 GB ve diğerinde ise 12 GB olarak tercih edilebiliyor. Şirket bu cihazda üstünlük konusunda tartışma götürmeyen Snap Dragon 865 model işlemci kullanıyor, bu işlemci;
l çekirdek : 2.84 GHZ
l Çekirdek : 2.42 GHz
l 4 çekirdek: 1.80 GHz
olmak üzere toplam 8 çekirdekten oluşuyor.

Xiaomi Mi 10T Pro kameralarına gelince, arkada 4 kamera var ve ana kamerası tam 108 MP çözünürlüktedir. Telefoto kamerası ise 12 MP +8 MP olarak 2 sensörden oluşuyor. 20 MP ultra geniş kamera da arka tarafta konuşlanmış durumda. Ana kamera HDR desteği panorama desteği ve LED flaş desteği ile geliyor. Ön tarafta 32 MP kamera 4K çekim yapabilecek güçlü bir kameradır. Görüldüğü gibi PRO versiyonunda tüm donanımlar son derece iyi seçilmiş.

Xiaomi Mi 10T Pro telefon bataryası 5.000 mAH kapasitededir ve 50 Watt bir adaptörle dolmaktadır. Kablosuz dolum için de 5 W kapasiteli bir sistemi bulunmaktadır. Sıradan android telefonlarda kablolu dolum dahi bu cihazın kablosuz dolum hızına erişemiyor. Cihaz 3.5 mm standart ses konektörünü de taşıyor. Cihazda stereo hoparlörler, ekran altında parmak izi tarayıcı sensörü ; pusula, barometre, jiroskop sensörü, ivme ölçer sensör bulunuyor. Telefonda yok yok gibi ama tabi Xiaomi Mi 10T Pro telefon fiyatına tüm bu güzellikler yansıyor. Cihaz 520 dolar fiyatla satılacak. Bu günün kuru ile 3.815 TL fiyata tekabül eden bu cihaz, gerek kameraları gerekse CPU ve GPU bileşenleri dahili flaş bellek ve RAM bileşeni ile son derece göz dolduracak bir cihazdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu