Son eklenen

BARBARİANS Dizi İncelemesi

BARBARİANS 23 Ekim'de Netflix platformunda 6 bölümü yayınlanmış bir Alman tarihi savaş dizisidir. Dizi gerçek tarihi olaylardan kurgulanmış olmakla birlikte kurgulamada Roma İmparatorluğu’nun Germania’yı vergiye bağlayarak işgalini ve Teutoburg Ormanı Savaşının anlatımıdır.

Hikaye , Alman kabilelerinin Roma imparatorluğun ağır vergileri ve haraç talepleri nedeniyle baskı gördüğü Germania’nın işgali sırasında geçiyor. Birleşik bir Alman direnişi oluşturma girişimleri, kabile reisleri arasındaki küçük çatışmalar ve Roma ile barış isteyen bazı kabile üyelerinin bencil düşünceleri sebebi ile engelleniyor.

Arminius , Roma İmparatorluk ordusunda , bir subaydır. Cherusci kabilesinden küçükken kardeşi ile birlikte Roma'ya rehin olarak verildi. flavus yani manevi babası tarafından kendi kabilesi ve Roma arasında barışı sağlamak amacıyla bu rehin alındı. Varus'un bölgede düzeni sağlamasına yardımcı olmak amacıyla Arminius Germania'ya döner , ancak Romalı askerlerin eski halkına uyguladığı zulmü görünce Cherusci kabilesinin yeni reisi olur ve nihayet kabileleri birleştirerek bir isyanı ateşler. Thusnelda ve Folkwin Wolfspeer, çocukluk dönemindeki en iyi iki arkadaşıdır.

Tür: Tarihi Drama, Aksiyon

Başrol oyuncuları: Laurence Rupp, Jeanne Goursaud, David Schütter

1.Bölüm: Kurt ve Kartal. İlk bölümde Cherusci kabilesinin şefi olan Segimer işgal altındaki kabilesinin yeni vali Varus'un artan vergi isteklerine sinirlenir. Aynı kabilenin iki genç kahramanı Sonelda ve Folkwin, Roma ordusuna çok ince bir darbe indirir.

2.Bölüm: İntikam. Sancağın çalınması ile Romalı üst düzey asker Arminius'u babası Segimer ve çocukluk arkadaşları Folkwin ve Sonelda ile bir araya gelmesine sebep olur. Ancak bu bir araya geliş bir krize yol açar.

3.Bölüm: Sınırda. Arminius, Roma valisi Varus tarafından Roma birliklerine karşı eylemlerde bulunan Folkwin’i avlama ve kellesini getirme amacıyla bir grup birliğe komuta eder.

4.Bölüm: Yeni Bir Reis. Arminius, Cherusci kabilesindeki yeni rolünü benimsiyor. Bu yeni rol Arminius’un içerisinde bulunan aidiyet duygusunun Varus'un bildiğinden çok daha fazladır.

5.Bölüm: Vatana İhanet. Arminius ve Sonelda kabilelerin çıkarı uğruna, siyasi bir evlilik kurma düşüncesine kapılırlarsa ve huysuz Cermen kabilelerini birleştirmeyi amaçlarlar. Ve bunu bu evlikle başarırlar. Bu arada Folkwin’in öldüğüne inanılmaktadır. Ancak Folkwin ölmemiştir, aslında Roma birliklerinde köleleştirilmiştir.

6.Bölüm: Savaş. Arminius, yeni vali Varus ve üç Roma lejyonunu Teutoburg Ormanı’na yönlendirir. Bir savaş stratejisi oluşturarak Romanın yenilmez ordusunu büyük bir bozguna uğratır. Ancak Arminius ve Folkwin arasında sorunlar baş gösterecek gibi görünüyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu