Son eklenen

BACKLİNK SATIN ALMAK SEO İÇİN ZARARLI MI?


Backlink hizmeti Seo için kullanılan tekniklerinden biridir. Backlink satışı yaygındır. Sitesi üst sıralarda olan kişiler kazanç sağlamak için backlink satışı yapabilir. Google arama sonuçlarındaki görünürlüğümüzü arttırmak için ve Seo değerimizi yükseltmek için Backlink satışı alabiliriz , her zaman aldığımız backlink iyi sonuçlar vermeyebilir. Temel Seo kurallarında bahsedildiği gibi aslında backlink Google Webmaster rehberinde önerilmediği ve karşı geldiği için fazla tavsiye edilmeyen bir yöntemdir. Fakat bir çok seo çalışması yaptırmak isteyen kişiler Backlink yapmaya devam etmektedir.

Backlink satın alımı yaparken dikkat etmemiz gerekenler

Backlink hizmeti alacaksanız ya da almayı düşünüyorsanız , bu çalışmayı almadan önce dikkat etmeniz gerekenleri madde madde işleyelim..

Dışarıya verilen link sayısının önemi

Backlink alacağınız sitenin dışarıya çok fazla link veriliyorsa , bu durum backlink sattığını düşünebilirsiniz. Sitenin yaşı ile dışarıya verdiği link sayısı arasında bir orantı yok ise , bu durum fark edilebilecek şekilde bir durum ortaya çıkar.

Bir internet sitesinin normalinden daha fazla dışarıya link vermesi , bu siteden alacağımız backlink hizmeti karşısında Google bu durumu fark ederek , kurallarına aykırı olması nedeniyle cezalandırma yapabilir ve internet sitemizin seo puanı düşmesi , görünürlüğü düşmesi gibi sitemize faydadan fazla zarara yola açabilecek şeyler ortaya çıkabilir.

Do-follow ve No-follow Linkler nedir ?

Backlink hizmeti alacağınız zaman , sitenin size verdiği linklerin Do-Follow mu yoksa No-follow link olarak kullandığını öğrenmenizde fayda var. Her ikisi de backlink olarak bilinse de No-follow linklerin sizin sitenize katkısı olmayacaktır. Backlink alırken Do-follow linkler kullanıldığına dikkat etmek sitemiz için faydalı olacaktır.

Moz alan adı nedir ?

Alan adı otoritesi en önemli faktörlerden bir diğeridir. Sitenin arama motorlarında gücünü gösteren Moz Ose aracı sitesinden , backlink satın almayı istediğiniz platformların alan adı güçlerini öğrenebilirsiniz.

Alan adı otoritesi , Link sayısı , alan adının yaşını, backlinler gibi bir çok faktörlere göre belirlenmektedir. 0-100 Arasında bir skor ile belirlenmektedir. Puan ne kadar fazla ise alan adı otoritesi o kadar fazla olduğunu göstermektedir. Backlink alacağımız sitenin Bu puanı 50 üstünde olmasına dikkat etmekte fayda vardır…

Backlink almamanız gereken durumlar nedir?

Backlink alırken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsettik şimdi ise hangi durumlarda backlink almamamız gerekiyor bunları inceleyelim..

Otomasyon backlinkler

Backlink işini otomasyona bağlayan servisler mevcut. 1 gün içerisinde sizin internet sitenizi binlerce link üretebileceklerini belirten hizmet sağlayan kişiler mevcut. Bu durum otomasyon backlinkler satın almış olacaksınız. Birden fazla link gibi gözükse de kaçınılması gereken bir durumdur.

Backlink çalışmasında en önemli şey fazlalığı değil linkin kalitesidir. Bizler az sayıda kaliteli sitelerde backlink aldığımız sürece yeterli karşılığını alacağız.

Navigasyon menülerindeki eklenen linkler

Navigasyon veya sitenin sol , sağ bölümlerinde bulunan Sidebar diye tabir edilen menüler üzerinde yer alan yönlendirme linkleri size fayda sağlamayacaktır. Bu stratejiden kaçınmanızı tavsiye ederim. Sayfa üzerindeki içerik üzerinde faydalı bir yerde olmayan bu linkler tümü yönlendirme üzerine kullanıldığı için bize değer katmak yerine zarar katabilecek linklerdir.

Dizin veya forum linkleri

Backlink satın almak istediğimiz zaman internet sitelerinin dizinleri veya forumlarda mevcut olan linklerden yararlanmanızda gerekebilir. Kullanıcıların oluşturabileceği bu linkler link dağılımı için iyi bir strateji olabileceği gibi bu linkleri satın almak , link kalitesinin düşük olmasına sebep olabileceği gibi Seo için sitenize zarar da verebilir. Riskli bir yöntem olarak görebiliriz.

Backlink Satın almak zararlı mı ?

Sizlere içeriğimizde backlink satın almak üzerine hangi konulara dikkat etmemiz gerektiğine değindik.. Bu çalışmalar dışında genel olarak backlink satın almayı düşündüğümüzde , yazının başında belirttiğimiz gibi organik olmayan bot hesaplardan kasılan backlinkleri sitemize zarar verebileceği için önermiyoruz.

Doğru stratejiler belirleyerek , internet sitemize uygun sitelere backlink vererek , doğru adımlar atıldığında backlink aldığımız zaman etkisini göreceğiz. Alacağımız backlink hizmetinin kalitesini kontrol etmek tamamen sizin elinizdedir. Bunu şöyle düşünebiliriz ki ; Reklam için kurumsal firmaya reklam vermekle yasadışı iş yapan birine reklam vermek gibi düşünün bunun sonunda sizin markanız olan internet sitenizde Google tarafından kara listeye alınmasa dahi cezalar görebileceğini unutmamalıyız.

Yeni bir siteye Backlink almak doğru olur mu?

Yeni bir internet sitesine sahipseniz hemen backlink alarak ilerlemeyi düşünmeyin.. Backlink Seo hizmetlerinde biraz ileri seviye olduğunu unutmayın . Backlink hizmeti almak için en azından internet sitenizin 6 aylık geçmişi ve içerikleri olduğunu düşünerek işlemlere başlayın. İnternet sitenizin içeriği olmadan backlink yaptığınız zaman kaliteli linkler kullandığınızda dahi olumlu sonuçlar elde etmeniz güçleşecektir.

Doğru bir şekilde backlink nasıl satın alabiliriz ?

Backlink satın almadan organik diye tabir edilen web site yönlendirme trafiği çekebilir ve link sayınızı yükseltebilirsiniz. Örneğin sosyal medya hesaplarında internet sitenizi paylaşarak doğal linkler üreterek sitenizin backlink değerini yükseltebilirsiniz. Bunun dışında alacağınız Backlink için sizlere bahsettiğim kurallar çerçevesinde size uygun internet sitesini bularak , backlink satın alabilirsiniz.

Unutmayın ki.. Backlink tek başına sitenizi uçuracak bir kurtuluş yolu değildir. Sitenizin yükselmesine fayda sağlayacak en önemli adımlardan biri Sitenizin farklılığı ve içeriklerinizin kalitesidir. Her ne kadar seo çalışması yapsanız dahi sitenizin içerikleri ve kullanımı ne kadar ziyaretçiyi memnun ederse sitenizin yükselmesi o kadar hızlı ve kolay olacaktır..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu