Son eklenen

Dünya Üzerindeki Büyük Futbol Ligleri


Listenin en başında şaşırmayacağınız üzere İngiltere Premier Ligi yer almaktadır. Futbolun ana vatanı olması yanında ekonomik bütçesiyle de listenin en başında yerini alıyor. senelik olarak yaklaşık 4 milyar euroya tekabül eden bütçesiyle de tahtından vazgeçeceğe benzemiyor.Senenin Ağustos ayında başlayan 20 takımın katılımıyla gerçekleşen ligin bitişinin ardından, bağlı bulunan English Football League'den üç takımbi üst lige geçerken Premier League'den sadece 3 takım küme düşer.Bu ligteki en popüler takımlar sıramasında sırası ile Everton, Liverpool, Aston Villa, Leicester City, Tottenham Hotspur,Leeds United, Southampton, Crystal Palace,Wolverhampton, Chelsea, Arsenal, West Ham United, Manchester City, Newcastle United, Manchester United, Brighton & Hove Albion, West Bromwich Albion, Burnley, Sheffield United,Fulham gibi dünya devi takımlar bulunmaktadır.

Listelerimizin ikinci sırasını İspanya Primera Lig takip ediyor. Primera Division, bilinen ismiyle La Liga veya sponsorluk anlaşmasından ötürü La Liga Santander, İspanya futbol liginin en güzide ligidir.Uluslararası başarılarıyla, Dünya Kupası ve Avrupa Kupası’nda gösterdiği üst düzey çalışmalarla son zamanlarda dünyada sözü geçen liglerden biri haline geldi La Liga. Dünya çapında bir organizasyona çoktan dönüştü. Yaklaşık olarak 3 milyar euroy bütçeye sahiptir.Bu ligdeki en popüler takımlar ise Real Sociedad, Real Madrid, Granada, Villarreal, Atletico Madrid, Cadiz, Osasuna, Elche, Getafe , Real Betis, Eibar, Barcelona, Sevilla, Valencia, Deportivo Alaves, Athletic Bilbao, Celta Vigo , Huesca, Levante, Valladolid olmak üzere 20 takım vardır.

Listelerimizin üçünü sırasında Almanya Bundesliga yer almaktadır.Geldiği yüksek tempo ve verdiği heyecanla listede 3. Olarak görmek bizleri şaşırtmıyor. Alman liginin yıllık bütçesi yaklaşık olarak 2.5 milyar euro civarında. Bundesliga, Almanya futbol liglerinin genel adıdır. Bundesliga Almanya'daki tüm futbol liglerini bünyesine alsa da genel olarak zirveyi tanımlamak için kullanılır. 1. ligde toplam 18 takım bulunmakta. Bundesliga kelime manası olarak Federal Lig demektir. Bundesliga Avrupa genelinde en kaliteli liglerden birisi olarak kabul edilir.Bu ligimizdeki takımlar ise RB Leipzig, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Vfb Stuttgart, M'gladbach, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt, TSG 1899 Hoffenheim, Vfl Wolfsburg, Augsburg, Union Berlin, Freiburg, Arminia Bielefeld, Hertha BSC Berlin,FC Köln, Schalke 04, Mainz 05 olmak üzere 18 adet takım yer almakta.

Listemizin dördüncü sırasında ise İtalya Serie A yer almaktadır.Geçirdiği skandallara, büyük takımlarının küme düşme cezası gibi ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalmasının ardından İtalya Ligi geçmişini,gücünü kanıtlayarak listelerde ilk sıralarda duyurmayı başarıyor. Her ne kadar uluslararası arenada başarı grafiği düşüşe başlamış olsada bu durumu telafi etmeleri çok zor olmayacağa benziyor. Seria’nın yıllık bütçesi aklaşık olarak 2.5 milyar euro. Sadece Küsürat farkıyla üçüncülüğü Almanya Bundesliga ligine kaptırıyor.Bu ligdeki takımlarımız ise Milan, Napoli, Sassuolo, Internazionale, Juventus, Atalanta, Sampdoria, Verona, Roma, Fiorentina, Cagliari, Lazio, Benevento, Spezia, Genoa, Parma, Bologna, Udinese, Torino, Crotone gibi takımlar mevcutttur.

Listemizin beşinci sırasında ise Fransa 1. Lig yer almaktadır.Fransa Ligi yükseliş sıralamasına girmiş bir lig. Önümüzdeki zamanlarda listede daha üst sıralara yerleşmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Fransa liginde yıllık para yaklaşık olarak 1.5 milyar euroya yaklaşmaktadır.Fransa'nın zirvedeki futbol ligi. Bir alt düzeydeki Ligue 2 ile beraber Ligue de Football Professionnel içinde bulunan iki adet ligden biridir. Ağustos ayında başlayıp mayıs ayında sona eren sezonların her birinde 20 takım yarışmaktadır. Her takımın başkalarıyla, biri kendi sahasında diğeri i ise deplasmanda olmak üzere iki adet maç yaptığı lig 38 hafta sürmekte.Toplamda 380 maç oynanır. Sezon bitiminde son üç sıralamada yer alan takımlar Ligue 2'ye düşerler. İlk yarı yılbaşına15 gün kala biterken, ikinci yarı ise Ocak ayının 2. haftasında başlamaktadır.Bu ligdeki takımlar ise;Paris St Germain, Lille, Rennes, Marsilya, Nice, Olympique Lyon,Lens, Angers, Bordeaux,Metz, Montpellier, Monaco,Saint Etienne, Stade Brest 29, Nantes, Nimes Olympique,Lorient, Strasbourg,Reims ve Dijon olmak üzere 20 takım mevcuttur.

Listemizin altıncı sırasında ise Türkiye Spor Toto Süper Lig yer almaktadır. 1 milyar euroya yaklaşan bütçesiyle Süper Lig şimdilik 6. sırada yer almaktadır.Önümüzdeki zamanlarda daha yükseklerde görmeyi isteriz.Ülkemizi temsil eden bu lig her geçen yıl zirveye bir adım daha yaklaşmakta ve gelişmeye devam etmektedir.

2 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Her ne kadar futbol, dünyanın en güzel ve en muhteşem bir sporu olsa da, futbolu bir türlü sevemedim gitti. Bu güne kadar sadece milli maçları izledim.
    Bildiğim kadarıyla futboldaki eski başarımızı tekrar yakalayamadık sanıyorum. Futbola ve liglerine ilgi duymuş olsaydım, daha farklı açılardan ve daha farklı yaklaşımlarım olurdu herhalde.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
  2. İngiltere premier ligi gerçekten olağanüstü bizim süper lig listede 6. sırada

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu