Son eklenen

BLOGGER NE KADAR KAZANIYOR?

Blog yazmak günümüzde yaygın olarak görülen bir hobi haline gelmiştir. Hobi olarak bu işe başlayan web site sahipleri daha sonra bunu bir meslek haline getirerek, geçim kaynakları listesine dahil etmiştir. İnternet ortamında her türlü konuda bilgi sahibi olmak, bilgi sahibi olduktan sonra bu bilgileri internete özgün bir biçimde yazıya dökerek para kazanmak tam olarak Blogger’ların işini tanımlamaktadır.

Web sitesi kurmak her anlamda masraf ifade etmektedir. Bu masraflar ile birlikte sitenin sürdürülebilirliği de meşakkatli bir iş olarak önümüze çıkmaktadır. Web sitesi kategorisinde Blog yazarı olmak da en zevkli işlerden birisidir. En basit anlamıyla Blogger nasıl olunur, ilk önce bunu açıklayalım;

Blogger olmak için öncelikle bir web siteye sahip olmak gerekir. Ya da web siteye sahip olmadan blog yazarı olabilmek için başkasına ait olan web sitelere editör olmak gerekmektedir. Bu anlamda firma ya da kişisel bir web sitesine editör olarak başvuru yapması iyi olacaktır.

Blogger Para Kazanmanın Yolları

Blogger olarak para kazanmanın birçok muhtemel yolları vardır. İnternet aleminin gelişim gösterdiği bu evrede oldukça önemli yer tutan blog yazarlığı sırası ile aşağıda belirtilen şekillerde para kazanılması mümkündür.

Blog yazısında Reklam vererek para kazanma; Blogger’ da yayınlanan içeriklere reklam yerleştirmek birçok Blog yazarının para kazanmak adına kullandığı yöntemler arasındadır. Nitekim bir sürü reklam sitesinin bulunmasının yanı sıra Google Adsense reklam şirketi büyük oranda tercih edilmektedir. Lakin burada Google Adsense reklam şirketinin zorlu kabul koşulları bulunur. Bu kabul koşullarının yanı sıra Adsense fiyatlandırması; tıklama başına 0.60 – 5 TL arası ve reklam gösterimlerinden bin gösterime 10 TL verilir. Bilhassa bu koşullar sırası ile bu şekilde nitelendirilebilir;

Web Sitesinin trafiğinin iyi olması

Sitenin En az 6 aylık olması

Site yer adının satın alınması ( yani Domain’ in .com, .org gibi uzantıları bünyesinde bulundurması )

Adsense şirketine başvuru koşulları bu şekildedir. Bilakis başvuru yapıldıktan sonra en az bir hafta içerisinde değerlendirme yapılır ve başvurulan siteye olumlu ya da olumsuz geri dönüt yapılır. Adsense başvuruları kabul edilmeyen kişiler de başka reklam sitelerine alternatif olarak başvuru yaparlar. Bu reklam siteleri de;

Reklam Store

Reklam Ağacı

Admitad

Gibi reklam sitelerine başvurulabilir. Nitekim genel olarak belirtilen bu reklam siteleri tıklama ve gösterim bazlı kazanç sağlamaktadır.

Blog yazısına reklam yerleştirmenin yanında aynı zamanda firmalarla işbirliği ile de para kazanılabilir. Şöyle ki her alanda gelişen reklamcılık bu alanda da kendini göstermektedir. Bir reklam türü olan işbirliği ile de şirketler ya da firmalarla anlaşılarak üyelik ya da satış nezdinde para kazanılabilir. Örneğin, bir firma ile anlaşılarak Blog yazısında bir reklam verilmiş olsun. Verilen bu işbirliği reklamına göre de blog yazısından tıklandığında bu bağlantı ile bir şey satın alınırsa anlaşılan yüzdelikte para alınır. Bu şekilde Blogger Para Kazanma bir hayli basit hale gelebilmektedir.

Blogger Para Kazanmanın Püf Yolları

Blog yazarı olanların para kazanmak adına yaptıkları birçok faaliyet bulunmaktadır. Nitekim yukarıda da belirtildiği gibi bunlar geneli itibari ile gösterilmiştir. Yalnız, blog yazarının kendi paylaştığı yazı üzerinden para kazanabilmesi de temelinde meşakkatli bir iştir. Bilhassa kendi blog yazısından para kazanmadan önce site trafiğini iyi tutması ve görsel olarak sitesinin estetik biçimde okurlarına sunması oldukça önemli bir husustur. Dilerseniz bir BLOG YAZARI, blog yazısından para kazanmak için izleyebileceği yolları saptayalım ;

Öncelikle başta da belirtildiği üzere Blog yazısı, web sitelerde yayımlanır. Nitekim web site trafiğinin iyi olması reklam firmalarının kendilerinin ilgili siteye başvuru yapmalarına sebebiyet vermektedir. Bu halde site trafiği belirli yöntemler ile iyileştirilmelidir.

Blog yazısı dikkat çekici konularda yazılmalıdır ki okurların dikkatini kendi üzerine çekebilsin. Bilakis bu durum farklılık ortaya koyarak blog yazısını google arama kısmında başlarda gösterir.

Blog yazısının yayımlandığı sitelerin yer adları, .com, .org gibi resmi domainler ile biterse daha dikkat çekebilmektedir. O halde bir domain satın alıp sitede güncelleştirmek Blog yazısında yayınlanan reklamdan daha çok para kazanılabilir.

Blogger, belirtildiği gibi yayımladığı yazılarında dikkat çekmek açısından estetik bir biçimde sitesini ya da yayımlayacağı gönderisini tasarlamalıdır. Bu anlamda estetik açıdan iyi bir görünüme sahip olan blog siteleri daha çok kazanca meyil oluşturmaktadır.

Yukarıda belirtilen hususlarda Blog yazısından daha iyi para kazanmak temelinde bu işi sevmeye dayanmaktadır. Her gün yazı paylaşmak yerine dikkat çeken ki belirtildiği gibi insani açıdan ihtiyaç duyulan yazılar yayınlanması Blogger Para Kazanma açısından oldukça önem teşkil etmektedir. Bu konuda internette birçok yazı bulunmaktadır.

Blogger olmanın en olumlu yanlarından birisi de kişinin Freelancer bir ortamda bu aktiviteyi göstermesi demektir. Nitekim kişi istediği zaman blog yazısı yazabilir, tasarlayabilir keza yayımlayabilir. Blogger olarak para kazanmanın meşakkatli olduğu bu dönemde iyi paralar da kazanılabilmektedir.

2 Yorumlar

  1. Blog da para kazanmak tamamen hite bağlı hit yoksa kazançta yok.

    YanıtlaSil
  2. Bizim sayfa ayda 10 tl kazanıyor adsenseden iyi kazanan bloggerlar var.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu