Son eklenen

Yeni ROG Zephyrus Duo 15 (GX550) Oyun Canavarı Neler Getiriyor?

En iyi oyun dizüstü bilgisayar araştırması yaparken, bu cihazlar arasında en çok göze çarpan model şüphesiz ASUS şirketinin ürünü oldu. Özellikle bu yıl lanse edilen en önemli cihazlardan biri olan Asus laptop ROG Zephyrus Duo 15  oyun bilgisayarı isteyenler için tüm ihtiyaçları sağlayacak bir makinedir. Bu makalede de Asus laptop ROG Zephyrus Duo 15 modeli hakkında bazı teknik detaylara değineceğiz. Özellikle NVIDIA RTX 2080 SUPER grafik işlemcisi ve onuncu nesil Intel işlemcilerin varlığıyla bu bilgisayarı bir oyun canavarı haline getiriyor diyebiliriz. Zarif tasarım ve ilk çift ekranlı dizüstü oyun bilgisayarı olan ROG Zephyrus Duo 15 bilgisayar, son derece şık, ince ve tamamen metal tasarıma sahiptir. Cihaz kenarlarında ultra dar çerçevelere sahip 15,6 inç UHD IPS 60Hz sertifikalı G-SYNC sertifikalı ekran ve dokunmatik yüzey arasında geçiş yapılabilen bir dokunmatik yüzey içeren şık tasarımlı bir flash klavyeye sahiptir. Sayıların kullanımını kolaylaştırmak için sayılar ve ana ekran ile klavye arasında akıllı kalemi destekleyen başka bir 14 inç UHD AH-VA IPS dokunmatik ekran ve kullanıcılara daha fazla fayda sağlayan yenilikler bu bilgisayarda toplanmış.

Özellikle grafik işlemcisinin sorunsuz ve hızlı bir deneyim sağlamada büyük rolü olduğu için bu bilgisayarda da dikkat edilmesi gereken temel bileşen ekran kartıdır. ASUS, harika ışın izleme teknolojisi, yapay zeka ve derin öğrenmeye öncülük eden işleme teknolojileri sunan Nvidia'dan 8 GB sanal belleğe sahip piyasadaki en güçlü grafik işlemcisi GeForce RTX 2080-Super Max Q ile tasarım zarafetini beraberinde getirdi. Nvidia grafik işlemcisini desteklemek için, merkezi işlemci büyük yetenekler gerektirir ve güçlü Intel onuncu nesil Comet Lake i9-10980HK işlemcinin yanı sıra 32 GB kapasiteli hızlı DDR4 3200MHz SDRAM RAM ve 2 TB SSD depolama diskinin eklenmesiyle ASUS harika bir oyun diz üstü bilgisayar ortaya çıkardı.

ROG Zephyrus Duo 15 (GX550) ile diğer özellikler
Bu bilgisayar, oyunlar ve içerik yaratıcıları için önemli bir cihaz olduğundan, cihazın karmaşık ve yoğun işlemlerde ısınmasını engelleyecek bir mühendislik tasarımına ihtiyacı vardı. Mühendisler, Asus dizüstü bilgisayarın Thermal Grizzly sıvı soğutma sistemi ve ısıyı büyük ölçüde emen ve normalden 8 dereceye kadar düşüren sistemde kullanılan metal malzemeleri kullanma yolunu seçtiler. Şirket,soğutma sistemine akıllı bir özellik daha ekledi, altındaki havalandırma sistemi artan yüklerle cihazın sıcaklığının daha da düşürülmesine katkı sağlayacak. Oyun bilgisayarı ROG Zephyrus Duo 15 için mühendisler ayrıca, kullanıcıların tek bir şarjla olabildiğince fazla zaman harcamalarına yardımcı olmak için 90 watt saatlik bir batarya kullandılar. Cihazda Thunderbolt bağlantı noktaları ve mevcut USB C bağlantı noktaları aracılığıyla hızlı şarj için destek de vardır. Cihaz ayrıca sağ tarafta birinci nesil, altta ikinci nesil olmak üzere iki adet USB A portu ve bir HDMI 2.0 portu ile iki kulaklık ve mikrofon portu sunuyor. Önceki tüm donanımlar yalnızca 2.4 kg ağırlığa tekabül ediyor. Asus şirketinin, bu bilgisayarı alacaklara bir sürprizi daha var, sınırlı bir süre için oyun meraklıları için Dying light 2 paketini duyurdu; bu, kullanıcıların ROG GX550'yi satın aldıklarında oyunu ücretsiz olarak indirecekler ve Armory Crate uygulaması ve cihaza önceden yüklenmiş MyAsus hesabı aracılığıyla resmi olarak ilk kez kaydettirmelerine olanak tanıyacak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu